Kad san ja ljubova sa pokojnom ženom, iša san 6 puta od Supetra do Bola pješke. Nije bilo asfalta, makadam, oni najgori. 6 ,5 do 7 sati hoda. Kad bi doša u Bol, (buduća) punica bi, bez riči, stavila kajin pod noge , da točan par uri noge, prin neg šta dođen u normalu.
Jednom tako, par kilometri prin Bola, zaustavi se pežo 404, sa narodnin zastupnikon Ivon Marinkovićem u njemu. Šofer Zore otvori vrata, i vikne : Aj , upadaj. Ja uliza, di neću, nabotile noge... Pita mene prvi prvoborac Brača, kako se zoven, di iden, i kojin poslon. Ja mu reka da me jubav vodi, i čigova je izabranica moga srca ! Kad je čuja, odma mu se lice razvedrilo, govori , citiram, "znan jon oca, bija je sa menon , sve do Trsta, pouzdan drug i borac 26. divizije. Dobro si izabra !"
Kad ti to i Partija kaže, znači, nema falinge !
Ista ti je stvar i sada. Ako imaš partijsku knjižicu vladajućih, sva su ti vrata otvorena. Ne moraš imat ništa u glavu, nije problem.
Zato Laureat i liferuje QSL-ke, od Podstrane do Duća, ta tamo su mu klijenti, sa Blidinja. Jer budalaš nije shvatio da je besplatan ručak - najskuplji !
Moga mu je i Nikola reć, ali nije !

Ka i umjetnički dodatak. Kako prodati svoju zemlju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja