Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Fri Oct 20, 2023 9:58 pm

Name se Pero smija kad smo još tada spominjali Jemence,Kurde itd.
Sad kad su Amerikanci oborili 3 njiove rakete i par dronova,jel se i sad smije?
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Oct 21, 2023 5:58 am

Koliko je prošlo vrimena od tada, i dica su in mogli završiti fakultete... Možda su to oni inžinjeri, doktori i profesori koje je Njonjo spominja ? ;)
Triba kotač povijesti vratit malo unazad, i podsjetiti se ko je naoružava Hute, i ostala plemena tamo, dok su Rusi pokušavali instalirati vojne baze ?
Ponavlja se ona topla ljudska priča iz Afganistana, samo su to ljudi zaboravili, ili potisnuli duboko u mozak, i ne žele se sjećati, a političari, znajući da su krivi, ni da zucnu !
Pitanje za miljun eura : Ko je rasparcelizira Bliski istok, arapski poluotok, sjevernu Afriku ? Taj postupak, plus antički divide et impera, je doveo do ovog kaosa.
Ma, ovo su samo razmišljanja jednog penzionera, ešalona kojeg u ovoj državi, nitko ništa ne pita, i kojemu je država na prošlu penziju dala 60 eura pomoći, jer je svjesna koliko ova kategorija stanovništva loše živi.
Ne muče mene svjetski problemi, ni mala penzija, nego šta pada kiša, i ne možemo brat masline, ni danas ni sutra. To je problem, ne Huti, oni su problem onoga tko ih je stvorio.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Oct 21, 2023 7:05 pm

Sad je progovorija Smoje iz tebe.
Govori Meštar majoru Stojanu..."Ma jebe se meni za Pašića,Vladu i tega iseljenika s Brača! Ja govorin o Ajduku,o utakmici,kako su onako mogli izgubit?! E." :D
Eno su mu na Matejušku postavili lik u naravnoj veličini di sedi na klupi i isto ka i ti komentira svit i događaje.Svi smo mi u Dalmaciji po jedan mali Smoje. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 22, 2023 5:22 am

Jebena je ta Matejuška, iz nje su izašli prvi sportaši ondašnje Jugoslavije, koji su proslavili Split, Dalmaciju i Hrvatsku, veslači Gusara.
A na drugon kraju Rive, je Tito drža svoj povijesni govor, ondje gdje je sada Tuđmanova bista, sluša san ga uživo, sa stabla, ka i deseci drugih mulaca, tri kvarta nisan onda razumija, ali sad razumin.l To ti je bilo 1962.
A, nekako je to i kozmička, ili zagorska, pravica, da oba velikana dođu na Rivu, i obraćaju se, ne Splitu i Splićanima, nego svim Hrvatima.

Dočekali smo, na istom mistu Đurđicu Bjedov, nakon osvajanja medalje na OI u Meksiku, pa Ivaniševića nakon Wimbledona, Veljka Rogošića...

Ne smimo zaboraviti ni događaje oko Banovine, di je slobodarski Split usta bez poziva, spontano, prvo škverski radnici, zatim ostali slobodoumni domoljubi.
Navezano na to, neizostavno se prisjećamo divnog dočeka splitske Četvrte brigade, nakon dobivenih svih bitaka u DR-u, u kojima je učestvovala.

Biti kroničar jednog dijela povijesti naroda, kad su se donosile, provodile u život krucijalne odluke za jedan narod, zahvalno je i neprocjenivo.
Pogotovo kad si bio mali kotačić u toj silnoj vremenskoj mašineriji.

Da ponovim, već stoput napisano, AKL-ovci su bili u obruču oko Banovine, nismo svi imali livore, a nijedan nije ima pun šaržer, od 3 do 5 komada metaka, dilili su nan ih ka tablete za glavobolju. Zašto ovo pišem ? Zato jer je narod deboto to i zaboravija, a današnja dica nisu nikad ni čuli.

Sve prolazi, samo pisaća mašina jok !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 23, 2023 3:28 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/jan ... i_ostalo_d
Aj ća, očemo mi sad njima (pre)prodavat kalaše, ka šta su oni nama 91' ?
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 23, 2023 3:37 pm

Lako je tebi govorit.Ti se davno osigura.S čim ću ga ja dočekat? Sa lazanjurom? :roll: Nije blesav Janša.Potpisujem.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 23, 2023 8:15 pm

Prema svim slovenskim izvorima informacija, on je, bez konkurencije, najkontroveznija figura na slovenskoj političkoj sceni, od devedesetih, do danas.
Danas nas opet Plenković "informira" da vjerojatno dolazi novi migrantski val !Iz Palestine ? S novcima i mobitelima iz Katara ? Nismo mi budale.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 24, 2023 6:35 am

Ja se diga prin četiri bota, da čujen padaju li rokete po Abesiniji, kad tamo, udarna vijest da Leko više nije trener Ajduka !
Uvik se sitin najvećeg maga među nogometnim trenerima, Tomislava Ivića, koji je sto puta reka isto : Trener treba raditi na duge staze, 4 do 5 godin, dok ne vidite rezultate njegovog rada !
Beremo masline, pretežito sve Hajdukovi navijači, svi govore isto, da Hajduka vodi ulica, odnosno udruga NH ! Govore da di toga ima da neko s lovon od članarine kupuje dionice Hajduka na svoje ime ?
Ja slušan i mučin. Kako nazočni to nisu navikli, pitaju me : Šta je , šta mučiš, koji je tvoj komentar ?
Reka san in samo jednu rečenicu, u naravi pitanje: Oli ste, svih ovih godina i vi čitali helifor forum, pa sad ponavljate moje riči, ka papige ?
Pametnima dosta.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 24, 2023 9:24 am

Priporučam se za litru uja. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Oct 25, 2023 8:57 am

"Sve države zatvaraju granice, a naše su otvorene. Pogledajte naše pustopoljine, ove planine Dinara i Kamensko i jednostavno migrantima je dozvoljen ulazak. Meni je važnija jedna dlaka ili nokat djeteta nego svi migranti. Pola ih je terorista", naglasio je Bulj.

Ovako rezonira svo stanovništvo uz granicu sa BiH, od Imotskoga, preko Sinja, Knina i uzbrdo, sve do mekog trbuha Hrvatske.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-d ... i_ostalo_d
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK