Vlastita sredstva su akumulirana na računu Saveza i koriste se jako rijetko, u principu služe da amortiziraju kašnjenje uplata iz HZTK.
Da skratimo priče o nadzorima, praćenjima, evidencijama, odlukama IO i tome sličnome: rad u HRS-u nosi odgovornosti, stvar je radne etike i elementarne pristojnosti da djelatnice naprave sve što mogu da Savez nesmetano funkcionira. QSL biro je u prostorijama Saveza i djelatnice pomažu QSL manageru koliko treba.
Laža i paralaža. I još nas drži za maloumne, ili sa sinkopom ? Da smo gori od Modriča ?
Zar nije on sam ,svojom autokratskom odlukom, kupovao vokce (čitaj, hrvatski, latinica, kreirao izbornu bazu !) za Petrinju ?
Za on sam nije odlučivao o bezbroj ugovora sa OiV-om za smještaj DMR repetitora ? UKV manager je to nježno nazvao "imam žnoru kod predsjednika" !
Zar on nije sam odlučio dati sredstva za ladanje samozvanih elitnih kontestera u istarskom hotelu ?
Da li je, i koliko HRS sudjelovao u njegovim (i njihovim) izletima na Reunion i Samou ?
Zar nije on kreator, od ideje do realizacije, sramotne i amoralne odluke da privatni manager hendla, evo 25-a godina, karte za gastarbajtera u bijelom svijetu ? Kad sam pregledavao prije 3 godine, samo veze preko Club loga, bilo je riječ o preko 250.000 veza, pa dolaz, pa odlaz ! Koristiću njegov izraz, citiram" HZTK ne financira rad QSL biroa! " Znači, onaj koji pliva u lovi koristi NAŠ QSL biro, za NAŠE novce. Onih sramotnih 300 kuna, neka stavi, znaš gdje ! Ali, to su sve pošteni i časni ljudi, oni su vratili (i vraćali) uslugu, a sve preko naših leđa.
Da skratimo priče, tako počima drugi citirani pasus.
Zar nije vratar - student uveden zbog njih, tajnice i pomoćnice ? Zar nije istina da uopće nije evidentirano radno vrijeme ? Kad se već pozivaju na Kolektivni ugovor, onda neka budu pošteni prema čitateljima, i priznaju da u svih 18 godina bivše tajnice uopće nije bilo ocjenjivanja rada u kalendarskoj godini, a to nije po volji, nego obvezno. Pomoćnica joj, sada tajnica, također u dosadašnjih 8 godina nije nijednom ocjenjena !
Da pojasnim čitateljima, ne može se pokrenuti nijedan disciplinski postupak u nedostatku tog dokumenta ! Ajram - bajram !
Da bi doppel deckung bio potpun, proglasili su je i odgovornom osobom, postala je zaštićenija nego sveta krava u Indiji, ili lička medvjedica, sve na insistiranje Nikole 5W. Postoje javno objavljeni zapisnici o tome.
Logični slijed tog javašluka i košmara je odsustvo obećanog izviješća za rad "od kuće" , i to za tri godine !
Koliko su orne, voljne i spremne za odnijeti, donijeti, ili samo primiti paketić QSL-ki, naslovljen na HRS, svjedoči i šarada s mojim paketom za QSL biro, koji je lutao mjesec dana po Zagrebu ! Čuvam još papirić listonoše gdje piše, crno na bijelo, da su ga "odbile primiti" Hvala neznanom amateru koji ga je slučajno primjetio u Velikoj gorici, zvao privatno Zlatka, i dostavio mu ga ! Je li to "aktivan doprinos" i "rad" službenica na poslovima 9A QSL biroa ?
Ajde nađi svoje vršnjake, po pameti, i svemu ostalom, pa njih uvjeravaj u sulude teorije, a ne nas !
Vrijeme došašća je vrijeme mira, pomirenja, svođenja računa, godišnjih ispovjedi. Totalno odsustvo elementarnog kućnog odgoja je praviti 99% članstva budalama.
Izaberite ga, još koji mandat, on i Stručna služba su dvije strane iste kovanice.
Radujte se narodi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja