Evo jedne SF priče. Odigrava se prije 30 godina, na kontrolnoj točki HVO-a, na Čulama, iznad Mostara. U gluho doba noći, službujući vojni policajac zaustavi jedno osobno auto, i zatraži dokumente, i pregled vozila. Vozač izađe iz vozila, a iz policajčevog vozila trešti : I tebe sam sit kafano... Policajac prepozna vozača, pukovnika HVO-a, i stade se ispričavati. Ovaj mu odgovori : To, što ste me zaustavili, to je u redu, radite svoj poso, ali, ovo, pa pokaže na njihov radio u autu ? Aj, se ti napi na Arsena Dedića, spremno odgovori policajac !
To me podsjetilo sinoć, kad se napunila i peta Arena, koncerta Prijovićke. Njoj, njenoj marketinškoj ekipi, i kompletnoj momčadi, kapa do poda, kao profesionalcima. Mene golica nešto drugo, opora istina. Oni, koji sisaju i ovaj sistem, imaju dobre državne plaće, i puste pogodnosti , seruckaju kako to nije in, nije "hrvatski", sve napadaju, osim onog što je istina da narod to sluša. Hrvatski, latinica, uvijek je slušao, i slušat će što mu srcu drago, a na nametnute standarde i "službena" mišljenja i stavove onih kojima je predobro, se ne obaziru.
Zadnjih dana narod sve više ronja o privilegijama škurih i Ukrajinaca u Hrvatskoj, ronja protiv zapošljavanja, potpora države poslodavcima, sufinanciranja i plaćanja stanarina i režija, svega onoga, o čemu hrvatski radnik može samo sanjati. Odavno je hrvatski radnik, u svojoj državi, građanin drugog reda.
Javili su mi se dvoje iz Njemačke i Austrije. Tamo su išli prije 8 - 9 godina, trbuhom za kruhom. Vele, jednoglasno, vraćamo se ! Šta je, pitan ja, iako slutin odgovor. Nije to više to, složno odgovaraju, migranti su nan oborili nadnice a troškovi sve veći !
Dobro san ja pisa, zadnjih par godin, da ćemo mi morat pomagat bidne Nijemce ! U nedilji Caritasa, na nedjeljnim misama, umisto lemozine za Bosnu, davaćemo za Švabiju...
Ima još puno lipih stvari, samo ne smin kazat. Kako ću napisat da je neko sprejon nacrta minaret na katedrali u Hvaru, kad to nisan vidija, a glasila šute. Šta su mislili , da će Hrvati mirno gledati kako im stoljetni trud rastepaju mladi, podobni, i na šolde ingordi, fićfirići, koji ne osjećaju ništa za Hrvatsku ?
Ima još, ali (za sada) moran mučat...