Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sat Nov 30, 2024 6:20 am

Evo, da budem prvi pa da javno čestitam Mati, našem budućem predsjedniku na izboru i da mu zaželim puno uspjeha u radu !

Ajme Ivo, momče živo...! Ovo ti je ka kod ženske, kad je momak pita koji jon je po redu. Na ciloj zemaljskoj baloti, odgovor je isti : Drugi !
Hajduk prvi, Ivan Pavao drugi !
Ovaj forum, i ja osobno, smo našem Mati PRVI čestitali na nominaciji, i obznanili pastvi da stojimo iza kandidature, isto kao prije 17 godina ! Prava čestitka slijedi NAKON potvrđenog izbora.
Pametni ljudi, manageri, direktori, dobro znaju da prvi među jednakima vrijedi i može učiniti samo onoliko koliko mu valjaju pomoćnici, pobočnici, suradnici, ili kako ih hoćete nazvati.
U predloženom sastavu IO-a, koji bi mu trebao biti desna ruka, figurira osoba u 74-oj godini, koja je, sama za sebe, napisala u prvom broju HRS glasila da je veteran.
Ako je 1992. bila veteran, što traži u mandatu 2025-2029. ? Nastranu moje osobne objekcije, za koje imam javne dokaze, da ta osoba nije za IO !
Drugi, o čemu sam pisao prije par dana, stavlja na qrz.com da mu je QSL via 9A3JB. Privatni manager, ili sustav unutar sustava, Još jedan, malo ih je...
Treći, najmlađi, "škola" 9A1A, i očito delegiran ispred te interesne skupine.
Četvrti, iz Centrus mundi, odakle su mi, od dvojice dolazile "prijateljske" prijeteće poruke, s "naputkom" što bi trebao pisati, a ne ono što pišem - istinu.

Mogao bih ovako, do prekosutra, ali, čemu ? Oni će biti izabrani jer su ih isti ljudi nominirali, iz tri centra moći. i slijepac vidi koji su to.
Razumna osoba, radioamater u Hrvatskoj , bi se trebao upitati kakav je to IO i NO, gdje je prosjek godina bliži 65 nego 60 ? To li su "mlade i zdrave snage " ?

Sastav NO neću komentirati, iz jednostavnog razloga što previše znam. Otom - potom. Samo vam jedno garantiram, neću ih štediti. Ta dvojica, od te trojice su šutke gledali, i organizirali ponovno biranje, krađu mandata, prije 8 godina, kad sam ja bio izabran, pa oni, nezadovoljni ishodom, nakon 5 minuta ponovo birali, i izabrali svoga kandidata, iz RKZ-a, da bi šutio na sve što se kriminalno dogodilo u organizaciji , zadnjih 8 godina.

Neću dalje, izlazila bi žuč, a ne riječi, to nije dobro. Zamagli Travnik, oću reći zdravo rasuđivanje.
I rimska crkva penzionira biskupe i kardinale u 74-oj godini, s efektom kad napuni 75. Pametnima, ma gdje bili, dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 30, 2024 8:42 am

Kako ne razumiš? On ima veliko iskustvo u dizanju ruke.Ka i oni metuzalemi u Saboru.I oni u Vladi.Capo pita,jesmo li za? Jedva oni dignu ruke a on..konstatiram(hrv.ustanoviti) da smo jednoglasno donijeli odluku o.... Dizači ruku,cijenjeni kolega Koki. A imaju i elektronske sjednice,valjda priko video linka.Te su higijenskije,jer se aerosolom šire kapljične bolesti tipa C-18+1 i druge.Dobro je drug Tito govorija Tehnika narodu! A mi smo dio HZTK. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 01, 2024 9:42 am

A šta ćemo sa predsjednikom na odlasku, u slučajevima kada je iskaka iz svojih ovlaštenja i prerogativa ? Od "suglasnosti" da se ruskoj momčadi zabrani nastup na ARG-u, do stranog team-a za rad pod hrvatskom SES stanicom, koja je predstavljala HRS ? Pjer de Kuberten ? RA etika ? Moral, ili neovlaštene radnje ? Gemišt kod Žnidaršića, morti ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 01, 2024 10:56 am

Jušto za Abesiniju. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 01, 2024 11:06 am

Stavi prst na kartu, u pravu si, ispod jagodice ostanu i Huti i Abesinija...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 02, 2024 7:08 pm

Ima dosta vremena da smo dobili materijale za izbornu skupštinu. Prvi smo prozvali popis članica-klubova kao nevjerodostojan, nitko ne trza ? Normalno ? Bože sačuvaj.

Na njihovom volšebnom spisku su 92 kluba. Ima niz nebuloza, pa krenimo redom.
Što na spisku klubova rade SRVKS i Udruga krizne radiokomunikacije ?
Koji je status klubova koji nisu platili članarinu savezu, ni niko iz tih klubova nije platio osobnu članarinu ! 1CTL, 1CQD, 1CUV.
Što sa klubovima sa 0 članova ? 1ZDR, 1CAZ, 1ABE, 1CWM, 1RBB, 1FBC, 1CBB. Koga taj virtuelni zastupnik u skupštini zastupa ? UI ?
Nisu platili članarinu za 2023 : 1CPB, 1CBA, 1CBO, 1ABE.
1CDO odavno ugašen. Sve 4 godine Laureatovog vladanja na spisku !

Kad od 92 odbijemo ovih 15, dobijemo 77.
Što je s urednom dokumentacijom, registracijom, usklađenošću ? Bar tu je predsjednik na odlasku, kao riba u vodi, motrio je na AKL, kao pas čuvar, cijeli mandat.
Ako ja znam ko nema uredne dokumente, a na spisku je od 92 kluba, onda bi Stručna služba trebala znati bolje od mene, ili neka se okani ćorava posla. Irska vapi.

Posebna je priča napuhani mandati, i gle čuda, ima njihovih članova koji su kandidirani u IO iz tih sredina ! Garantirano poštenje, ako ne može drugačije.
Đakovo 1FVW 31
Kaštilac 1CIG 40
Marjan 1CBM 35
Ludbreg 1EZA 32
Nova gradiška 1AAY 39
Vukovar 1BRS 31
Hrvatski DXC 1A 32
Da nije očito , bilo bi smiješno, ali je u biti tragično, s elementima drame. Samo da miti čarobnu brojku 30, za još jednu ruku ! Kraljevstvo, ne za konja, nego za ruku.
Laureat se toliko brinuo, naročito tamo gdje je "odgovorna osoba", u RK Kaštilac i Marjan, da mu se i tamošnji bivši i sadašnji članovi smiju. Ali, nije smiješno. on se, doista, spremao kandidirati za još jedan mandat, a onda mu je Hazjajin rekao : Ne meže !

Mati, kao istaknutom kandidatu, bez obzira što je jedini u trci, ovo ne treba. Ljudi mu vjeruju, i , baš zato, ova lista mora pretrpiti korjenite izmjene, a naročito nakon češljanja dokumentacije klubova ! Nisam htio ulaziti jaružalom u močvaru, dosta je i burevjesnik.

Ima toga još, ali, dosta je za danas. Another day, another dollar.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 03, 2024 7:06 am

Dobro jutro, jazzeri !
Što ćemo sa istim imenima članova, u različitim klubovima ? Sinkopa ? Je li zato HRS neće da objavi listu članova s oznakom pripadnosti matičnom klubu ? A datumi uplata članarine ? Ni to neće da objave ! Ponavlja se 2019, i 2020. ?
Ne, ovo definitivno Mati ne treba. A zaskočilo ga, i kvari normalan i zakonit tijek stvari.
Ali, treba sačekati još samo 4 dana. Onda će jedan od "odgovornih" otići sa HRS scene.
Jer sreća je lijepa, samo dok se čeka, dok od sebe sama nagoviještaj da...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 04, 2024 6:07 am

A što ćemo ja i ti, jedan mali , nula tri !

Dan danas nismo dobili odgovore zašto je nekim klubovima "oproštena" članarina ? Ti su , automatski, uz vladajuće, tj. druga Laureata. Isto kao i sa posudbom uređaja, vlasništvo Saveza ! Što reći da su neki klubovi dobili donacije-potpore, a nisu platili članarinu ? Da, u pravu ste, u svom razmišljanju, neki su i do sada, plaćali članarine od doniranih, ili društvenih sredstava.

I još jedno slovo. Očekujemo da će nova garnitura , na čelu s Matom, odmah smijeniti Martina, moderatora foruma HRS-a, koji je 4 godine bio watch-dog i pendrek-bači garniture na odlasku. Takvu servilnost vrhuški, i predanosti radu na sterilizaciji foruma, i zatomljavanju zdrave i slobodne diskusije, nismo vidjeli odavno !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 05, 2024 6:34 am

Neki su kandidirani za znatne funkcije, iz prostog razloga što nikad nisu bili procesuirani, a nisu, jer nitko nije podigao kaznenu prijavu. Koji , zna se ?
Odgovorne osobe imaju posebnu otegotnu okolnost jer su činili grijeh nečinjenja, i svijesno su kršili zakon !

Da ne bi ispalo da pričam bajke, ponavljam za zaboravne, ili one s glavom u pijesku ; nažalost, takva je (šutljiva) većina.
OVO JE 21-A GODINA DA RK SPLIT NIJE DOBIO PISMENI ODGOVOR NA NIJEDNO SLUŽBENO PISMENO UPUĆENO HRS-U !
Uvijek je (najviše) kriva odgovorna osoba Saveza, ali i onaj koji to nije, ako svjesno radi nezakonite radnje je (trenutno) neprocesuirani kriminalac.
Neki bi čitatelj mogao pomisliti da ja skriveno dotičem i Matu, jer je on kratko presjedao s pokojnim Krešom u tom periodu ? Wrong ! On ima prejaku ispriku , onu istu zbog koje su navodno odstupili, strogo neslaganje s Stručnom službom, i nemogućnost zajedničkog rada, pa se uvijek krivica svali na njih dvije !
Od njih dvije mu je ostala jedna, biti će interesantno i izazovno vidjeti kako će to funkcionirati ?
Rekli su fratri : Daj mi dite do 12 godine, pa ti ga vraćam, (on je uvijek moj) ! Toliko o savijanju mladog i starog drveta-

I u zadnjih 12 mjeseci iz HRS-a nisu stizali odgovori radio klubu Split. I lani, baš u doba došašća, smo protestirali i tražili pravdu, jer je drug predsjednik na odlasku, nezakonito zapriječio klubu i meni osobno učešće u radu skupštine ! Naravno da nisu odgovorili .
Ne tako davno smo tražili od Stručne službe HRS-a javnu objavu popisa članstva, s oznakom matičnog kluba, datuma plaćanja članarine za 2023. ? Nismo dobili ništa.
Osnovni preduvjet poštenih i zakonskih izbora nije ostvaren. Baš kao i prije 4 godine. A svi koji ne plaćaju članarinu i koji imaju nepotpunu zakonsku dokumentaciju su piloni aktualne HRS vlasti.
Pametnima, od Šipana do Laponije, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 06, 2024 8:51 am

Moram li se ponavljati, i napisati da 10 mjeseci čekamo pasvord za pristup na e-servise HRS-a. Na naše traženje, bezobrazno su odgovorili da klubovi NEMAJU pravo pristupa HRS forumu, što je notorna laž ! Upotrijebio sam riječ bezobrazno, jer se nisu ni udostojili odgovoriti nama, nego su pisali na forumu, onako, urbi et orbi !

Što je u pozadini ? Nakon 21 godinu ne-odgovaranja na naša pismena, zatvorili su nam i taj LEGALAN pristup, kluba koji je pravno lice, i koji je osnovao HRS !
Boje se Reutersa, ubili bi ga oni, ali ga ne poznaju, baš kao što Nijemci u Sarajevu nisu mogli identificirati Valtera ! Zadnja scena iz filma, koincidira sa stanjem na HRS (ne)demokratskom nebu ; Reuters je sav slobodomisleći RA narod u Hrvatskoj, i ima ga više nego što vlastodršci misle !

Stoga, minumum minimuma buduće nove garniture u HRS-u treba biti otvaranje medija za sve ljude dobre volje, ukidanje nezakonitih zabrana, i poštivanje zakona.
U protivnom, ne bude dobro.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK