Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sat Dec 07, 2024 5:05 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ple ... ajnovije_d
Ko iz druge, ko iz treće, AKL-ovac vavik iz prve ! Forza AKL !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 10, 2024 3:36 pm

https://www.hamradio.hr/sto-je-hrs/
Sudeći po stranici HRS-a, još stoluje "stara" postava ! Tako je to i u praksi, sve dok ne prođe kroz protokol i registraciju Ureda za udruge grada Zagreba.
I ne bi nitko ništa primjetio, da nije oštećen, kao ja osobno, i RK Split ! Naime, zbog iste "cake" drug Laureat je samovoljno zapriječio meni i klubu, učešće u lanjskoj skupštini ! Znači, za sebe osobno ima jedna mjerila, za mene i AKL, druga ! Kriminalno ponašanje, par excelance !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 13, 2024 7:09 pm

Zašto na HRS stranici "što je HRS", nema datuma kada su izvršene uplate članarine za godine 2020, 2022 i 2023 ? Zato što te podatke kriju , kao zmija noge ! Zašto bi jedan pošten sustav išta krio ? I zašto je tu godina (2023) koja je "bazna" za validitet ovih, netom završenih izbora za predsjednika HRS-a ? Netko mu smješta, da bi ga 4 godine cimao? Aljkavost i nebuloznost Stručne službe? Pandorina kutija, jer bi se, u paketu, povukla druga, puno dublja pitanja, matičnog kluba, i izvora sredstava?
Pametnima, od Aljmaša, do Umaga, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 19, 2024 7:21 pm

https://www.index.hr/shopping/clanak/pr ... ajnovije_d
A šta je sa uljem ? Švabe se čudom čude kad mogu u hrvatskim poslugama kupiti ulja koliko im novčanik dopušta ! I to nije friška vijest.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 20, 2024 8:11 pm

https://www.hamradio.hr/sto-je-hrs/
Kako već napisah, udarnice su, nakon 13 dana, stavile nove osobe na mjesto predsjednika, Izvršnog odbora, i Nadzornog odbora. Bode oči da nigdje nema odluke da je Nadzorni odbor izabran ? Zar njega ne bira Izvršni odbor na svojoj prvoj, konstituirajućoj sjednici ? Na kojoj obznanjuje članstvu iznos članarine za 2025.g. ?

Jer sreća je lijepa, samo dok se čeka, dok od sebe sama, nagoviještaj da...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 21, 2024 6:25 am

I, ne dočekasmo mi vidjeti, crno na bijelo, koliko je to mladaca bilo na istarskom hotelskom dokoličarenju, o trošku HRS-a ? Vojna tajna ? Muzilska tajna ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 22, 2024 5:43 pm

Šaljem u originalnoj kutiji, dvostruko pakovanje.

Ovo nađoh u jučerašnjem postu na UKV forumu. Napisao drug Goran. Koji je mene, svojedobno, javno čerečio, jer sam napisao na forumu veš-mašina !
Dragi druže Gorane, nije pakovanje, nego pakiranje.
Veš-mašina je kovanica koja nastala kao direktan prijevod iz njemačkog jezika, ali "po Vuku", odnosno kako su naši prvi gastarbajteri izgovarali (od 1960. , nadalje) !
No, nije drug Gogo neuk, dapače, načitan je, i on ovo sve zna, ali je htio ukazati da u svom pisanju ja "naginjem" srbizmima ! Jadan ne zna, ili neće da zna, da je tako zovu cijela BiH, Crna gora, Makedonija, i Srbija, s pokrajinama...
I u engleskom jeziku s je to washing machine, znači, sva ova razglabanja su bespotrebna.
Obično ljudi vide u tuđem oku trun, u svom ne vide stablo.
O jeziku rode da ti pojem...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 07, 2025 11:28 am

Već duže vrijeme, na HRS web naslovnici, poviše objavljene vijesti stoji "in iz saveza (klubova" ! Što to znači, hrvatskim jezikom, ne znam.

Danas su ispalili bolji "biser" ! Na reklami za skorašnji KV kontest su velikim štampanim slovima napisali . SUDJEUJUTI !!! Oni su stavili tri uskličnika ! I treba. Mašala.

Pročitaju li oni kada što su napisali, prije pritiska na tipku ENTER ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 11, 2025 4:59 pm

Uvijek treba učiniti distinkciju između protuzakonitog, na jednoj strani, i nemoralnog i neetičnog, na drugoj.

Drug Goran, koji se i po stranim portalima busa u junačka prsa činjenicom da nije (odavno) član HRS-a, uredno stavlja svoje oglase na oglasnik HRS-a. Nije protupropisno (jer su, svojedobno, i neki Slovenci i Bosanci to radili!), ali jest i nemoralno i suprotno svakoj, ne samo radioamaterskoj etici.
Nisi član, nemaš nikakvo pravo tamo stavljat oglase, jer ne plačaš ništa.

Do tog zaključka su došli i marketing&sales manageri najpoznatijeg hrvatskog portala za oglašivanje , Njuškalo. Do lani si moga iznajmljivanje soba i apartmana besplatno oglašavati, sada više ne. Hoće i oni svoj cut. Nedavno sam pisao, i za qrz.com, i za eqsl, kako više nema džabe ni u stare babe. Još su se malo i obezobrazili, pa ti točno napišu koliko dolara trebaš dati, za taj i taj nivo usluge. U protivnom, samo puko registriranje veze, i ništa više.
Možda ja jesam mastodont, kako me opisa pjesnik Laureat, ne Vergilije, ali nema mijenjanja uvjeta "u hodu". Ili ima, u divljačkom kapitalizmu ?
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Jan 11, 2025 11:37 pm

Mene je atmosfera asocirala na doba nakon što smo ti i ja skinuli Peru.
Onda se uvuka, avansira do forum-pendrek-baćija, pa ga je i sada tako krenulo. :mrgreen:
Daleko in kuća svima skupa!
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK