IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Thu Sep 19, 2024 6:09 am

Jučer sam bio ljut, i poslao sam nekoliko mailova, i više poruka, a sve u svezi IOCA tour 2024. U jednoj uređenoj zemlji, pa tako i u Savezu, a posebno voditelj programa, da nitko ne zna što se dešava. Nije ovo kritika Neni, on je , jednako kao i ja bio totalno neinformiran ! U komunikaciji s odgovornom osobom, on mi reče da su to oni (misli se na operatore) bili dužni učiniti !!!
Po meni , ta priča ne drži vodu, jer oni su objavili cjelovitu informaciju na dx-world.net prije nego su počeli radit. Znači, baš kako sam jučer napisao, svijet zna, a Hrvatska, u kojoj se to odvija, ne zna.
Ponoviću svoju misao od jučer, lajtmotiv kojeg sam se držao cijeli život, ne mora nitko meni (ili nama) polagati račune što radi, gdje, i kako, za svoje slobodno vrijeme, trud i novce. Međutim, smisao IOCA programa je popularizacija hrvatskog Jadrana, to ne ide bez Hrvata !
Nekome je svojedobno bilo vulgarno, kad sam bio napisao da ne bi bilo kurvi, da nema jebača. Možda je izričaj prost, ali je suština istinita.
Baš se u IOCA programu, od uspostavljanja, pokazalo da mora postojati snažna sinergija aktivatora i lovaca. Ako aktivacija debelo počme, a nitko od hrvatskih lovaca, koji su gro, ne zna, nešto je trulo u državi Danskoj, ups, Hrvatskoj, i HRS-u.
To je ona figa, koju odgovorni u HRS-u drže u džepu, od prvog dana, od kako su oteli program pokojnom Emiru.

Ovu ekipu, koja sada aktivira u sklopu ekspedicije IOCA tour 2024, sam radio sa svakog aktiviranog otoka i prije 21 godinu, u sklopu IOCA tour 2003. Sve se promijenilo od tada. IOCA log on line, potvrda veze automatska, čim te robot prepozna u unesenom dnevniku, znači, nije potrebna QSL-ka ! Ostaće RZ3EC bez posla ! ;)

Ima(m) još pitanja, na koja sam nemam odgovora, no pitat ću po završetku ekspedicije. Za sada, mirno more, i da se nikome ništa ne dogodi. Ovdje grmi od 2 sata.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 20, 2024 6:25 am

Jučer su se "pojavili" iznebuha, naravno, bez najave, i aktivirali CI-107. Meni novi, ali nije u tome štos. Nije Koki jedini koji ga je trebao u Hrvatskoj, a i šire...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Sep 20, 2024 7:22 am

Je sve je to istina ali HAM SPIRITA oli ti ga Martinove Etike je sve manje u ovom hobbyju.Sve je više zavisti,ljubomore a svi znamo da je to u biti mentalni poremećaj.Svakoga se tu pušta da po Hrvatskoj baulja bez ikakvih provjera.Politika otvorenih vrata pa se po komodu poslužite nas je već koštala ali ovi nije post ni misto o tome diskutirati.
Srića da san glede IOCE okačija mikrofon na brokvu jer bi ga izija od muke.Bili mi mogli po Rusiji tako slobodno aktivirat neki njihov škoj? Možda uz puno papira a dodali bi nam i tzv.oficira za vezu i duzinu njiovih prislušnih udbaša.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Sep 20, 2024 7:53 pm

Radili su i danas, sa otoka Dvainka, CI-429. Sam sam ih našao na bandu, na 14260. Puno kasnije sam pročitao mail, u kojem me Ogi obaviještava da će oni raditi.
Njemu hvala, ali nije funkcija IOCA lovaca Kokijeva prćija, niti Koki to hoće, i treba. Baš obrnuto, stalno se borim za transparentnost rada, točno izvještavanje, na vrijeme, o predviđenim aktivnostima, na medijima gdje obično jesu hrvatski lovci. Izgovor da su pisali na dx-world.netu je kao dobar vic, o Muji, i tarabi...
Pitanja, i osobne opservacije se gomilaju, budemo ih objavili po završetku ekspedicije. Bude interesantno, kako za koga.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 21, 2024 4:02 pm

Danas mi je JEDAN od učesnika ovogodišnjeg IOTA contesta potvrdio vezu na e-QSL. Ja Hlebinac, brže-bolje, na IOCA stranicu, da vidim je li poslao i Neni, moš mislit.
Jedan od dvadesetak, s kojima sam, zadnja dva mjeseca izmijenio dosta oštrih riječi, ali, ne događa se ništa, Samo sam navukao mržnju još nekolicine na sebe !
Možda UI (već) misli za njih ? Mašala !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 23, 2024 6:06 am

Zadnja dva dana ništa od Ruleta, a ni za danas nema nikakve, ni najave, ni informacije ! Nema ti tko reći ! A dozvola vrijedi još 2 dana ! Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 24, 2024 6:33 am

Omerta ? Zakon šutnje ? Koga god pitam, koji ima veze sa IOCA programom, nitko mi ne zna reći nikakvu informaciju. IOCA tour 2024 se nije oglasio već četvrti dan, a po dozvoli zadnji dan je sutra ! Jesu oni još na touru ? Jesu u Hrvatskoj ? Na 9AFF stranici nema loga, na IOCA stranici također ! Postoji odgovorni operator, ali on je izgovorio pitijsku rečenicu : Ako šta učinu protuzakonito, odgovarati će oni ! Zašto onda postoji odgovorni operator ? A mogli su raditi i kao 9A/ruski znak, kao i prije 21 godinu.
Aktivacija ne bi izgubila ništa na "težini". Danas i sutra sigurno neće ići po otocima, lijeva ko iz kabla, a i prognoza je loša.
Ima još pitanja, ali ostavimo ih za poslije stvarnog završetka toura.

P.S. Prekontrolirao sam i dx-world net ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 24, 2024 7:14 pm

Osvježena lista lovaca ! Nakon misec dana ! Nije do Nene, nego ne šalju...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 26, 2024 6:35 am

Istekla dozvola, 6 dana ni glasa od Ruleta. Što se dešava ? Konspiracija.
Ne jednom sam napisao oporu istinu, da, kad je pokojni Žika bio tajnik HRS-a, se nije moglo dogoditi da stranac ide po Hrvatskoj, da nitko živ ne zna gdje je, s kojim kondicijama radi, i čitav niz drugih, neodgovorenih pitanja. Gdje su dnevnici ? Nema ih ni na 9AFF listi, ni na IOCA listi , bar za sada.
Da se razumijemo, moje pisanje nije upereno protiv operatora, nego protiv nereda. Nije protuzakonito, ali je čudnovato da netko iz Hrvatske izvadi dozvolu za rad ARS-e, samim time je i ODGOVORNA osoba postaje, a da nema nikakve informacije o radu ekspedicije.
Odmah se moram dopuniti, imali smo mi već sličnih slučajeva, isto pod predsjedanjem druga Laureata-
Ni tada, ni sada, nitko ne piše osim mene. E, ali šutljivoj većini to ne odgovara. Lakše je zabiti glavu u pijesak, i pustiti amoralnu i koruptivnu vrhušku da radi što hoće.

Na skupštinskoj govornici 2016.g. (bivša) tajnica mi odbrusi da se HRS stara o IOCA programu !!! Ko boga vas molim, nemojte se više starati, sve nam je gore...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 29, 2024 12:39 pm

Znači, ostvarili su se svi moji opravdani strahovi. Ekspedicija, ako se to može tako nazvati, radili su bez najave, kad hoće, odakle hoće, bez slanja dnevnika Neni i Branku.
A sve san nacrta Ogiju. Šaplju mi da je on samo poslužija da se izvadi dozvola za rad postaje sa baš takvim znakom. Ko da nisu mogli radit ka 9A/ruski znak ?
E, lepi moj Dudek, ali onda bi ONI bili odgovorni, ovako je Ogi ! Šta je njemu ovo trebalo, ne piva Bebek, nego Koki, i ostali IOCA lovci ? Zbor IOCA dječaka !

A prva aktivacija Paklenih otoka, od kako su se ustanovili kao poseban 9AFF ? Hoće i to ići utaman, kao i dvadesetak veza iz IOTA natjecanja 2024 ? Sramota. I onda se neki žale da ih se ne radi ! Tuk na utuk !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK