Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sat Nov 25, 2023 7:01 am

Već dugo gledan i čitan kako pametni Martin sapuna dasku Ivi iz Zadra, i samo čeka prigodni trenutak da ga kazni, s pretpostavkom slijedećeg koraka, izbacivanja sa foruma. Postupak je razrađen, ima 15 godina, ostaje samo za odraditi prljav posao, odrađen do sada na mnogima, pa i meni.
Jer, Ivo postavlja logična pitanja, kao član HRS-a, ne dobija odgovore, nego mu se pitanja brišu, bacaju u koš, preimenuju, razvodnjavaju. Zato i postoji moderator ovakvog tipa. Pisci bi rekli cenzorske škare !
Ne mogu se ne sjetiti pokojnog Vinceka, koji mi je, za mojim stolom, pred svjedocima, rekao : U životu nisam ništa rekao, ni učinio, krivo HRS-u, ni ijednom njegovom članu ; zaista ne znam zašto me šikaniraju, ne dozvoljavaju pristup forumu, ne dozvoljavaju da glasujem u ime kluba, ukratko, brišu me. I ja, i pokojna mi žena, smo mu rekli isto, to ti je zato jer si dobra osoba, govoriš i pišeš istinu, i promoviraš je, a to nekim pojedincima i krugovima ne paše.

Mogao bih elaborirati razgovore sa Djanijem, Mariom, Emirom, svi imaju zajedničku ocjenu da je ovakav Savez, i njegov forum, sterilan, nedemokratski, i otvoren samo za one koji begenišu vladajućima, i koji se ne bore za istinu. Neka se sami kupaju u toj kaljuži samodopadnosti i samozadovoljstva.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 01, 2023 4:43 pm

Neki dan sam pisao o brutalnim cijenama na zagrebačkom Advent-vašaru. Javio mi se sin iz Zagreba, veli, stari, sve šta si pisao je puno, puno skuplje, ne da se usporediti sa prošlom godinom ! Govorila je moja pokojna mater : Kapa bečka, a cipela lička ! Oće reć, nismo mi toliko platežno sposobni koliko traže neki koji misle da su se ufurali u zlatni rudnik !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 03, 2023 1:36 pm

Trenutno HRS ne vodi evidenciju radnog vremena.

Najnovija laž iz neiscrpne kolekcije druga Laureata. Lažna je riječ "trenutno", jer da su imali pravu evidenciju, ne bi nijedna dobila punu plaću, koliko su bile na radnom mjestu! Zar bi uvodili, prvo zaštitara-studenta, poslije automat za kartice registriranja nazočnosti na poslu! Ama ljudi, čim je došlo do toga, znali ste s kime imate posla! A vi joj, nakon toga, prvo podižete specifikaciju radnog mjesta sa SSS na VSS, a nakon toga je primate na mjesto tajnice!

Moj frend iz Zagreba tvrdi da sam ja rođeni Hlebinac, i da je ovo skuhano u balkanskom loncu još prije 8 godina, ostala je puka operacionalizacija.
Rekli bi braća Ercegovci : Odrađivanje. Dođem ti...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 04, 2023 5:39 pm

https://www.hamradio.hr/seminar-edukaci ... unikacija/
Gledajući program dvodnevne "edukacije mentora" nameće se neodoljiv dojam da je program pisao Ulip, a da je drug Laureat da ruke.

Ne mogu se ne podsjetiti da je ovakvom "edukacijom", i to još on-line, RKZ poravnao dug (pozajmicu) od HRS-a.
Čista štela.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 05, 2023 8:59 pm

Evidencija radnog vremena sigurno se vodi, jer bez toga nema obračuna plaće. Provedbu osiguravaju djelatnici HZTK, pa se njih, ako je nekome bitno, može pitati kako to rade? Možda portir ima PC, u koji upisuje podatke o ulascima i izlascima.

Naivac
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 06, 2023 9:41 pm

Što se tiče programa za koji se šalje HZTK isti je kao i onaj koji su klupski zastupnici dobili na mail i s njim upoznali članove svoga kluba (bar bi tako to trebalo funkcionirati). Razlika između tog programa kojeg zastupnici dobivaju na skupštini krajem godine i onoga što šaljemo HZTK je u financijskom planu. Po pojedinoj stavci zatražimo X novca a komisija Ministarstva i HZTK nam odobri Y novca.

U laži su kratke noge. Zastupnici, pa i ja, nismo dobili NIŠTA kao radni materijal za elektroničku skupštinu. Ja san malo stariji, pa dopuštam da sam nešto previdio, zovem nekoliko kolega zastupnika, niko nije dobio ništa ! O čemu drug Laureat trabunja ? O nelegalnosti sazivanja skupštine, bez radnih materijala ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 07, 2023 3:30 pm

Gledam DX cluster, piše, crno na bijelo : Potvrda za vezu sa KL7RRC 4 $ , i to via LoTW ! Onda, ko zarađuje ? PayPal, pošta i ostali subjekti. Ti, koji si radio vezu, poslao pare, nemaš ništa, što možeš opipati ! Je li to novi stupanj komunikacije, na američki način ?
Quo vadis, domine ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 08, 2023 3:46 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nov ... sti_prva_d
I profesori i inžinjeri su imali predvojničku obuku, pa ostalo, slučajno, kod kuće...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 09, 2023 6:27 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrv ... omentari_d
Naš AKL-ovac je samo nabrojio neke probleme, koji nisu mali, ali one najvažnije nije spomenuo. Ti će nam doći glave.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 10, 2023 9:20 pm

Što se dostave okrnjenih materijala tiče, molio bih te da mi napraviš uslugu i provjeriš na koju e-mail adresu su dostavljeni materijali zastupniku mog matičnog kluba (RK "Jadera" Zadar) jer sam kontaktirao svog zastupnika i rekao mi je da nikakve materijale nije dobio. Mislim da će ti sve biti jasno čim dobiješ odgovor od tajnice a dao bih se i kladiti da ćeš sigurno naći opravdanje za to i reći da smo sami krivi.
Valjda imaš neko opravdanje i zašto do Kokija nisu stigli materijali. A sigurno postoji i razlog zašto se ti materijali ne objavljuju na webu (iako je, po Statutu, rad HRS-a javan).

Ivo, i ti i ja znamo istinu, nisu poslali nikome ! Što reče moja pokojna punica Slavonka : Lažu, i kola mažu ! Ne s kolomasti, nego lažima ! Osobno sam provjerio kod još 5 klubova, pričao s zastupnicima iz tih 5 klubova, nitko nije dobio ništa !

S jednim se osobno ne slažem, što si napisao, a to je objava radnih materijala na webu. To nije to. Svaki zastupnik treba dobiti radne materijale na SVOJ mail,
Interesantno kako nas drug Milin uči redu, da bi mi to trebali razglabati, i secirati u klubu. On to nije NIKAD uradio, u oba kluba gdje je odgovorna osoba (podatak za Guinness-a ) ! Dok je predsjednik AKL-a bio živ, on bi pregledao, ja pregledao, izmijenili mišljenja, koja su bila, nakon 40 godina, skoro pa identična !
Rad HRS-a je javan onoliko koliko vlastodršci hoće. Ništa nam nisu prezentirali, od Vanuatua, preko Reuniona, do Samoe ; koliko je utrošeno hrvatskih društvenih sredstava ? Kako napisah neki dan, zazivam 18 godina da javno polože račune koliko košta rad HRS QSL biroa ? Koliko košta 25-godišnje hendlanje gastarbajterima, preko privatnog managera, za siću (zadnje 3 godine)? Pa nisu Hrvati bedasti, znaju da nema besplatnog ručka ! Ni američkog, ni ijednog.
Još uvijek čekamo spisak ugovora sa OiV-om, u sklopu akcije svakom slavonskom selu DMR repetitor ? Koji stoje pretežito prazni. Jer tu uslugu mogu ostvariti drugom tehnologijom, besplatno. Jer je gledatelj iz Orange county-a, CA, to tražio ! Koliko je predsjednik autokratski sam odrezao, i dao, NAŠIH novaca, za rekreaciju samozvanih elitnih kontestera u istarskom hotelu ? Mi još čekamo Davorov odgovor zašto nema mladih, od Istrijana, nadalje, u HRS-ovim KV fildžan natjecanjima. Doći će, kad i članarine HRS-u iz RK Pazin, tri članarine, 4 laureata ; je li ih mater učila minimumu pristojnosti i kućnog odgoja ?
Jel se vratio KV uređaj Saveza u D-12 što ga dadoše na revers ?
Moga bi ovako do Sudnjega dana, ali, što reče pokojni Vincek, veliki čovjek i domoljub, čemu, i kome ? Onima šta se ku..e znakom, a odbijaju poć na poštu po paket QSL-ki ? Šta nisu, urbi et orbi, članstvu HRS-a, podnijeli račun o radu "iz kuće" 3 godine ? Šta uzimaju nepripadajuće naknade, od NAŠIH novaca ?

Zazva bi nadolazeću svetu Lucu, kršćansku mučenicu iz Sirakuze na Siciliji, da im otvori oči, i prosvitli, samo oni ne vjeruju u to. Baš kao što reče Isus : Imat ćete i dražega od mene ! Zlatno tele !

P.S. Dobro me je drug Laureat nasmija, da prekovremeni sati ! On to nas, da škužaš, zajebava.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK