Evo, dočekali smo ono što sam ja najavljivao da će se dogoditi :
You have been with us since October 4, 2001 and have visited this Inbox 6270 times.
Please help us pay for our servers, software, bandwidth, consultants, and other expensesby becoming at least a Bronze member.
Yes I can afford $1.50 per month
No I cannot afford even $1.50 per month
Kad su me, prije 23 godine zvali, da im, kao i tisuće drugih, "starih" amatera osnažim privatan servis, u nastajanju, onda su rekli da je besplatno. Plaćam im od prvoga dana, koliko mogu i hoću, ali, zadnjih godina su se obezobrazili, pitaju, po njima izračunate, iznose, ukidaju dio po dio palete servisa, dok mene, i mene slične nisu sveli na osnovne funkcije ! Ovo nije ništa drugo doli ucjena, uvijena u celofan ! Ni qrz.com nije puno bolji. Ima i njemački privatni servis, koji mi svaki mjesec šalje "važnu" poruku koliko je amatera u svijetu registriralo vezu sa mnom u njihovom servisu, i koliko sam ja uštedio ! Ništa, to je sve jedna velika magla i marčapija.
Ponašanje 9A biroa, s Laureatom kao odgovornom osobom Saveza ide samo gornjima na ruku. Ne bih se zakleo da nisu uvezani.
Oni koji koriste LoTW vele da i njima traže novce, osobno ne koristim, pa ne znam. Ukratko, muzu gdje stignu, i ko hoće da da.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja