Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Tue Oct 29, 2024 6:12 pm

Nemoj tako druže Koki! Oko 18h večeras uključi svog Yaesu-a pa možda sa Sirobuje čuješ Mikija kako radi veze na klupski znak.Utorak je,klupski dan.
Ako ga čuješ vodim te jist i pit koliko god moš.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 29, 2024 6:15 pm

Kad ti fetivi Bračanin daje ponudu koja se ne odbija, onda znaš da - igra na siguro !!! To je nemoguća misija ! Zaludu je Promet produžava liniju !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 31, 2024 7:18 pm

Dino je sve rekao :
Pravila za ova naša mini natjecanja su upravo izmišljena da imaju što više rupa.
Ako radim pod klupskim pozivnim znakom a radi jedan operator - onda sam SO,
bez obzira klupski ili osobni pozivni znak.
Ako sa osobne postaje radi više operatora - onda je MO.
Jednostavno a tu se izmišljaju nebuloze.

Ova naša pravila su jedinstvena u svijetu.
Imam plasman postotno u odnosu na prvoplasiranog... gluposti.
Napravio sam toliko i toliko veza, množitelja i to je moj rezultat.
Super kup - tko ima više bodova taj je prvi.

Kup Jadrana - sve postaje koje rade iz općina koje su na moru su množitelji.
Ne Lučke kapetanije, ne županije.
Što kompliciranija pravila to više mogućnosti muljanja.

Pametnima, dosta.
Onima koji cijeli život gaze preko leševa, da bi ostvarili cilj, nikad dosta.

Tako je bilo i prije rata.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 03, 2024 7:05 pm

Ajmo curice, ajmo dječaci... Lajtmotiv od ZOI 84, prije "samo" 40 godina. Jal tura, jal jazija ? Il' gaće uz guzicu, il' gaće niz guzicu !

Naravno , riječ je o još samo 4 dana, roka u kojem se mogu poslati kandidature za tijela upravljanja HRS-a, za iduće 4 godine. A baš je zgodno odabrano, zadnji dan za slanje je 7. studenog, četvrtak, ne mre stići za jedan dan, osim po tekliću ! Znači, stići će u ponedjeljak ! Ma kud će suza, neg na oko ! Martinje !.
E tu sad na scenu stupa drug Marfi. Ako je moj paket sa QSL-kama lutao zagrebačkim ulicama mjesec dana, i nitko ga nije htio primiti, možete zamisliti koliko , hipotetski, mogu putovati (samo) prijave kandidata ? A nema toga poštara koji ne voli cugnut, ne mora bit Zagorac, takvi su po cijeloj Hrvatskoj ! Ostalo brajo, iz perioda kad nije bilo ni SDK, ni FINE, nego poštar nosi penzije, pa ga se počasti, rakijicom i kavom, kavu odgurne, malim prsto, a sa dva veća prsta natoči još jednu. I tako se stvara prosječna statistička pogreška. Koliko je imao taj ponedjeljak za podijeliti penzija. Jel vam sad jasno drugovi, da ne možete nepravedno optuživati Stručnu službu, da zataškava prispjele kuverte, jednostavno to je viša, da ne kažem tekuća, sila. Sad se neko pita, jel ovaj Koki bedast, kakva tekuća sila ? E, tu sam te čeko ! Zakon spojenih posuda. Sve šta uđe, mora i izać, a poštari su već vremešni, slabi mjehuri, poslije treće uručene penzije, mora molit penzića da ga pripusti u njegov zahod, da učini, da škužate, malu nuždu. Mala je, ali traje. Jer stariji ljudi sporo pišaju. A jedna od najjačih dalmatinski uzrečica je : Moš ga trest koliko očeš, uvik je zadnja kap u mudante !

Da se mi vratimo sadržaju, ovo prije izrečeno je samo kulisa. Da odmah otklonim moguće nesporazume, ja se neću kandidirati za ijedno mjesto. Dosta mi je bilo, prije osam godina, sprdanja s "demokratskom" procedurom, glasanja, biranja, isticanja, prijevare, i na kraju su , umjesto izabranog mene, izabrali "svoga".
Osobno ne žalim, samo dokazuju da su jedna sredina koja rasteže zakone i propise, kao žvakalicu, kako njima paše. A paše im svatko ko bespogovorno sluša, ne talasa, i nema svoje mišljenje. Gdje god im treba, krše zakon, i ne obaziru se. ta sve je advokate u sporovima HRS-a u neovisnoj RH platio HRS, (čitaj hrvatski, latinica : HZTK, odnosno državni proračun). Lako ti je tako, tuđim kurcem tuć po drači ! Isuči brajo svoga, pa udri ! Ali, nisu to takvi tipovi ; ovi kao da su došli iz etatističkog socijalizma, gdje se država za sve mislila, i sve financirala.

Samozvani elitisti su unaprijedili Antin model, ta on je s njima putovao "samo" do Kine, ovi idu na egzotične lokacije, sa jedne na drugu. I niko ništa ne pita, iz prostog razloga što još nismo dobili ni odgovore za Brazil, Sun City i Vanuatu, šta ćemo trošit jezik, kad znamo da je to jalov posao.
Već su me neki zvali, govore mi , i stavljaju bubu u uho, veliju " vidiš kako se krug zatvorio, i na Vanuatu su išli Istrijani, sad opet na Austral !" Ama ljudi, velju ja, okanite se ćorava posla, idu radni ljudi, za svoje pare, šta vas tiče kako ih troše? Ono su išli študenti, a zna se šta študenti samo rade, planduju i pale žito! Kazo Šicer!

Živo me interesira tko će se samoprijaviti za tijela upravljanja, valjda ćemo dobiti i njihove životopise, javno i transparentno.
Kad već Stručna služba, i predsjednik odbijaju obznaniti spiskove članova sa oznakom pripadnosti matičnom klubu, spisak uplata članarine sa datumima uplata, i spisak klubova koji su u okviru zakona ; svo troje na dan 31. prosinca 2023. ! To te ja pitam ! Tu su tanki, i šuplji ko ementaler ! Jer zadnjih 20-ak godina ne fermaju muljat.
Ovaj, aktuelni, je nadmašio sve prethodnike. Jer, od Sokrata, naovamo, učenik uvijek nadmaši učitelja ! A ovi je učio od najboljih !

Zato, ako je to tako, a jest, birajte ga opet, sigurno ćete pogriješiti ! A Savez je ionako u banani, pa je, u konačnici, svejedno tko je na čelu istog. Ako ćemo se zajebavat.
Ima još, puna Raba Špedicije Bugojno, s prikolicom, 8 plus 10 tona. Samo pomalo.
Ako je priša umrit, nije ukopat.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 04, 2024 4:53 am

Kada (za)vlada zlo ? Kad dobri ljudi ne (u)činu ništa.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 05, 2024 6:45 am

Veliki projekt "pacifikacije", utišavanje Glasnosti, i zatiranje, u startu, svakog slobodnog mišljenja, je uspio. Na radost vladstodržaca iz D-12. Postigli su svoj cilj, potpuna sterilizacija HRS foruma, mjesta gdje bi se trebali čuti glasovi svih članova HRS-a koji imaju što reći, kako u normalnom vremenu, a naročito sada, kada su predizborne aktivnosti u punom jeku.
Aktuelni predsjednik koji je amoralnim, neetičkim i protuzakonitim metodama, došao na vlast prije 4 godine, šutljivi Hrvati i ostali, daju još jedan Wild card, baš kao Englezi Ivaniševiću u Wimbledonu, i nutkaju ga da uzme tron, kad oni ne vade svoju (nojevu) glavu iz pijeska.
Samo, golema je razlika između Ivaniševića i njega, prvi je, prije 23 godine, svojom vještinom, znanjem, i sposobnošću, osvojio Wimbledon ; potonji je balkanskim marifetlucima, krivotvorinama, i radnjama suprotnim zakonu, osvojio mandat.
Ima još paralela njih dvojice. Ivanišević se umirovio , kao igrač, ali je ostao aktivno u tenisu, i trenira najbolje svjetske tenisače i tenisačice.
Drug Laureat je odgovorna osoba u HRS-u, te radio klubovima Kaštilac i Marjan, Ni jedna od tih udruga u povijesti nije bila na nižim granama ! No, imamo paradoks, koji bi se mogao usporediti sa stockholmskim sindromom, šta god on više tare demokraciju, transparentnost, i zakonitost u HRS-u, oni više za njega glasaju ! Ka neki kult, u Gvajani, ili Kaliforniji ! Samo što im ne podijeli šprice, za kolektivnu eutanaziju ...
Mudriji je on od toga, on im dijeli reverse, vokce , ugovore sa OiV-om, lješkarenje u istarskom hotelu, derneke po Lijepoj našoj, pa malo satelit, pa preštimavanje DMR repetitora, pogodovanje vlasnicima remote lokacija, da ne pričam o davanju pasvorda trećepozivcima i YUTEL - bojni, koji to obilato koriste, za sebe i za druge ! Uz naplatu, seveda fant ; ali, nije sve ni u novcima, ima toga i u materijalu...
A šta mu stranci šetaju Hrvatskom, na ime treće osobe koja je izvadila (za njih) dozvolu u HAKOM-a, i niko ne zna gdje su, ni kud su išli, LOG nisu (po)slali Neni !
U jednoj "normalnoj" državi takve bi likove normalni ljudi istjerali, nogom u guzicu, i da se ne osvrću, dok ne dođu doma. U nas ih časte novim mandatom ?

Mili bože, kukavnih svatova...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 08, 2024 7:00 am

Jedino što vrijedi za (samo)kandidaturu je - jučerašnji žig preporučene pošte. Tako je bilo i prije rata. Samo što onda nije bilo ovakve muljaže, varanja, podmetanja i falsificiranja, te očitih kršenja zakona.
Usrdno se nadamo da će Stručna služba HRS-a PRAVOVREMENO upoznati biračko tijelo sa pristiglim dokumentima, za razliku od zadnjeg puta, prije 4 godine.
Reka bi moj prika iz Garde : Samo se prominilo korito, prajci ostali isti !
Vederemo !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 11, 2024 6:52 am

Evo mene, dragi štioci, ne, nije me jamila policija, pijanog za volanom, za to su "zaduženi" neki drugi, "odgovorni", drugovi. Ta je li Martinje, ili nije ?
Dakle, od danas, do verifikacije budućeg izabranog predsjednika HRS-a, Stručna služba bi nas trebala promptno i sustavno informirati o tijeku tog procesa. Kažem trebala, jer to to kondicional. Baš kondicional "dopušta" sve tri mogućnosti, za, protiv i neriješeno !
Za sada odgovorne osobe HRS-a šute, iako bi ih pridjev "odgovorne", u jednoj normalnoj državi, tjerao na sasvim drukčije, normalno ponašanje.

Već sam pisao što je radio klub Split pismeno zatražio od Stručne službe HRS-a, da javno objavi, sa stanjem na 31.12.2023. , kao bazne godine mjerodavne za izbore. Ponoviti ću, po ne znam koji put, nioje mi teško, kad je poštivanje zakona, demokratska procedura i transparentnost u pitanju.

1. Spisak članova, s oznakom pripadnosti matičnom klubu.
2. Spisak uplaćenih članarina, ime uplatitelja, i datum uplate, i
3. Spisak klubova koji na narečeni datum NISU imali usklađene normativne klupske akte, urednu registraciju, i legitimaciju pred zakonom.

Ovo je minimum minimuma, za poštivanje zakona, ispod toga ne odstupamo !
Ono, što su nam poslali , kao spisak članova po klubovima, je ruganje sa (našom) zdravom pameti. Točno se vide klubovi, gdje je "radila" štela, a sve u cilju da se umjesto jedne ruke za voljenog predsjednika, dignu dvije ! Interesantno, prednjače klubovi gdje je odgovorna osoba - drug Laureat ! Na spisak stavio 40-ak osoba, a u fildžan natjecanjima HRS-a, za te klubove mu rade (uvijek isti) 70-godišnjaci. Jer onih ostalih - NEMA ! Kako se došlo do cifre članova 30+ ? Jednostavno, mrtve duše, tečajci, nepostojeći... Kakav Mulder i Scully, ta imamo mi dovoljno diplomiranih kriminalista u Savezu, nisu se naradili u životu, oni bi ovu tezgu riješili u jedno popodne.
Da ne pričam, po n-ti put da ima članova koji se "kontaju" u više klubova, a od kako je svita i vika, može se računati samo jedan matični klub !
Datumi uplate su posebna priča i lakrdija, glede zakonitosti, o tome je pisao i pokojni Vincek, a sve jer od glave riba smrdi. Nutkaju se klubovi da plate, a datum uplate se krije ! Interesantno, i to baš klubovi kojima je drug Laureat tip, ka da je u klubu Germania, Admiral, ili PSK ? Počelo pod Pukijem, razvilo se pod Pilatom, a Laureat doveo skoro do savršenstva ! Malo mi ga mi hebemo, podsjećamo ga na očito, da je to sve kršenje zakona.
Taj isti drug Laureat je , u više navrata kontrolirao normativne akte, ažurnost i usklađenost istih za RK Split. Što nije pogledao za neke klubove, npr. gdje je odgovorna osoba kluba umrla, a u papirima - nije? Odgovor bode oči, jer je to glasačka mašina Laureata ! Vrana vrani oči ne kopa !
No svi ti klubovi, čak i oni koji su se ugasili, su na njegovom popisu. Na popisu su i one udruge koje nemaju veze s nama, oni ih stalno guraju u naš tor ! Nas i Kineza, 3,5 miljarde ! Antina taktika, koja je možda i "palila" 1990. , ali danas sigurno više ne.
Nikada neću zaboraviti Pukijeve riječi, koje sam čuo na svoje uši, u dvorištu u Kraljevici, u pauzi Skupštine , citiram, "ne moraš platiti članarinu svaku godinu, možeš i svaku drugu, samo da ti ne bude veliki razmak, i da je plaćena u godini pred izbore"! Ta rečenica govori sve, o povlaštenoj kasti, koja ne preza pred ičim, da zadrži vlast. Mi smo im samo nepotreban balast, kulisa, ali neophodna, da bi se pred državnim tijelima prikazalo kako je krovni Savez udruga SVIH RA u Hrvatskoj !
U naravi, mi smo mali bankomati, koji punimo HRS-ovu blagajnu kešom, kojeg Laureat, i IO troše za one namjene koje im NE priznaje Komisija za vrednovanje programa HZTK-e, od plandovanja u istarskim hotelima, dernecima po Lijepoj našoj, do autokratskih samovoljnih odluka druga Laureata, a u konačnici, sve za napraviti pretpostavke, da se osvoji još jedan mandat ! Ne treba se popeti na Gornji grad da se to vidi, ta vidi se iz Dalmacije !

Trebam li napisati da smo zadnju pošiljku QSL-ki dobili na svetu Lucu, prije 11 mjeseci ? Da, dobro čitate, u prošloj godini. Pitajte voljenog predsjednika koliko je puta, u tom periodu, osobno odnio karata privatnom QSL manageru, i pilonima svog režima, u Split. Ja znam, a mogli biste znati i vi, da slučajno izvadite glave iz pijeska.

Za kraj, pitanje za miljardu dinara RSK ? Kako pusti klubovi sa 30, 40 i više članova, a drug Predsjednik ne može naći TRI natjecatelja, u cijeloj državi, za QRQ ?
Preteško ? Imam ja lakše, za vas. Kako to da je uvijek drug Laureat, i klubovi gdje je odgovoran, u prekršaju u fildžan natjecanjima ? Kontinuitet, od 1982, do danas ?

Ima još, Martinje se zahuktava...
Last edited by 9a2jg on Wed Nov 13, 2024 8:16 pm, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 12, 2024 10:33 am

Javija se premijer, veli, izbora neće biti u radne dane, nego u neku nedilju u prosincu ! Samo da ne kolidira sa izborom za predsjednika HRS-a. Bio bi to veliki propust, i gubitak za Hrvatsku ! ;)

A koja je sličnost ? Pa na oba izbora značajan postotak je iz susjedne nam države, šta gastarbajtera, šta useljenih u Hrvatsku, sa dva (ili više) državljanstva !

Ima još. Na državnim izborima, ima kuća u Vrgorcu, Imotskom i okolici, di je prijavljeno po 40-ak osoba. Tako je i u HRS-u, na spisku u klubu x 40-ak, u naravi 4 - 5, jedva nađu dvojicu od 70+ za radit u "natjecanjima" od 4 x 0,5 sati ! Jako natjecanje, još jači klub !

Ali to nije sve ! Na državnim izborima pretresaju kandidate, kako su došli do nekretnina. Kandidate HRS-a bi mogli ispitati kako su došli do hardvera, uređaja, lokacija.

I, na kraju krucijalno pitanje, di su kandidati bili 91' ?

To te ja pitam !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 19, 2024 7:25 am

12 dana od deadlina za prijave kandidata za mjesta u tijelima upravljanja HRS-a, javnost ne zna ništa ! Sve je isto ka i zadnji put. I predzadnji. A ovce niti da se oglase.
Pustile da ih vode lažni proroci i varalice. Naviklo, brajo. Da što prije rasprodaju i ovo malo što je ostalo od naše baštine i identiteta. Jer se nisu borili za ovo.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK