Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Tue Nov 07, 2023 7:58 am

Kako imaš srca reć da nisu aktivni kad in je sam Prisidnik bija vođa aktivacije na Samou?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 07, 2023 1:03 pm

Wrong, on je jedna od dvije odgovorne osobe kluba, ali nije predsjednik. On je predsjednik u onome klubu, iz kojega san zadnju qslku dobija 1986...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 07, 2023 8:51 pm

Moja duboka isprika.Ima puno tih funkcija u jednoj osobi pa mi se sve izmišalo.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 08, 2023 8:44 am

Ali nisi čuja novu ! Iduće godine, kad mu istekne mandat, ide za predsjednika Ferijalnog saveza Hrvatske. Čovjek se dokaza u organiziranju izleta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 09, 2023 2:08 pm

Lako nan je sada, kad znamo ko radi veze za klupske dečke ! Ništa bez "banjičara" ! ;) Nadređeni treba da se stara o posilnima. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 11, 2023 5:28 am

https://www.dx-world.net/7o73t-yemen/
Je li ovo ista marka šatora ka na Samoi ? ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 13, 2023 8:56 pm

https://www.qrz.com/db/9A/TA1YEP
Znači, poslije one Turkinje, mladi (?) Turčin. Što se sada tandem Ulip-Laureat ne raspišu o svojim lažima na sastanku u Hakomu ? A ne, on nam sad prodaje pamet o agendi na novom sastanku u Kataru. Šteta bi bila da on ne ode. Bar tamo nema koga lagat.
Nego , jesmo li mi u nekoj asocijaciji s Turskom, za koju nismo čuli, pa je hrvatski eter postao njihov poligon ? Ma što pametni Martin tvrdio da hrvatski eter nije dio hrvatskog nacionalnog blaga ! Ako mu to nije jasno, ni miljun Kokija mu to ne bi moglo objasnit, ni utirat u možđane.
Nije kriv Turčin, nego poturice.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 14, 2023 6:40 pm

Gledam listu stanica iz 9A koji su radili 4W8X. Tamo figurira 6 Amera. Znalci mi tvrde da to sve radi ista ruka. Ljudi tvrde da znaju- Paj sad...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 20, 2023 5:30 am

Još od socijalizma ljudi su naučeni da ih zakidaju, ne drže obećanja, i sve u tom smislu.
Budim se oko tri sata, upalim stanicu, kad tamo cipaju 4W8X i PR0T ! Meni osobno drago, ali, zar ne rekoše prvi da će raditi tjedan dana, a ispalo dva ?
Zar nas drugi ne strašiše mornaricom o kojoj ovise (isto kao i ekspedicije na FdN, i Revillo Gigedu), a vidin još cipaju ?
Dobro je da što veći broj operatora ima šansu da ih odradi, dolazi crna zima, nećemo se naradit ekspedicija...

Ove dane sam gledao kako funkcionira, i kako se radi s FT8. Tri do četiri klika, i gotovo. I to još na verziji programa staroj 5 godina ! Vlasnik postaje me uvjerava, a nema razloga da mu ne vjerujem, da postoje mnoge inačice, novije verzije, s kojima je to još lakše, brže, pouzdanije. Sad, kad sam sve to, po prvi put, vidio, i osobno se osvjedočio, još sam veći fan struje u radioamaterizmu koja zahtijeva i traži da se odijeli DXCC dobijen za digitalne vrste rada, od onog klasičnog, gdje su ljudi uzimali na poslu slobodne dane da bi odradili novu zemlju, tratili dane i noći, redovito se posvađali sa ukućanima dok se ne odradi nova zemlja, a da ne spominjem "oderano" grlo i gučak, kojega liječimo toplim čajevima i antibioticima. Zaista, takva stjecanja, takve diplome, nisu, i ne mogu, biti ista ! Nije glup Silvano Borsa, on i njegov team, od početka navale FT8/FT4, na svojim afričkim ekspedicijama, ima dva znaka, jedan za digitaliju, drugi za CWi SSB ! Čovjek je od onih koji vide iza horizonta, čovjek razuman, i sa vizijom, i svjestan je i predviđa, od prvog dana, da će se ostvarene veze sa DIGI komunikacijom morati razdvojiti, jer su to kruške i jabuke.
U tom kontekstu, gledam i mlade operatore u Hrvatskoj, čitam što pišu na svojim qrz.com stranicama. Otvoreno ističu da su oni, u par godina stekli isto kao mi za 55 ! Dobiju (formalne) uvjete za mijenjanje znaka, iz troslovnog u dvoslovni, iz dvoslovnog u jednoslovni, postaju mentori, a ne shvaćaju da su šuplji.
Ne moram ni napominjati da ih je pola napisalo da svojoj stranici da ne trebaju QSL kartu ! To je rezultat "rada i odgoja" mladih kadrova kojeg su promovirali po uzdaničkim klubovima i među samozvanim elitistima.

A ja, Hlebinac, čekam da Emir (Braco) pošalje IOCA LOG Neni ! Dva smo svijeta, onaj koji je ovo sve stvorio, i na čijim su temeljima i zasadama ovi "mladi" počeli, i ovaj drugi, koji je startao iza rata, devedesetih, koji hoće, i radi, sve na brzinu, bez muke i truda, po mogućnosti i da što manje, ili ništa, ne košta.
A taman sam mislio da su (konačno) shvatili onaj bezvremenski (američki) poučak o besplatnom ručku ?!
Radujte se narodi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 22, 2023 8:12 am

Moram li pisati da nitko, pa ni ja, nije dobio QSL-ke sa prefiksom 9A, a sufiksima YOTA, WRTC, ICC i tome slično, a sve rađeno u zadnju godinu dana ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK