QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Thu Dec 07, 2023 7:32 am

Može jedan kamp otpasti pa se sredstva preusmjeriti na drugi ali ih ne možete potrošiti na QSL biro ili repetitore.

Hrvatski demagog broj Jedan, bez konkurencije, drug Laureat. Kako smo brzo došli do činjenice, koju ja pričam od samog početka, da on, isključivo svojim odlukama, troši NAŠE novce, za DMR repetitore, konferencije samozvanih nabijeđenih elitnih kontestera, kupnju vokaca za Petrinju, reverse svojoj biračkoj bazi za uređaje HRS-a...
Kao što napisah prošli tjedan, ponavljam : Dosta je mućanja po ustima QSL biroa i jedine spone koja nas veže sa ovim i ovakvim Savezom ! 18 godina mi nemamo ni jedan financijski pokazatelj o stvarnim troškovima QSL biroa ! Dokle god se to ne objelodani, i ne stavi u istu ravninu s našim uplaćenim novcima, ne možemo kvalitetno razgovarati ! Neka izađu s troškovima za hendlanje QSL karata gastarbajtera, zadnjih 24 godine, koji uvelike premašuju sve naše (domaće) troškove !
Sve je to, drug Laureat i bivša tajnica, pokrio amoralnom i sramnom odlukom o paušalnom plaćanju, rugaju se sa poštenim i skromnim RA u Hrvatskoj! Jedini koji su tu profitirali su oni samozvani, Doajeni i Elitisti, novčano i materijalno. Uvik s naših leđa. A privatni manageri trljaju ruke, i smiju se šutljivoj većini.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 09, 2023 6:12 am

Kako javlja službujuća ptičica sa (zagrebačke) grane, navodno su paketići QSL-ki upućeni korisnicima, diljem Hrvatske, uslugom Hrvatske pošte.
Ono šta dila privatni manager gastarbajterima, odnija je drug Laureat u Split, osobno. Da se ne vidi količina. Ne bi bilo kigijenski da se vidi da je količina karata za Hrvata u tuđini, nekoliko desetaka puta veća nego za ostale ! ;) Ne, nije treba zet sa šleperom, čuvamo ga za Španjolsku, i kad profunkcionira Rusija i Bjelorusija ! Još mi ptiček veli da cure na plaći u D-12 ne dotiču karte, shodno javnoj riječi koju su dale ! Je, pa ipak, reč je reč, kaj ne ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 15, 2023 7:00 am

I stigoše QSL karte sa 9A QSL biroa. Izgleda da su poslate onog datuma kojeg je v.d. manageri označio jednom nezadovoljniku, stoga se ispričavam involviranima, što sam bio sumnjičav ! No, kreiralo se novo pitanje ! Kako to pismonosna pošiljka, jer to nisu paketi, ni paketići, putuje SEDAM dana iz Zagreba u Split i Bol?
Da li je to onaj model partnerskog ugovora o hendlanju, između HRS-a i Hrvatske pošte, kojeg je drug predsjednik toliko javno hvalio, i busao se u prsa, kako je on domišljat, i učinio dobro za korisnike ?

Isti dan, kad je QSL manager zaista poslao te pošiljke, diljem Hrvatske, meni je kćer iz Zagreba poslala paket (ne pismonosnu pošiljku!). Došao je sutradan ujutro, bez posebnog plaćanja, ikakvog postupka hendlanja ! Onda tko laže, i drži nas u neznanju i odsustvu prave informacije ? Tko tvrdi da smo mi dinosauri, zaostali u vremenu i prostoru, a on nas vodi strogim korakom u 21. stoljeće ? Reka bi promatrač sa strane, novi Mesija ! Samo mi, nezahvalni i zalupati Balkanci to ne znamo prepoznati. :(

Kako mnogim zainteresiranim sugovornicima nisam mogao dokazati ova događanja, sve sam im to dokumentirao fotkama, paketa i paketića. Odmah nakon toga trojica su me pitali, bez međusobnog poznavanja i dogovaranja, istu rečenicu : Ma kako to Koki, uvik dobiješ staru i izgužvanu kuvertu, ka da su je pasi žvakali ?
Svakome od njih sam odgovorio istu rečenicu : Zaista, već više od (najmanje) 10 godina, dobijam takve kuverte sa mjehurićima, nekorištene, ali potamnjele, i izgužvane. Odakle ih vade, sam bog zna. Biće da imaju neku zalihu, koju čuvaju samo za nerazvijeni Jug ?
Nekome, neinformiranom, koji gleda sa strane, se može priviđati da sam (smo) nezahvalan, ali zaista nije tako. Zar je doista nekim likovima i institucijama toliko teško biti normalan, s uobičajenim normalnim ponašanjem ? A možda sam ja doista, kako veli drug predsjednik, zaista među posljednjim primjercima brontosaura svoje generacije Hlebinaca ; i još mi prikačio etiketu PTSP-a.
Je, stvarno smo mi južnjaki nedokazani i nezahvalni, a... ?

Sad će on, opet, o paralelnom svemiru ! Već viđeno i pročitano, od njega, više puta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 21, 2023 9:11 am

https://raag.org/sv-qsl-bureau-members-search/
Pogledajte kako izgleda grčki QSL biro, pa se kolektivno sramite, do izborne skupštine HRS-a.
Fotku nizozemskog neću ni stavljati, da vam ne počmu sline po tipkovnici, da ne dođe do kurcšlusa ! Tamo neki pravnik, na pola radnog vremena...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 26, 2023 7:49 am

[23-Dec-2023]: LotW confirmations for Club Log OQRS are up-to-date. 4W8X Paper QSL cards can be expected by the end of January or in February 2024. Please be patient as there is another DX activity coming up, and our QSL manager Sven, DJ4MX, will be one of the operators!

Eto, sad znate, nemojte tlačit Svena, obaveza priko glave, bude...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 07, 2024 3:36 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... g76461#new
Dobro me je nasmija Patrik, posla 2 eura (plus troškovi slanja novca), dobija pola potvrđenih veza preko LoTW-a ! Ja posla 2 $ , ka i uvik, za neograničen broj veza (na jedan znak), dobijem papirnatu potvrdu, u narodu od milja zvanu QSL-ku !
Ko je u ovoj priči blesav ? Ili se potvrđuje poslovica da je Fata, Fata, a dvaput je dvaput ? :D
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 11, 2024 12:59 pm

236022 Kaliningrad, PO Box 1555, Popov S.E. UA2 QSL bureau for RADIO AMATEURS, regardless of their membership in public organizations.

Poučan ovi zadnji dio rečenice, zar ne ? Množina...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 29, 2024 8:22 am

Kako javlja Sven DJ4MX, QSL karte 4W8X nisu još tiskane, vjerojatno će prema primateljima tek u ožujku, kada se on vrati sa nastupajuće ekspedicije na 8R7X. Strpljen - spašen.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 09, 2024 2:28 pm

Amaterima nikada nije dosadno, uvijek ima netko tko te dobro nasmije. Ja tražio managera za Z68BB, naiđoh na EA5GL. Njegov me uradak na qrz.com-u nasmijao do suza.
3$ +SAE and if is more easy in Euros for you, send 5 Euros. Please do not send coins, many times they tear the envelope or the postal workers keep them

Hebi ga, uvijek sam imao 5 iz matematike, i uvijek je euro bio "jači" od dolara. Sad je ovo neka nova matematika ? Ako nemaš 3$, pošalji 5 eura , skoro duplo !
I još nešto, uvijek je bila povika na pošćere-lupeže iz bivšeg socijalističkog bloka, sad vidim da ni španjolski pošćeri ne zaostaju! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 10, 2024 7:04 am

Bilo bi bolje da nisan napisa prethodni post, pod ovim topicom. Zove me sinoć prika iz metropole, napa me oštro, veli : Eto vidiš, sam si napisa kakvi su poštari u Španjolskoj, sad se tek vidi prava briga za sudbinu hrvatskih QSL-ki, od strane odgovorne osobe, druga Laureata ! Zato ih je on posla po zetu, šleperom, u Španjolsku, da ti nemarni španjolski poštari ne zahebu stvar !

Je, je, odgovaram ja, tu briga i skrb druga Milina ne prestaje. On se toliko brine za okoliš, naročito šume, da, di god on dođe u koji klub, ka odgovorna osoba, taj klub ne šalje papirnate karte. Od 1CIG sam zadnju kartu dobio 1986, . a od 1CBM nisam, u neovisnoj Hrvatskoj, dobio nijednu ! Radio ih više puta, poslao dva direkta, i desetak via biro, od njih ništa !

Onda ispada pošteniji drug Goran, on je demonstrativno bacio svoju kilu karata u JNA koš, u tajništvu CBM-a, i raskrstio s njima.

P.S. Da ne biste, dragi štioci, mislili da s gore navedenim prestaje briga druga Milina za QSL-ke ? Ne, on ih osobno donosi iz Zagreba u RK Marjan. Zli jezici kažu da nije to zbog CBM pastve, i brige za nju, nego da ta ista pastva ne vidi koliko je kilograma došlo za privatnog managera. Sve pokrije Judinih 300 kuna. Zato v.d. manager, jednom godišnje, napiše koliko je poslao na koji klub, u gram izmjereno apotekarskom vagom, ne bojte se, NIKADA nije objavljeno koliko je došlo za privatnog managera, od 1999. , do danas. Trebala bi ona kolska vaga, kakva je na A1, prije Bosiljeva...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK