Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Sun Dec 08, 2024 6:46 am

Opet si me nasmija Djani, ide te, i podsjetio si me na dva pokojna člana.
Pokojni Milan je bio platio životnu članarinu. Ubrzo je (sam) shvatio da je to glupost, i sam sebe je posipao pepelom na FM kanalima.
Pokojni Vincek je bio vrlo cijenjen u HZTK krugovima, za razliku od matične krovne udruge, HRS ! Jednog dana, cca 2 godine pred smrt, nazvao me, i veli : Koki , dobit češ prigodnu plaketu HZTK, nemoj da te štrecne srce, nije te nitko iz HRS -a predložio, nego ja, koji sam bio u toj komisiji ; BTW HRS nije poslao nikakav prijedlog (Stručna služba).
To pišem a propo imena i znaka u i na podlogama HRS-a. Supruga mi je umrla, nije dočekala da je stave u HRS imenik znakova, iako su joj sadomazohistkinje iz Stručne službe DVA puta tražile ORIGINAL (ne skenirano, ili faksom!) privole da se njeni podaci objave !
Ali, tamo su uredno stale sve faktografske činjenice aktivnih pomagača JNA, i poslije pada Vukovara i Škabrnje ! Ti isti su odmah i stavljeni u ispitne komisije ! Zašto ? Da bi se mogle organizirati šarade, tipa fantomskog sessiona (RA ispita) za Forane u Makarskoj !
Moram li pisati da su i jedna i druga tajnica, i pomoćnica joj, "polagale" kod iste osobe, koja je bila i predsjednik HRS-a ?
100% odgovora ! Ne bi da su vezali Teslu i TA Edisona u seriju.

Zašto ovako pišem ? Iz dva razloga. Prvi je. što osobno mislim da je znak ono što čovjeka prati cijeli život, i, ako je čovjek uspješan i probitačan, to je korisno,. kako za njega, tako i zemlju odakle je.
Drugo, ja još uvijek cijenim i valoriziram svoj SWL znak 9ARS-270 (ex YU2RS-270), koji je bio stepenica u mom razvoju kao amatera, jer me je ta aktivnost, paralelno s primopredajnom aktivnošću u klupskom PPS-u usmjerila i dala podlogu najvažnijem čimbeniku kod operatora, a to je - slušanje, i samo slušanje...
Neki dan sam bio kod klupskog kolege koji je došao u klub 2 godine prije mene, iz Betine, na Murteru (nije Laureat! ;) ). Pomogao sam mu kod odabira i kupnje novog KV uređaja, i nakon toga smo sjeli i popili kavicu. Evociramo uspomene od prije 60 godina, ja spomenem moj SWL znak, a on će ti meni : "Boro, a zar misliš da je mene ta procedura mimoišla ? I ja ponosno imam i njegujem svoj SWL znak, koji mi je mnogo pomogao , kako u radioamaterskom operatorstvu, tako i poslije u Plovputu, gdje sam radio cijeli život !" Bilo mi je neizmjerno drago. Još nas ima...
I još jedno slovo zašto se ponosim svojim znakom. Kad sam položio drugu klasu, nazvao me pokojni Žika, pita " Koki, na redu je znak YU2RJG, imaš šta protiv ? Neman , odgovorim ja, i za par dana dobijem poštom dokument.
Kad sam položio I klasu, opet me nazove Žika, i veli "Koki, imaš pravo na dvoslovni znak. Pripadao je jednom starom odličnom, vrhunskom amateru, i gospodinu među amaterima, hočeš li ga ? Hoću, odgovorih, i tu je stvar bila gotova, za par dana je stiglo poštom.
I sada bi ja, ili neko drugi., koji je u prijeporima raznih vrsta sa momčadi koja "vodi" HRS, trebao to sve zanijekati, kad vide prodaju znakova, u kontekstu rasprodaje Hrvatske ? Neću, jer i ja sam bio najmanji kotačić koja ju je stvorila. Oni, pretežito, se samo njom koriste.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 08, 2024 10:22 am

Jel neko očekuje da će sad bit bolje stanje u Savezu pod novim prisidnikom? Ja NE.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 08, 2024 11:12 am

Opet se vraćamo na priču o Cigi, Ciganki i Cigiću. Nisan nikad, pa neću ni sada, unaprid istuć sina, da ne razbije bocu punu vina ! Svakome dan šansu, jer su je davali i meni.
Ako si pažljivo čitao, zadnjih desetak dana ovaj forum, ja sam dvaput napisao da je minimum mog osobnog očekivanja, kao osobnog operatora, i odgovorne osobe RK Split, poništenje svih nelegalnih, amoralnih i neetičnih odluka, koje su donijeli Matina dva prethodnika. No, svjestan sam da mu je već unaprijed neko udijelio karte, s kojima on mora igrati, htio, ili ne. Sposoban jest, a da li će mu sve biti omogućeno, to ne zna ni majka božja od Kamenitih vrata.

Za početak, normalna i kulturna komunikacija sa članicama-klubovima i članovima-pojedincima. Do sada se nismo nagledali iste. Na umu imam pismenu i forumsku komunikaciju, a ne da vrhuška koristi pendrek-bačija u liku pametnog Martina, za pacifikaciju, treniranje strogoće, i zatomljavanja slobodne, javne i istinite riječi.

Nije zgorega da (ponovo) javno istaknem činjenicu da me je, u zadnjih 8 godina, koliko je u D-12, tajnica zvala JEDNOM, i to kad je NJOJ nešto trebalo. Trebam li napisati da mi ona, kao odgovorna osoba, NIJE odgovorila na desetke službeno poslatih dopisa ? U normalnom građanskom društvu bi dobila otkaz. U ovome, nagradu ! Za rad oko YOTE, koji su napravili vrijedni Karlovčani. Tako i treba.
Ne uzimam nju za primjer, kao ispriku unaprijed, za ono što možda Mate neće učiniti, govorim hipotetski. Sastav IO-a i NO-a nije po mom ukusu i guštu, jer ima nekih faca koji su ogrezli u "starom" ponašanju, koje je HRS i dovelo do ovde gdje je. E, to su one pomiješane karte, koje je neko drugi umiješao, i dao Mati.
Zato mu ja čestitam na hrabrosti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Dec 08, 2024 1:44 pm

Dobro kad si to sve napisa, evo da napišem i ja svoj razlog za "brisanje".

U neke bolje i svjetlije dane sam na poziv kolege Horvatića, tadašnjeg tajnika ZARS/ZRF održao
tamo jedno predavanje. (To mi Pero nije nikada oprostio)
U doba kada sam se intenzivno bavio SDRom sam predložio još jedno, rekli su da program nije te vrste.
Radi konteksta treba napomenuti da u to doba čak niti kolega Adam, nije još imao ozbiljan SDR.
Poslije su na tom istom ZRFu koji je bio pod čvrstom kontrolom HRSa (i financijama) dijelili zahvale
svima koji su ikada nešto tamo predavali ili napravili - Meni naravno NE.

Postupak koga se niti najgori staljinistički režim ne bi postidio. To je ono kada su nepoćudne
izrezivali sa fotografija.

Čitav život sam protiv totalitarnih režima, takvi su mi bili i preci & rođaci & prijatelji, od onoga koji je ostavio
kosti na Sutjesci do onoga koji je osnovao Vojni Ordinarijat u RH.

Radi te borbe protiv totalitarizma nastao je i ovaj Forum.
To ti naravno znaš, pa to napominjem onima koji su slučajno zaboravili.
Veseli i zdravi bili, imam CV u kojemu mi ZRF ili HRS ne znači baš ništa, to neka stavljaju
svi oni koji nemaju što drugo staviti.

Evo tu na dnu ukratko ako koga zanima => https://obris.org/hrvatska/bodlovic-mor ... propisima/
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Fri Dec 13, 2024 9:03 am

Na današnji dan, blagdan svete Lucije, kršćani siju pšenicu, simbol života. Isklijalu pšenicu, stavljaju pod bor, na Badnju večer, kada se i kiti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 22, 2024 7:18 am

Današnjeg dana se rado sjećaju mnogi drugovi. Unapređenja, redovna i prekoredna... novo radno mjesto, otvaranje novog formacijskog mjesta, podloga za unapređenje dogodine...? A bilo je i neko KV natjecanje, čini mi se da se zvalo "22. decembar" ?
Dobro je pivala Doris Dragović : "Malo mi za sriću triba..."

P.S. Druže Gorane, ja NISAM bio u JNA . Ja NISAM "na zakletvu Titu, ja spevo sam stih..."
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Dec 24, 2024 9:47 pm

Sretan Božić svim ljudima dobre volje.
Posebne čestitke kolegama koji i u ova doba moraju biti na
radnim mjestima u HEMS, SAR te svim ostalim servisima koji ne smiju stati.

photo_2024-12-24_11-59-07.jpg
photo_2024-12-24_11-59-07.jpg (274.25 KiB) Viewed 1313 times
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Dec 25, 2024 5:53 am

Svim na zemlji, mir, veselje...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 25, 2024 11:44 am

Dragi moji kršćani,katolici,vama i vašim najmilijima želim Čestit i Blagoslovljen Božić,porođenje Gospodinovo.

Mir s Vama!
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 26, 2024 7:02 am

Svima koji slave blagdan svetog Stjepana želimo sretan i blagoslovljen blagdan !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK