Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Mon Feb 15, 2016 11:07 am

Prijatelju, ne vataj se za rič, gledaj širi kontekst. Upravo širina, koju bi, uz prospektivu i perspektivu, trebao imati jedan predsjednik HRVATSKOG radioamaterskog saveza, mu ne bi "dozvolila" da ide okolo po ispitnim komisijama.

Mogu ti postavit i drugačije pitanje, da li bi ti (ili iko normalan) dao da te uči vožnju u auto školi instruktor koji nema položen vozački ispit ?
Odgovor, naravno, znamo i ti i ja.

Duže sam u RA organizaciji od aktuelnog predsjednika, nikad ga nisam čuo na opsezima. Pitao sam tridesetak prijatelja i poznanika u Zagrebu da li su ga oni, možda, čuli ? Niko.

QSL-ku nema, ili, ako je ima, niko je nije vidio.

Na margini skupštine se fali o pustim položenim tečajcima, nije ih čut na opsezima, znači , štanca operatore da ima broj, najvjerojatnije niko nije osta u klubu.
Ne sumnjam da dotični klub uzme naknadu za položene operatore, što su sami sebi izglasali na IO-u.

Taj i takav profil ide okolo po ispitnim komisijama, i time se (ne jednom) fali.
Daleko mu lijepa kuća.

Cijela priča nema veze s činjenicom ko je s kim prijatelj, ili u prijateljskim odnosima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6ndd » Mon Feb 15, 2016 11:27 am

Ma shvaćam ja širi kontekst... Samo ne želim da se moj klub spominje u nekim stvarima ako nije sve 100% čisto... barem onaj dio koji je vezan uz rad kluba i aktivnosti koje on provodi...
RKD je proveo 2 tečaja u zadnjih godinu dana i mislim da se poneki operater i čuje u eteru, a ima ih koji su na dobrome putu da u radioamaterizmu ostanu, kako bi se reklo čvrsto su zagrizli. Oba tečaja su bili 100% besplatni za polaznike, a predavači su sve odradili pro bono... Bilo bi zanimljivo vidjeti neku statistiku koliko je ljudi u zadnjih 25 godina položilo ispit, a koliko ih je s aktivnim znakom, tj. da nešto rade. Mislim da nema recepta nekoga natjerati da ostane ako on to sam ne želi. Ja imam i ribički i lovački ispit. U ribičiju ne idem jer sam izgubio volju, a u lov ne idem jer mi je postalo preskupo... pa sam tako i ja dio neke porazne statistike... ali eto ostao sam u radioamateruzmu :-)

btw. Nisam odvjetnik Predsjednika, ali ja sam ga čuo... i to više puta. Ne pod njegovim znakom, nego klupskim, ali čovjek je radio i tu nema spora. Sada jel to nekome dovoljno ili ne, ne znam... u to ne ulazim, kao ni u to jel ima ili nema QSLku...

73
9a6ndd

Postby 9a2jg » Mon Feb 15, 2016 12:08 pm

Ma prijatelju, di si se baš ti diga na zadnje noge, kad tvoj matični klub nije sukus, nije predmet mog razmišljanja !
A ako već seciraš, kako to nisi primjetio da sam , nekidan, baš tvoj klub , na ovim stranicama, pohvalio, kako njega, tako i Kiku, jer sam u neovisnoj Hrvatskoj, radio svega DVA puta iz Zagreba, i to oba puta na lokaciji Pionirca ?

No da se vratimo temi, eto, bilježim, ti si JEDINI koji mi je reka da ga je čuja radit na opsegu (sigurno nije bila telegrafija?). Isto mu ja ne bi da moju dicu na ispit.

Vrlo je zahvalna tema, koliko je tečajaca, koji su položili u neovisnoj Hrvatskoj, ostalo u klubovima, a od tog broja koliko ih je postalo operatorima. Po tome se mjeri "uspješnost" mudrog rukovodstva, a ne po tome koliko ih je položilo tečaj ! Za te, uzdanički klubovi uredno uzmu novce od Saveza, od naših članarina.

Bilo je interesantno, kad su bile , skoro, ove tri velike DX ekspedicije, veze za te i takve klubove (uzdaničke) su radile stare kvrge, iz "prijateljskih" klubova.
Imam i snimke, kao dio balkanskog folklora, na 7 CW, 28 SSB, 18 CW itd...

Znači, šuplje. za miloga Boga, fasada, iza koje ne stoji kvaliteta, postojanost i pouzdanost.

Moga bi ovako do prikosutra......
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a7zz » Mon Feb 15, 2016 2:59 pm

Evo ja ću o tome koliko ih je ostalo od položenih. 9A1JSB,klub kojega sam član organizirao je u zadnje 4 godine 2 puta ispite.Pristupilo je ,nemojte me držati za riječ jer ne vodim ja papire o tome nego tajnica i predsjednik ali barem 25-30 polaznika.Toliko ih je i položilo ispit,naravno,sa 110 % točnih odgovora da ne ispadne da su lošiji od sveznajuće tajnice hrs-a.Ovo hrs-a malim slovima namjerno jer je to mali jadni savez.Znači,da nastavim.Od svih tih koji su položili u eteru iliti ga na freq. se može čuti NIJEDAN !!!!!!!!!!! Što se mene tiče oba puta sam učestvovao u obuci tj .predavanjima,praktičnom radu i sl. ali NIKADA VIŠE !!!N I K A D A !!Boli me neka stvar za takve nazovi nove operatore.Naravno,stvar nije puno drugačija ni kod drugih.Tko kaže obrnuto i qrči se sa poplavom novih operatora LAŽE ko pas !Možda se pokoji i pojavi par puta nakon ispita i to je to.Nestane kao da ga je voda odnjela.Što se mene tiče neka ga odnese !Over over ! ;)
9a7zz

Postby 9a2jg » Mon Feb 15, 2016 3:02 pm

Prijatelju, potpisujem svaku tvoju riječ, čak i znakove interpunkcije ; tako je, i ne može biti drugačije. Imaš pivu, kad se vidimo.
9a2jg

Postby 9a6ndd » Mon Feb 15, 2016 9:40 pm

Ne dižem se ja na noge... samo ne želim da se moj klub dovodi u neke veze bez obzira na to koliko kontekst bio širok i dugačak. Za druge klubove i stvari nisam nadležan, pa se neću u to bakčati. Oko Saveza se da diskutirati do besvijesti, ni ja nisam zadovoljan s većinom stvari i na način kako funkcionira... kako će sve biti u budućnosti, vidjet ćemo. Ne pratim kada će Izborna Skupština i kada je na redu?
Što se tiče Pionirca, kada budeš u ZG ponovno, slobodno navrati, svaki radioamater dobre volje je dobro došao u naš skromni PPS. Nadam se da će uskoro antenski sistem ponovno biti u funkciji... za sada može kava ili pivo ;-)

Potpuno se slažem s onime vezanim za ekspedicije... isti glas, a 5 pozivnih oznaka :o o tome što ja mislim o takvim "uslugama" lijepo piše na mom qrz.com profilu.

... i telegrafiju ne znam... pa tako nisam nikoga čuo na taj način.... :ugeek:

Nadam se da smo se razumili u potpunosti ;-)

73 de 9a6ndd
9a6ndd

Postby 9a2jg » Tue Feb 16, 2016 7:19 am

Razumimo se mi, osobno mislim, 99%.

Hvala lijepo na pozivu, iskoristit ću ga, jer sam tamo ljudski i radioamaterski primljen, kako spada, i moja vas usta fale. Čoviku ne triba puno, lipa rič, par sati koristiti vaše resurse, niš ne košta...
A samo spominjanje imena kluba, to je stvar opisa događaja, ne možeš ni osobno ime, a kamoli klupsko, stavit ispod staklenog zvona, da je "zaštićeno" od spominjanja, u ikojem kontekstu.

Izborna će skupština kad falsifikatori iz IO-a odluče. Jer, ne postoji neovisni mehanizam koji je pratio tijek i rezultate tzv. elektroničke skupštine, koja je, po meni, i po dosta ljudi s kojima sam razgovarao, nelegalna.

U Zagrebu je četvrtina Hrvatske, proporcionalno tome, i broj RA. Svakom je jasno da, dok se u Zagrebu ne zakotrljaju promjene, ništa se neće dogoditi. MI, u provinciji, govorimo, ukazujemo na krivi put, samo smo glas vapijućeg u pustinji, s kojim se silnici sprdaju...

Možemo se mi bavit radioamaterstvom i bez Saveza, samo, to je NAŠ Savez, ne njihov.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 17, 2016 11:20 am

Ajmo si priznat da neki ljudi nisu za neki posao...

Ak se moglo maknut ministra... Valjda može još nekoga...

P.S. Ak treba nešto prevesti, pitajte, ima pismenijih ljudi, ne razumiju svi baš sve riječi... Strašno..

Ovaj Dadin post nezasluženo završi u košu. I nije mu (im) prvi. Tak mu i treba, kad postavlja neugodna pitanja. Dobro piva Tomson , "jer je istina, voda duboka".
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 19, 2016 12:09 pm

Eto san doživija da se na dx clusteru, doduše nepotpisani, lik obraća DXCC desku s pitanjen , da li se smiju priznavati veze preko remote station. Očito je naglas rekao, ono što bruji svjetskim eterom, o radu K5P.

Lako ćemo mi za remote station, a remote friend, remote phone, remote club, remote žnora, u nas bi Guinnessovi istraživači zaradili penziju...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 20, 2016 2:11 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/band ... 76194.aspx

U komentarima, ispod narečenog članka, jedan je čitatelj napisa da je Bandić VEĆ u Guinnessovoj knjizi, jer da je gradonačelnik koji je najviše novca pokra, a nije u buksi !

A nije ni radioamaterska organizacija slabija. U Guinness-ovoj knjizi je, odavna, Zvjezdano selo, štancanje operatora, reversi, odrađivanje veza za druge znakove,...
E da, ne zaboravimo Faraona, i on je u knjizi, 25 godina na istoj funkciji, jedva ga je "osmica" , Poduzeća za ceste makla iz fotelje u D-12.

Faraonovim stopama kroče vječni doživotni predsjednici uzdaničkih radioklubova u Supetru, K. Gomilici...
Normalno je da su klupski uređaji u predsjednika doma, kad je i adresa kluba, njegova osobna.
L'etat c'est moi...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK