Jučer smo primili poziv HRS-a na glasanje, Od jučer u 15:00 LT, do 15:00 30.12. U najmanju ruku da glasa nekoliko miljuna ljudi, na nekoliko kontinenata ?!!!
Istina je opora, i boli poštene ljude, niti je realan podatak o broju klubova, niti je broj članova točan. Neću špekulirati, i pričati neke procjene, nego ću ponoviti naše prilično točne procjene PRIJE 4 godine ; i onda smo pisali isto što i danas, REALAN broj klubova je oko 60, a ne broj kojim barata HRS, oko 90 ! Realan broj članova je dosta manji od tisuću, što su oni neizravno i priznali ! Ajde podvucite crtu, može i dupli refe (!), i bar jednom, u neovisnoj Hrvatskoj, startajte jedan ciklus, s obje noge na zemlji.
Dugo sam mislio što je razlog tom prizemnom falsifikatu ? Odgovor leži u administraciji, čuva svoje radno mjesto, status i sve privilegije. Dvije osobe sa VSS na manje od tisuću članova ? Ta man'te ih ! E, ali one nisu išle oko faksa, nego u njega, to su pametne glave. Ubacile su u priču, na početku Pilatovog mandata, pojam " svekolike brige i angažmana, za mlade", i riješile problem ! Nas i Kineza, 3,5 miljarde, Cure se napajale zornim primjerima iz povijesti, socijalističke PLANSKE privrede, kad se parolama, masovkama (na papiru), i diskutabilnim isforsiranim rezultatima, "čuvalo" bogovsko radno mjesto.
Ako nekome nije baš jasno moje pisanje, mogu ja i po seljački, bar to svatko razumije : Da itko u jednoj normalnoj državi, pročita za dvije službenice sa VSS, na manje od tisuću članova, bilo bi drastičnih rezova ! Većinu članova-operatora zadovoljava samo dobar i korektan QSL-manager !
Može i bolno, zar nije gospođa Ljilja obavljala gro posla za STVARNIH "preko 2000 članova" dok su kolale priče da smo čak imali i tajnika koji je u uredu - spavao ?
Kome možemo sve to zahvaliti ? Uzdanici i ekipi oko njega u IO-u, što bez ikakva valjana razloga digoše potrebnu SS sa srednje, na visoku ! Znači, već onda, se spremao ovaj scenarij ! Tko ga je spremao ? Neki sudionici sada sjede u NO, i IO. Došla maca na vratanca ! Što sada ? Umrijeti od ekstaze u samozadovoljstvu ?
Dolazimo do drugog čina, jer ova
Carmina burana nije jednočinka ! Ponovit ću, što sam pisao dok je predsjednik bio Pero : Mi, sa strane, koji nismo u nekom od "njihovih" klubova smo im samo balast, a "trpe" nas da bi pred hrvatskom javnosti imali paravan i laž o monolitnosti. Tako su radili čelnici Sovjetskog saveza ! Stoga ne čudi dob članova u NO. i IO. Razmišljanje sukladno dobu, planskoj privredi i etatizmu.
Nije Mati lako. U prvom redu jer je bio prisiljen te snage involvirati u organe upravljanja, a one koji to nisu, su pokupili iz "njihovih" klubova, RKZ, 1A i 1CRT. Ako se to, golim okom, vidi iz Dalmacije, sigurno se vidi i diljem Lijepe naše.
Opet ću citirati sam sebe, "nije Dalmatincima i ostatku Hrvatske problem i da su svi izabrani iz Zagreba, jer najbolje upravljanje HRS-om je bilo u periodu 1986-90, kad je predsjedništvo i tajnik bili iz Zagreba". Ne bute nas posvađali, Sjever i Jug su jedna duša, i jedno tijelo ! Hajduk i Dinamo, dva su kluba bratska, živila Hrvatska!
Problem je u njima, Oni su nezajažljivi, a iz toga proizlazi i borba da ONI stalno budu na vlasti, da uvijek zadovolje svoje maksimalističke prohtjeve, a da ostatak hrvatskih klubova tavori. Za rijetke čitatelje ću opet citirati sam sebe, što mi je pričao Savo Golić. Pokojnik je, iznerviran politikom "samozvanih elitista", otišao na izvor financiranja , kod Lovrića, i rekao mu : Daj koliko hočeš, samo daj direktno, oni sve grabe sebi, za svoje projekte !
Može i drugi, zorniji primjer ; kad je dvaput zaredom RK Dubrava proglašen najboljim radio klubom u Zagrebu, dobio je puno manje sredstava od narečenih klubova.
Imam još zornih primjera, ali su me kolege, za sada, zamolili da (još) ne pišem javno.
Znači, razmišljajmo praktički, na američki način, slijedili smo tragove novca, došli smo, manje-više, do svih odgovora.
Za kraj, zovu me kolege, prike, i suborci, pitaju me kako nisam istaknuo parolu : A di si bija 1991. i 1992. ? Pomalo, odgovaram ja, i žena nosi devet miseci.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja