Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Thu Nov 23, 2023 3:02 pm

Gledam spisak stanica "iz Hrvatske" koje su (do sada) radile ekspediciju XW4DX. Njih 90, od toga jedna desetina Ameri i Turci (i Turkinje). Dva prodana znaka, dva turska, ostalo , 9A/... Namjerno sam riječi "iz Hrvatske" stavio u navodnike, jer je ovo već postala sprdačina, i narodna sramota. Uz pomoć domaćih kvislinga, oni rade što hoće. I nabiju slotove, da se zna da je novi šerif stigao u grad ! Svi u Hrvatskoj šute. Namjerno nisam napisao Hrvati, nego svi. Jer, svi se morate sramiti, jer šutite, ne podižete glas protiv ovog novog kolonijalizma, opsade hrvatskog etera tuđincima, uz pomoć domaćih izdajnika.
Ne treba biti puno pametan, niti imati visoki IQ da bi se shvatila ova shema, i podmukla igra. Samo treba imati muda, i biti domoljub, makar 5 minuta.
U protivnom, džaba krečimo, od 1990. do danas.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 24, 2023 8:44 am

https://clublog.org/charts/?c=4W8X#
Reka bi pokojni Mladen Delić : Ljudi, ma je li to moguće ? Sve je moguće u dragoga boga, i cura rodi dite, a muža nema. Tako i osoba X, nema ni famozni komad žice umjesto antene, a ima dvadesetak slotova. Šta dijete zna šta je 25 slotova, sitnica...
Samo, ovaj cirkus, sprdačina, ili amoralno natjecanje, nije od jučer. Ponovit ću se, jer sam osobno bio na frekvenciji kad je legendarna Sarla zavapila : A da mi date spisak ? Telefonski imenik, morti ?
Osobe nezaražene ovim hobijem, gledajući sa strane, bi rekli da smo kao mali klinci, koji ga skrivećki vade, natežu prstićima dokazivajući čiji je veći ?
Šalu na stranu, ova bolest, od koje RA u RH nisu nikad bolovali, počela je u devedesetima, i, na žalost, ima još uvijek uzlaznu putanju.
Atributi i pridjevi za ovu rabotu se još nisu izmislili, ali, sve je u (američkom) stilu: You scratch my back, I'll scratch yours! Može i po hercegovački: Dođem ti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 25, 2023 8:39 am

Drugovi, nemojte me više nazivat, i govorit mi da osobe rade s klupske lokacije u kukuruzima na svoj osobni znak. Prijašnjih godina bi me zvali sa istoka Hrvatske da je pouzdani drug potrošio dva kompleta cijevi na klupskom linearu, rabeći isključivo osobni znak. Odgovarao sam im isto kao i danas : Ajde, bar se samospotira na klupski znak(ove) !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 26, 2023 9:57 am

Oni su te antene sami postavili pa imaju pravo i raditi.Ako su članovi kluba neka rade s njima.Bolje da rade nego da oprema leži.
Moj bivši klub,RK "Marjan" je 50 godina ima jednu jedinu antenu,dipol za 40 i 80.Mislim na lokaciju klupskih prostorija.Na drugoj lokaciji,14 katu nebodera je bilo dakako više ant.za KV i UKV opsege.
Kad su nam stanari nebodera išli uzurpirat te prostorije,skočili su tri člana kluba.Predsjednik Jozo 9A3PT,Tom 9A2AA i moja malenkost.Niko više,samo nas troje.Od 300 članova kluba! Triba li ikakav komentar na to?
Nije tada skočija onaj tamo muzuvir iz zaseoka Grubišići a ni današnji prisidnik kluba.Kao ni mnogi drugi koji su mogli,pače bili dužni doć s nama prid te stanare.Danas se oni ku..e sa velikom postignućima za dobro klubova i Saveza? Koliko je dobro danas u RK "Marjan" govori činjenica da se godinu dana iz kluba nije oglasio jedini aktivni operator Miki,koji radi i telegrafijom.Dok je klub bio u starim prostorijama,u centru grada,Mikija se barem svaki utorak kad je klupski dan,moglo čuti SSB i CW.Prelaskom kluba na lokaciju na rubu grada,Sirobuja,svakim misecom se "utanjivao"njegov rad,a ima godinu dana se uopće ne čuje.Ne zato što se Mikijiu ne radi na bandovima,već zato jer nema antene na koju bi priključio uređaj.Pa ako se prisidniku kluba,tzv.Laureatu neda sa momcima postavit jednu žičanu ili vertikalnu antenu,beam..neka me pozovu pa ću in ja dat ruke.Samo ne po orkanskoj Buri Jugu ili kiši.Pa i za jedinog aktivnog operatora,Mikija.Sve one veze sa DXpedicijama koje vidimo u njihovim logovima nisu rađene iz samog kluba već ih neko radi od doma ili remote V.Broćanac.Sudbinu RK "SPLIT" znamo ali ja vidim silaznu putanju i RK "MARJAN".Sad se svi pitaju,vidi ovoga što priča,bio je član istog kluba,a sad pametuje.Nisam ja otišao iz kluba jer mi je bio ćef,jer mi se išlo, onako...Otišao sam jer su me stalno držali po strani,njima ne treba kompletan operator.A ako ima,nedaj Bože i svoje mišljenje,bolje da se i ne pojavljuje.A o poznatom hrvatskom jalu,zavisiti, da ne pričam.A toga je u tom klubu bilo i dan danas ima ko u priči.Jal i zavist su bolest i to neizlječiva. :(
Nadam se da će ova moja pisanija potaknut drugove u klubu, te će u 2024 god.postaviti barem "Windomicu" da kolega utorkom može za KLUB odradit koju vezu.LP
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 27, 2023 7:39 am

Jutros najranije me nasmijao anonimni pisatelj na DX clusteru. On napisa operatoru postaje na Antartici L36Z, citiram, "da li zna da CW i SSB još postoje" ?
Meni jest smiješno, baš zato jer je - žalosno. Jer moderan svijet, kao da se utrkuje ko će se prije samouništiti ! Svak mora imati zadnju inačici iPhone-a, pa šta košta da košta. Svak teži za 1000+ prijatelja na Fejsu, Tik-Tok-u, Skype-u, ili nekoj drugoj socijalnoj (bolesničkoj) mreži. Došli smo dotle da pojedinci uopće ne najavljuju svoje aktivacije na RA forumima, nego isključivo na Fejsu ! Mi, malobrojni, koji nikada nismo, i nećemo koristiti tu američku umotvorinu, smo bili obaviještavani dobrotom prijatelja i kolega koji ih rabe, a znaju da se natječemo u toj grani hobija.

U netom završenom WW-u primjetih jednu postaju iz 9A s novim znakom. Prije je imao dvoslovni sufiks sa dva slova i brojem 3. Sada ima također dvoslovni sufiks s brojem 5 ! Odmah sam se sjetio vica, od prije 70 godina. Jednom čovjeku se rugali jer se zvao Petar Prdić. Jednog dana se pojavi u društvu, i reče da ga od danas više neće zajebavat ! Što si učinio, pitaše oni. Promijenio sam ime. Kako se sad zoveš ? Ante Prdić !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 29, 2023 3:50 pm

4W8X preko 162 tisuće veza (stanje sinoć)! Sve čestitke !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 04, 2023 9:56 am

Kaže Sven da karte stižu. Da bi čovek reč rekel.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 09, 2023 6:58 am

Govori mi jučer čovjek da je drug Laureat, kao dosljedna odgovorna osoba, već poslao karte 5W0LM ! More bit da je, more bit da nije, ne interesira me.
Ali, di god da se okreneš, gdje je on, problemi s komunikacijom, moralnošću, zakonom... Ide izborna godina, opet će mu Stručna služba zivkat klubove, da usklade normativna akta, da plate članarinu, da glasaju za voljenog vođu ! Atroke Kim Il Sung ! Šupera ga je !
Mislite da je slučajno što na HRS naslovnici besramno stoji stanje plaćenih članarina u 2022. , nekog datuma ? Ne, na Balkanu nema slučajnosti, to je sitan vez.
Punat naprid, a sve u funkciji reizbora !
A i vladi HRS-a u sjeni odgovara takav kakav je, častohlepan, amoralan, i još puno drugih epiteta...
Ne prija kaštelanski crnjak, poslin besplatnog (američkog) ručka, a sokole... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 10, 2023 7:22 am

Uvik me nasmije pogled na DXC kad vidim 9A1AA. Samospotira se, a stavi da ga je spotirao neki od klupskih znakova, ili pokoji ličnjak, kao jutros 9A2NY.
Budi muško, pa radi kao 9A2AA, kad se samospotira na 9A66AA ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 10, 2023 10:10 am

Čita Ivo ove retke...Nakon mog posta samospotira se kao 9A3DV, pa zatim kao 9A3IW (koji nema dozvolu za rad, niti je u 9A adresaru) ! Bujrum !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK