by 9a2jg » Sun Feb 07, 2016 3:16 pm
Preozbiljno si shvatio moju šalu..., nema veze.
Poanta je bila u buljuku drugih, što ih (tobože) radiše, a mi svi znamo da nisu oni...
I, bez da upirem prstom na određeno zemljopisno područje, većina tih "aktivnosti" je UVIJEK u sjevernim krajevima Hrvatske, NHF, ikome...
Neke sam ti bio poslo, neke sam jučer spomenuo Reniju, neki su snimljeni na pametni telefon koji ima MP4, neki su "samo" zabilježeni na papir, čim sam ih čuo.
Karikirano rečeno, citiram Uzdanicu, neki ga imaju na nekoliko opsega, na kući samo TV antena... Sve je on to lipo izdeklamira, samo je zaboravija jednu "sitnicu" , i on je svoj RA "image" i "virtuelni ranking" stvorio društvenom lokacijom, uređajima, opremom, i resursima, on je ima samo volju i cilj, kojega misli da je ostvarija.
Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju !
Sad nema više ni vojske, ni ženika, ni puške u šoške. Sad nema ničega.
Zato nema ni morala, svih fela, pa, na kraju, i radioamaterskog.
Nismo mogli pristupit opsezima od pustih mladaca što ih naštancaše uzdanički klubovi (i uredno za to uzeli pare od HRS-a, od naše članarine)!
Najbolji su mi oni šta ga imaju i na 160m , a na kući mu jedva stala antena za 14 MHz.
Ali, karta sve trpi, verata vozi, pizda rodi, i vojska obuče...
Zato organizatorima ovakvih DX ekspedicija odgovara veći broj rađenih slotova, diskretno šapću da za više od tri veze na jednoj karti treba još koji dolar !
Para vrti di burgija ne mere...
Tako je bilo i prije rata.
P.S. Uzdanički klub se "ponovija" ; sve mu je za k...c kad mu drugi rade veze. Violeta, čudo jedno !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja