Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Mon Nov 06, 2023 5:28 am

Naivac moj, odnos poslodavca i radnika je kao prvi rendes zaljubljenog para, svaka strana pomnjivo gleda, dokle ima namjeru ona druga strana ići.
Pisao sam već, prije 5-6 godina, tadašnji vlasnik Blue sun hotela, je bio uvezao 5 "vrhunskih" kuhara iz Indije, i rasporedio ih po svojim objektima po Hrvatskoj, od Bola, preko Brela, Paklenice, do Zagorja.Nema sindikata, radnog vremena, pitanja kolika je plaća, radno vrijeme, radnička prava, smještaj, prehrana.
Poruka hrvatskim radnicima je bila kristalno jasna, ili ćete raditi koliko, i za koliko ja kažem, ili ću vas zamijeniti ovakvima !
Naravno, poslije se ispostavilo da nisu ni KV, ni VKV, a kamoli vrhunski kuhari, nisu, u našim uvjetima, mogli biti ni pečenjari, ali efekt je postignut, Hrvati su bili stjerani u ćošak, ili šuti i radi, ili daj otkaz, putovnicu, i teraj mala ovce preko brijega...
To nam je surova stvarnost, to nam je priredila Vlada, ne ova, nego sve poslijeratne, jer su štitile kapital, a ne radnike. može biti samo gore, bolje ne bude.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 07, 2023 6:02 am

Gledam web stranicu dx ekspedicije TJ9MD. Ima podnaslov Sponsors, pa kad klikneš na njega, otvore ti se tri podnaslova : Corporate, Club & associations, i individual. Na svakom podlistku sve transparentno, jasno vidljivo, ko, kada, koliko. Kao kad daješ za potrebe crkve u Hercegovini ! Bože mili, hoće li to ikada doći u našu balkansku avliju? Ili će i dalje carovati status kod političkih moćnika, lova ispod stola, ili "dođem ti". Zato se i koprcamo u ovoj kaljuži.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 07, 2023 7:59 am

Magla svugdje oko nas...
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 07, 2023 6:50 pm

Na naslovnici web preglednika, u jednom od plaćenih oglasa stoji fotka malih bešumnih Honda agregata i tekst: Portable generatos clearance sale, price may be cheaper than you think !
Šta, i u bijelom svijetu znaju za aferu s "poplašenim" agregatima ? Osobno sam vidio dva, i to, čudna li čuda, kod predsjednika dva radio kluba. Slučajno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 11, 2023 6:08 am

https://www.hamradio.hr/predstavljanje- ... -satelita/
I zaista, nas i Kineza, tri miljarde ! Kad mogu Kinezi, šta ne mogu Hrvati ? Još Kinezi nemaju onoga, tko je vješt trošiti društvene novce, od ARG-a, preko izleta, DMR-a i HAKOM-a, do satelita ! S obzirom da je narečeni, još 1992., sam napisao da je veteran, očekujem da ga bog poživi, ka i kornjače sa Galapagosa.
Nisam uvjeren, znajući da je prisan s drugom Laureatom, da nećemo uskoro saznati da je i tamo HRS uložio neke novce ? Po istom (uhodanom) principu kao i za ICC. Autokrat odluči, bratija ga (telefonski) podrži. Za neistomišljenike tvrdi da su (smo) dinosauri. Točno, ne znamo kao on, i družina mu, arčiti društvene, i naše, novce. Bez plana i programa, i ne odgovaraju nikome.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 12, 2023 5:35 am

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... ki-1338023
A da mu skupimo zeru spize za dicu, dolazi zima...?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 23, 2023 3:37 pm

Ajde da i ja, nakon 3 godine mandata citiram druga predsjednika :
Isto tako je i bivša tajnica, kao odgovorna osoba HRS-a, stavila sredstva za otpremninu u financijski plan za ovu godinu i shodno tome je i isplaćena. Kako stvari stoje usput je sebi isplatila i božićnicu i na taj način ispraznila programsku stavku namijenjenu za taj trošak. Novodošla pomoćnica ima pravo na božićnicu ako bude zaposlenica 23.12. i odlučili smo je isplatiti iz vlastitih sredstava HRS-a.

Sve je rekao, da je sve ONA učinila, da je ispraznila taj konto, samo nije rekao DVIJE KRUCIJALNE stvari, i to :
1. Da je i on, kao i ona,bio odgovorna osoba u HRS-u, kada je ona to "stavila" u financijski plan i program za 2023. On je to tada odšutio, bio slijep i nijem.
Nije problem što je ona to stavila, iako su tri kluba (među kojima i RK Split, seveda) bili PROTIV tog i takvog plana, nego je problem što ona na to nema pravo ! Prezentirao sam pravniku sve, on mi kaže : Samo pod uvjetom da se ukinulo radno mjesto, i poslalo je kući ! Da se ukinulo radno mjesto, i tada ne bi imala pravo, da su joj ponudili drugo ! , i
2. nova pomoćnica tajnice na tu isplatu NEMA pravo. Cijeli scenarij, u režiji tajnice, ide za tim da se odradi nešto, kao to je normalno, ali nije. Smrdi na kilometar, ko spaljene pakne na fići.

Sve u svemu, drug Laureat je potvrdio i ovim istupom da NIJE GAZDA u kući, i da mu drugi vodi programsku i financijsku politiku. Ko ? Zna se.
Last edited by 9a2jg on Fri Nov 24, 2023 7:47 pm, edited 2 times in total.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 24, 2023 7:42 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sve ... i_ostalo_d
Vrh ledene sante, više je ilegalaca, nego nas legalnih. Njih se ne dira, osim ovako, pojedinačno, kao kulisa poštenja, pred nastupajuće izbore...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 29, 2023 8:12 am

https://agrosibenik.hr/?gclid=EAIaIQobC ... gKHIPD_BwE
Ne znam zašto meni šalju linkove za agregate Honda ? Nisan ja maznija ni jednoga ! Iman svoj Einhell.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 01, 2023 7:08 am

556 radnika Dalmacijavina će do Nove godine dobiti sva svoja zaostala potraživanja, nakon dva desetljeća ! Tako je obećala Vlada RH. To što je firma prodana budzašto, pokradena, to izgleda nikoga ne interesira. Vinogradi na Visu, pod Prominom, nekretnine na najboljim lokacijama u Splitu, maloprodajna mreža, sve je nestalo preko noći. Neodoljivo me, na žalost, podsjeća na sudbinu kombinata Borovo, Jugoplastike, splitskog škvera, cementara...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK