Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Nov 27, 2024 12:20 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nje ... sti_prva_d
Zar nas, neki dan, ministar nije uvjeravao da je riječ o cca tisuću osoba ? U članku se vidi da se i planira NAJVIŠE migranata vratiti u Hrvatsku ! Zašto, zato jer su u nas ušli kao u prvu članicu EU! Pa neće ih Orban, ili Meloni, pustit kod sebe, pa tek onda u Hrvatsku? To je catch 22. Unaprijed se znalo da će do ovoga doći! A Bulj lud, a?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 28, 2024 4:25 pm

Zove me kolega, veli, dopizdija si nan sa tin migrantima ? Šta ne pišeš kako nas država oće uništiti ? Nas, male iznajmljivače. Evo, oću ! Republike mi !

Dakle, ne moran ništa izmišljat, sve san to višekratno napisa, samo treba komprimirati, i staviti na isto mjesto. Ajde da se citiram, dok sam sebi ne dosadim :

Za vrijeme vlade rahmetli Račana, donijeli su propis da HBOR ne financira male iznajmljivače, nego samo srednje, velike, i obiteljske hotele. HUP je vršio enormni pritisak na Vladu da stopira rast privatnih kapaciteta, kojih je već tada bilo oko 60% od ukupnog broja postelja u turističkoj ponudi Hrvatske ! Ta Vlada je u dugoročnom planu ozakonila smjernice, za idućih 25 godina. To upravo ističe SADA, kada HDZ vlada hoće u potpunosti izbrisati male iznajmljivače, povećanjem poreza od 300 do 400 %, i ostalim davanjima. Neukim građanima nudi objašnjenje da su iznajmljivači do sada plaćali malo, a da će se prikupljenim novcima rješavati stambena pitanja mladih ljudi. Tko u to vjeruje ? Mislim, nitko u Hrvatskoj.
Sada, 25 godina poslije, vlasnička struktura hotela je 90% u vlasništvu stranaca ! Kome onda idu na ruku ? Strancima. Daju im da ograđuju plaže, kapital i zaradu nose vani, a u te hotele dovode jeftinu radnu snagu iz bijelog svijeta. I tu koriste hrvatsku državu, i potporu EU za tobožnje ekonomske migrante ? Oni su to, koliko i ja Šiva !
Rezultat ? Depopulacija dalmatinskih mjesta i gradića, dovođenje onih radnika koji se nikada neće i ne mogu uklopiti ni asimilrati, kulturno, vjerski i sociološki.
Angela Merkel je to priznala. Naši političari neće. Uvjeravaju nas da su nam upravo ti radnici potrebni ! Koga oni lažu ? Hrvate sigurno ne. Oni znaju istinu.

Na dobro van doša Dan Republike !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Dec 01, 2024 9:43 pm

Dakle nikidan sam na FB napisa onu vašu prispodobu iz Bola, kada je okupacijska Talijanska
vojska napisala VINCEREMO a do jutra je ispod pisalo VEDEREMO...

U to ime
Spasimo male obiteljske iznajmljivače
·
Danas smo održali konferenciju za novinare u tri grada – Zagrebu, Splitu i Rijeci!
Našoj Vladi i Ministarstvu turizma poslali smo jasnu poruku:

❗ Zahtijevamo povlačenje prijedloga zakona koji ugrožavaju prava malih obiteljskih iznajmljivača!**
❗ Protivimo se uvođenju poreza na nekretnine za kategorizirane objekte – dodatni nameti ugrožavaju egzistenciju iznajmljivača!**
❗ Tražimo uvođenje stvarnih mjera za priuštivo stanovanje, a ne restrikcije i nove poreze za privatne iznajmljivače!**
❗ Borimo se za pravo na slobodno upravljanje vlastitom imovinom!**

Obiteljski smještaj čuva lokalne zajednice i pruža autentično iskustvo hrvatskog turizma.
Dodatni porezi i ograničenja ne rješavaju probleme, već uništavaju obiteljski turizam i egzistenciju tisuća obitelji.
Podržite nas, podijelite ovu objavu i budite dio ove važne borbe!

Pogledajte snimke naših konferencija za novinare održanih u Zagrebu, Splitu i Rijeci:
Split: [https://youtu.be/8Nf0qlcxJaU?si=KJyG...yGm-xO109_r9Px)
Split: [https://youtu.be/tQYlVWowEZs?si=rNa6...a6v-bAjNKePsvh)
Rijeka: [https://youtu.be/K5V5v64rbPs?si=-ToI...oIgFTT_Ym5M4cx)
Zagreb: [https://youtu.be/go-AWym0MFk?si=UmpM...pMZDkW__rT32jj)
Hvala svima na podršci – zajedno se borimo za pravedniju budućnost! ✊

PS ova iz ST je super

Biti će toga još, pratite https://www.youtube.com/@smoi.hrvatska

VEDEREMO...
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Dec 02, 2024 6:48 am

Djani, mlađi si, pametniji, u tebi je još špirita, i to je dobro... Ja ću krepat, a ne molat, ali imam neumoljivi osjećaj po ovom prevažnom pitanju da je to Vlada odlučila, još 2001. pod rahmetli Račanom, ne sada... Sada se samo operacionalizira, privodi kraju...
Jedina je, kako mi se pari, razlika između 2001. i 2024. što je tada bilo oko 60% hotelskih kapaciteta u hrvatskom vlasništvu, a sada ispod 10% ! Znači, ajmo hrvatski, latinica, velika slova, VLADA SE BORI ZA STRANE VLASNIKE, A NE ZA HRVATSKE IZNAJMLJIVAČE !
I onda, i danas, mali privatni iznajmljivači drže između 60 i 70 % kapaciteta svih postelja, i to stranim vlasnicima bode oči ! Da su u turizmu, kao ja, od 1967. , shvatili bi da su to dva svijeta, dvije vrste klijentele, čije se silnice ne presijecaju, i koja ne smeta jedna drugoj, i u konačnici, ne krade jedna drugoj goste. Ali, za to shvatiti ne treba ići na oni skupi hotelski management u Dubrovniku, samo treba prokljuviti kako funkcionira privatan smještaj, ali onaj koji to STVARNO JEST ! Tebi osobno ne moram crtat, jer si ti, i tvoja obitelj, zoran primjer, ali svima u državi moram, jer je već godinama (plaćena) hajka na hrvatske privatne iznajmljivače, u najmanju ruku da smo prvi rođaci Al Capone-a. Proglašava nas se utajivačima poreza, a plaćamo sve šta traže ! Prije Domovinskog rata je bio i period kad smo plaćali po računima ; ni to im nije bilo dovoljno za deranje iznajmljivača. Oni pišu zakone, ne mi ! Mi plaćamo, i šutimo.
Nakon smrti moje supruge, u više navrata me zajebavaju rođena dica da u 52 godine skupa nisam nikada odveja ženu negdi na godišnji odmor ! Hladno, knjiški, gledano, ta konstatacija je točna, samo oni, i ta Z generacija još ne shvaća da bez osobnog odricanja, nema novostvorene vrijednosti. Sve smo radili, i ulagali za školovati dicu, i da imamo pristojnu starost, predmnijevajući da su nas lagali, i u bivšoj, i u sadašnjoj državi, o visini penzije, koja je sramotno mala.
Ajmo se vratit na sukus. Novi ministar turizma ima vilu u Klisu koju iznajmljuje, i koja, po pisanju tiska, košta između 800 i 1000 eura za jednu noć. I mona vidi da on nije "naša" kategorija. Niti živi u objektu, niti se ičega odreka, da bi to imao ?
Na početku javne rasprave, a i prije, u tijeku bjesomučnih plaćenih napada na nas, STVARNI mali privatni iznajmljivači su ukazivali na OSNOVNU NOTORNU ČINJENICU, da je mali obiteljski iznajmljivač, onaj koji (po NJIHOVOJ klasifikaciji) ima do 20 postelja u kući za iznajmljivanje, i koji je nositelj iznajmljivanja, te živi 365 dana u toj kući. To zakonodavac zna, ali se pravi lud ! Svojedobno su preuzeli od Amera (jedino dobro što su uzeli od njih) pravilo da je cenzus "do 20 postelja" kućna radinost, pomoć kućnom budžetu, za školovanje dice, bolest u kući, i održavanje objekta i okoliša. Priče o basnoslovnim zaradama su puka tlapnja.

Ne mogu pristupiti linkovima na fejsu jer se ne želim i tamo registrirati i koristiti ga, ali vjerujem da su istinski mali iznajmljivači rekli slične riječi i stavove kao ja.

Jedna sasvim druga tema je apartmanizacija obale i otoka, to pratim od 1990. do danas, mogao bi doktorirati na tu temu. Neću pametovati, samo ću (ponovo) napisati ono što sam pisao i govorio još 2001. 1992. smo još bili u ratu, kad nas je Španjolska prijateljski upozorila da ne upadnemo u klopku (u koju su oni upali) betonizacije, apartmanizacije, ibicizacije, urbicida, ekocida, i svih mogućih cida, sve do El Cida !
Nismo ih poslušali. jer tko da Balkancima soli pamet, najpametniji smo. Što da poslušamo savjet onih koji su (ne)svjesno upali u tu kašetu brokava, trebamo i mi proći taj put. Pa neka košta, šta košta !
Još u ratu, a naročito poslije njega, opljačkani, oteti, i ukradeni novac se investirao tamo gdje, nakon prve prodaje, mu je nemoguće ući u trag- kuće i apartmane !
Prvo domaći, zatim, bez ustručavanja, srama i stida, i građani ostalih zemalja iz tranzicije. Kad su se ispucali oni, nastupili NIjemci, Austrijanci, Rusi, Ukrajinci...
Vile uz more, sa zidovima od 2,20m, ne moraš pitat za vlasnika, nije Šiptar (jer to sam u Europi samo tamo vidio) nego Rus, ili Ukrajinac. I to sve, davno prije njihovog ratnog sukoba. U te hrvatske dače se dolazi, po načelu share-time, malo ljubavnica, pa u drugo doba žena i djeca, gazda, malo i nimalo.

Država, od kako znam za sebe, šalje inspektore samo legalnim, i u pravilu - malim, iznajmljivačima, na njima trenira strogoću, i šilji ku..c ! Ilegalne, nikad ne diraju, ni u socijalizmu, ni u neovisnoj Hrvatskoj ! Po mojoj procjeni, ilegalaca je oko 50 %. Pretežito su stranci, ali ima i domaćih kriminalaca. Opus moderandi je jednostavan, i svi ga znaju, ali to nitko ne dira ! Zašto ? Zato što redovito, u toj skupini NEMA malih obiteljskih iznajmljivača, tu se vrti velika lova, od koje Hrvatska nema koristi !

Ljudi ogrezli u turizmu znaju da je do jedna moja napisana riječ istinita. Znaju i da su vlast i autori zakona jedan svijet, koji relativno dobro i lako živi, a da se mi borimo za svaki euro. No, sit gladnome ne vjeruje. Strani kapital agresivno nastupa, danas za istiskivanje privatnih iznajmljivača, sutra za privatizaciju svih plaža, a naročito ispred njihovih hotela. To se vidi sa Mjeseca ! U hotelima rade škuri, koji "pridonose" hrvatskom jadu time što neumoljivo obaraju cijenu rada hrvatskom radniku.
U isto doba hrvatski ministri besramno javno tvrde da su nam isti neophodni ! Umjesto da zagovaraju pravedne i poštene plaće hrvatskim radnicima ! Rade za HUP, i strance, umjesto za Hrvate. A primaju plaću iz hrvatskog državnog proračuna !

Tema je opsežna, zahvalna, i zadire u osnove naših malih života... Zato mi pinimo, a zakonodavce to puno ne tangira. Biće šta bude, ali ne miriše dobro...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 02, 2024 10:34 am

Izdali su nas i prodali.Domaća guba! A kupljena stoka sitnog zuba će i na idućim izborima za njih glasovati. Nisu nam stranci krivi.Vanjski neprijatelj je nula prema unutarnjem.-Rimsko Carstvo se nije urušilo tolilko iz vanka već zbog unutarnjih previranja.Na kraju je bila licitacija carskog trona u srid Rima.Ko da više. :o Zar i LN nije na rasprodaji 30 godina? :? Nisu nam krivi ni Rusi,ni Amerikanci,ni Turci.....
Domaću gubu stranac za pjat juhe kupi. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 02, 2024 4:40 pm

Sad bi ja Reni tebi reka, šta je meni gosn' Vida na skupštini : Zakaj Koki samo ti vidiš sve crno ? Da mi ga je sad negdi intrat, pa da ga pitam ko vidi bilo ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 06, 2024 7:46 am

Danas u Saboru ide na drugo čitanje novi zakon o oprezivanju i iznajmljivanju soba i apartmana. Učinili su neke manje izmjene, ali ne i ono što iznajmljivači traže, odvajanje STVARNIH malih iznajmljivača, obiteljski turizam, od pranja novca, i industrije koja generira apartmanizaciju, betonizaciju, i gubljenje identiteta Dalmacije i Hrvatske.
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Dec 07, 2024 12:23 am

Večeras u 18 h je bila akcija ispred svih TZ u RH.
Mali iznajmljivači su jasno upaljenim svijećama i lampionima pokazali što misle o paketu zakona.
Već jučer je lampion upaljen Glavini ispred vile, Slobodna je napisala članak ali je skinut
nakon cca 2 h. Imam slike ako vas zanima.
Bile su jasne izjave večeras čak i na HTV1 Dnevniku.
Na večerašnjem prosvjedu u ST je bio i jedan branitelj, koji samo traži da ga puste da radi.
Čovik ne želi invalidsku mirovinu od VRH nego samo pravo na rad!
Nosio je crnu beretku sa grbom, istu kakvu sam i ja nosio.

Kada sam ja prošao ispred našeg TZa prije 18 h naša svića je bila treća, posli se skupilo 20tak, kako mi kažu.
U Zagrebu je bilo preko 100 lampiona, koji su brzo netragom nestali.
Senf se sitio na kraju mandata očistit grad. Kud gospoja wanabee ministarka okom, naš Senf skokom.
U Splitu je bilo preko 300 lampiona!!! Bravo Split.

Po FB se pojavljuju povremeno provokatori, pa je tako jedan večeras pisao kako možemo paliti svijeće
ispred TZa ljudima koji tamo samo rade, kao da su kriminalci.
Otpisao sam mu: da palimo svijeće K.Staničiću (direktor HTZ), da nam oprosti što nas je tako jeftino prodao.
VEDEREMO
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Dec 07, 2024 5:48 am

Kapa dolje, svim Hrvatima i Hrvaticama koji imaju muda javno protestirati, i izražavati svoje mišljenje. Doživio sam tu satisfakciju da danas ti ljudi govore ono što sam ja govorio 2001. , nakon što je Vlada rahmetli Račana počela ovu Bartolomejsku noć nad privatnim iznajmljivačima, a ova Vlada to dovršava.
Staviti male iznajmljivače u isti koš sa peračima novca, i onima koji imaju na desetke apartmana je zločin protiv svog naroda.
Ponavljam, nikada inspekcije nisu išle tamo gdje su vlasnici stranci, ili gdje se javno zna da iznajmljuju na crno, kako u socijalizmu, tako i sada.
Internetska glasila, očito plaćena od onih koji vode ovu rabotu, pojačavaju pritisak na javno mnjijenje već nekoliko godina, a sada je crescendo ! Prikazuje nas se, kako je Goebels prikazivao Židove , 30-ih godina prošlog stoljeća, kao vampire koji sišu krv napaćenom narodu ! A zna se ko je pokrao Hrvatsku, i zašto narod sve lošije živi !
Branitelji i mali privatni iznajmljivači nisu.
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Dec 07, 2024 8:58 pm

Akcija je nastavljena i večeras!

Neke od poruka su bile:
1. Mi RINTAMO, a ne RENTAMO
2. Turizam od kojeg hrvatski građani ne zaradjuju ne treba ni postojati
3. ⁠01.01.2025. Dan sjecanja na hrvatske iznajmljivace
4. ⁠SVIM IZNAJMLJIVAČIMA planiraju zabraniti rad, samo u drugim terminima
5. ⁠Danas zabranjuju zgrade, sutra će kuće, a prekosutra vile
6. ⁠Zašto nas prodajete hotelskom lobiju?
7. ⁠Politicari, znajte da ćete platiti za ovo!
8. ⁠Mi ostajemo bez prihoda, a vi ćete ostati bez vlasti!
9. OPROSTITE NAM ŠTO STE NAS PRODALI
i tako dalje, i tako dalje

Sutra navečer ispred "Kockice", možda Glavini uđe u glavu => da ničija nije do zore gorila...
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK