Paz vako, ima jedna uzrečica, među amaterima, koja otprilike glasi : Ako nisi ništa pridonija ekspediciji, nemaš se pravo buniti !
Znači, ja bi prvi mora mučat ! Međutim, ja san ka i onaj Čeh, šta su ga pitali, nakon ulaska sovjetskih tenkova u Prag, kako mu je ; on odgovori da se ne žali što mu je loše, nego što nema perspektivu ! Mi, amateri, ne da nemamo perspektivu s ovim načinom ekspedicija, nego je sve okrenuto naopako ! Preteče ovih situacija i događaja su bila događanja oko zadnje ekspedicije na Peter One, kad su išli pretežito 70-godišnjaci, koji su mogli platiti pozamašne peterocifrene dolarske iznose.
Možeš preslikati ove situacije i na IOCA-u ; oćemo li u bliskoj budućnosti slušati Toma, Nenu ili Gitu, preko remote crne škatule-batule s Jabuke ? Mogli bi, jer paše crno na crno !
Već smo imali situaciju, pod krinkom hrvatske YOTE, kad je mecena (gazda) radio s mainlanda u Hrvatskom Primorju, a postaja bila na Krku. Sve je to prošlo ispod radara, on je samo ispipava puls Hrvata, i zaključio da su beskrvni i nespremni skočiti u obranu interesa Domovine.
A on je jedan iz suporta ove iste grupe koja šara po Pacifiku, radi iz brodskog salona, pošalje garzuna da natoči gorivo, i , to je to.
Za manje od dva miseca, on i hrvatske Jude će nam "objašnjavati" u istarskom hotelu, za naše novce, kako je to jedini ispravni put za radioamatersku budućnost.
Upravo istom demagogijom kojom su Laureat, Ulip i tajnica obasuli službenike HAKOM-a. Zaključi onda za koga rade, i za čije interese. To sam ustanovio javno, još pod Pilatom, a pod Laureatom je nastupija raspad sistema.
Marcia funebre odavno odzvanja među čempresima na Lovrincu. Zna se kome zvono zvoni, ne triba pitat pokojnog Hemigveja.
https://www.youtube.com/watch?v=fCjdnaSZZdg
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja