by 9a2jg » Thu Oct 24, 2024 7:05 am
Tek nakon što sam vidio rezultate Kupa Jadrana 2024. prokužio sam zašto se drug Goran, poslije dugo vremena, javio na sterilnom HRS forumu. Nastranu činjenica da pristojna osoba to ne bi nikad napravila, jer (odavno) nije član HRS-a, i tom činjenicom se hvali, od svog profila, na qrz.com, nadalje.
Dakle , on se raspisao jer je bio član ešalona radio kluba Brač koja je uzela učešće u natjecanju. Koliko ih , iz te momčadi može pokazati uplatnicu da su platili (i plaćali) članarinu HRS-u, ove, i zadnjih dvadesetak godina, to je opet stvar morala, ali to takve likove ne handri.
Druga stvar, koliko je etično da netko iz šibenskog zaleđa radi za svoj matični klub na moru, je posebno pitanje. Osobno smatram da je to ljiga, ali mladi, sposobni, pametni momci i ljudi su se uhvatili ukoštac s problemom PR-a hrvatskih natjecatelja ( prosjek 65+, i više). Zašto mu je to matični klub, već sam x puta objasnio na ovom forumu.
Potanka objašnjenja dajem na mobač.
Imamo i drugu situaciju, da drugi lik, iz istog rajona, radi za drugi uzdanički klub, već godinama, jer podmlatka, na kojemu je drug Laureat mukotrpno izgradio svoj image - nema !
Sinoć me zove dobar poznanik, veli, citiram, "ne čudi me da je drug Laureat diskvalificiran, pogledajte malo bolje strukturu, i nazive pozivnih oznaka, tih veza, sve njegovi jarani, i /ili (formalni) članovi klubova gdje je on odgovorna osoba!" I tako već godinama...Ljudi bolje znaju od mene, pa zbore, makar samo meni...
Znači, ako sam dobro razumio materinji jezik, PRVI put ove godine imamo komisiju za natjecanje koja precizno, točno, pošteno, i korektno obavlja svoj posao. Da li su oni dobili kakav mig, ili informacije od njegove konkurencije, ne znam, ali znam da se trude biti OK.
Na kraju, da se ponovim, istom rečenicom od prije dva tjedna, citiram sam sebe, "iz istog su legla, sve što pročitate ne bi vas smjelo iznenaditi!"
Zucker zu ende ! Noch eine mal ! U zadnja dva mjeseca sam primio, što javnih, što tajnih, pismenih i usmenih, 4 prijetnje, kao reteriranje na ono što pišem !
Likovi nemaju muda to reći direktno, nego kao što "učeno" kaže gosn Gogo "dobro promisli prije nego što pritisneš ENTER" !
Druže Gorane, i svi koji misle da mogu prijetiti, i meni govoriti što da pišem, i kako, poručujem samo jedno : Počeo sam pisati (za novce) u VUS-u, 1971.g. U glasilu HRS-a su me banirali nakon prvog članka ! Iste osobe koje su me banirale, su me poslije izbacile sa HRS foruma, s obilatom pomoći druga Gorana ! On, koji javno laže, bez da trepne, kad sam ja u pitanju, on ima muda meni govoriti što da pišem ? Ovaj forum, će za dva mjeseca proslaviti 15 godina rada, vlasnik foruma, i ja nismo napisali nijednu laž, podmetanje ili konstrukciju, i nećemo. Za razliku od bratije, iz istog legla, kojima je jedini cilj ostati na vlasti, pa šta košta da košta. Ionako oni ne plaćaju.
Plaćaju sponzori i dobrotvori, kao u slučaju matičnog kluba narečenog. Zato im ja, i ostali slobodoumni članovi HRS-a ne pašemo. No pasaran !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja