QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Thu Sep 19, 2024 10:24 am

Došle su karte, ali ne iz Zagreba, nego iz Italije, za ekspediciju TT8RR. Poslao Silvano Borsa odgovore na moj direkt, nakon 5 mjeseci. Nikad ovako dugo, ali, dobro je. Koliko god imaš slotova, za 2 USA $ ! Na kuverti, marka od 1,20 eura. Znači, Silvano nije na šteti, ali nema ni zarade. Pošten posao, što je u današnje doba rijetkost. Kapa dolje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 21, 2024 5:48 am

Testirao sam iskrenost nekih osoba. Pitao sam ih da li su dobili, ili dobijali skoro karte sa biroa. Dobio sam rezolutan odgovor da nisu, Sad sam, svojim kanalima, dobio potvrdu da JESU. Što očekivati od pilona režima u D-12 ?
Pa i Laureat je išao (nepotrebno) na Jarun, da pokupi QSL-ke za privatnog QSL managera, a ne da presjeda sjednici IO-a! Prozirno, kao čovječja ribica iz Postojnske jame.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 25, 2024 7:16 am

Piloni režima dobijaju. I DMR repetitore i QSL-ke. Samo treba okrenuti glavu, i ne talasati...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 26, 2024 7:08 am

Zaboravio sam napisati u prethodnom postu, i pasvorde !
Neka, neka, nek se zna ! Kad te netko kupi, to nije jednokratno, nego za cili život !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 28, 2024 6:33 pm

Nitko više ne spominje QSL-ke. I onda drug Laureat ima muda tvrditi da mu članice nisu bankomati ? Jesu, i to izdašni. Plačaš, za ništa.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 29, 2024 12:21 pm

51 mjesec rada v.d. QSL managera, bez jednog slova o troškovima QSL-biroa. Pametnim dosta. Nepametnim, da nacrtaš, ne kuže.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 05, 2024 5:07 pm

Vjerovali ili ne, a nije teško provjeriti, zadnji post na onom sterilnom forumu, oko QSL karata je objavljen prije 14,5 mjeseci ! To zorno prikazuje stvaran interes RA pastve u Hrvatskoj za sudbinu (ne)rada QSL biroa.

Bolje upućeni od mene mi šapću da nema para i za plandovanje u istarskom hotelu, i za slanje QSL karata poštom. I jedno i drugo, navodno, ne "priznaje" HZTK ?!
Razlika je "mala", QSL saobraćaj je neizbježni i sastavni dio radioperatorskog rada, iz osnovne djelatnosti, a plandovanje je "lezi lebe da te jedem" o našem trošku.
Jer je tako odlučio autokratski vođa. Pa se onda pokušao umiliti širokim masama, pa je pozvao mlade (!) da se uče izležavat. Magla, za zamagliti notornu činjenicu da skup nije izraz volje i želje članstva HRS-a, nego minorne skupine osoba, u kojoj glavnu riječ imaju stranci, i gastarbajteri. Sve piše...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 15, 2024 6:55 pm

Prošlo je i 10 mjeseci od zadnje pošiljke QSL karata, sa (nekad) hrvatskog QSL biroa. U Zagrebu se dijele paketići, iz ruke u ruku, ka dileri u Kaliforniji. Konspiracija ka 1941-e ! Sve go Mirko i Slavko. Jedino Laureat odnese osobno u Split, svom komradu, za osobu x u inozemstvu. Nije ništa za ništa. Nema džabe, ni u stare babe...

Ovce šute. A to me čudi, jer ovce po defaultu bleje? No, kako nas je većina gledala onaj film Kad jaganjci utihnu, izvukli smo pouku, i zaključak, da se ovcama loše piše.
To je u suprotnosti s tvrdnjama druga Laureata, da se oni ( kao u carskoj Rusiji, silnik sebe pozicionira u prvo lice množine !) staraju o nama ! Koliko se Laureat stara o nama, svjedoči i činjenica da nam sa našeg foruma toplo preporuča da se sastajemo po kafićima, krčmama i drugim opskurnim mjestima. Kakve klupske prostorije, kakvi PPS-ovi, kakvi bakrači ? To je prevaziđeno, ka i telegrafija.

A lijepo su nam drugovi dali signal, kojega ovce nisu dešifrirale ; čim su nan dali onu kapunjeru, u koju ne bi stala ni služavka Ivy, bilo je jasno gdje su u mozaiku, možđanima, i financijama, pozicionirali QSL-biro, i potrebe hrvatskih radioamatera.

Da je bolest opasna, svjedoči i činjenica da sam u zadnja tri mjeseca primio i razumio izjave tri hrvatska ličnjaka da, citiram, "oni više nikome ne šalju karte" !

Erozija, početa pod Perom i Pukijem, sada se pretvorila u koroziju, iznutra, bez pravoga lijeka, sjebali su telegrafiju, a na (lošem) su putu da sjebu 9A QSL biro.

Kad potegnemo crtu, iza svih njihovih režiranih uspjeha, tama na kraju tunela je očita. Možemo samo zavikati, kao svojedobno doktur : Šta da vam još obećam ?
Odgovor nije, kao onda, Vukovar, nego QSL karte, čije smo hendlanje platili, unaprijed, a zna se u kojoj se jedino branši usluga naplaćuje unaprijed !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 24, 2024 4:19 pm

Nemojte me više zvat, kad će QSL-ke, zakazana je izborna skupština za 7. prosinca, između prve i druge nedjelje Došašća, da se ispuni proroštvo, da ćemo karte dobiti dan iza svetoga Nikole, a tjedan pred svetu Lucu ! Karte ćete, možda, dobiti tada, a financijski pregled troškova QSL biroa, za protekle 4,5 godine - nikada.
Koji NO daje razrješnicu dosadašnjem IO-u za takvo flagrantno kršenje propisa i zakona ? Neću spominjati izviješća za dvogodišnji "rad od kuće" ! Ni spisak ugovora sa OiV-om o (reduciranom) broju lokacija na kojima plaćamo smještaj ! Sve je to aktuelni predsjednik obećao. Nije ispunio nijedno obećanje, iako mu je to obveza !

Glasajte za ovu momčad, sigurno ćete pogriješiti !
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Oct 26, 2024 12:27 pm

Pišeš o Laureatu a ovi koji ga podržavaju su gori od njega. :roll: Da nema njih,zar bi on mogao išta? Nije toliko kriv onaj koji puca koliko onaj ko je stavio metak u cijev,tj.izdao zapovijed za strijeljanje.Osim toga on ima svoje nalogodavce ka i A.P. i ako se toga ne bi držao,adio baraka.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK