QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Mon Sep 25, 2023 6:08 am

Od kako su završili "pedagoški godišnji odmori" nikako da dočekamo obavijest na HRS web naslovnici : Članovi HRS-a, šaljite svoje QSL-ke na adresu Saveza !
Umjesto toga moramo gledati narcisoidne i samožive poruke službenica, koje služe sve i svakoga, članstvo HRS-a najmanje, a uvjeravaju nas u suprotno !
Ali, ne moramo mi NJIH uvjeravati da su služili druge, čak i one koji ne žele dobro članstvu HRS-a i Hrvatskoj, one to predobro znaju. Zato se i pravdaju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 26, 2023 6:07 am

Javiše mi iz Supetra i Milne da su dobili QSL-ke. Po Mirku i Slavku. Dakudaće, triba uštedit, ne meže i Samoa i Hrvatska pošta, a... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 04, 2023 1:10 pm

Posla san paketić QSL-ki na biro. Ne znan, kome se triba zaufat za pomoć, svetome Anti, ili Gospi od kamenitih vrata ? S njima nikad ne znaš...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 06, 2023 7:12 pm

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju... Koki o QSL-kama.
Dakle, za dva dana, kada summit u istarskom hotelu bude na vrhuncu, napunit će se GODINA DANA od moje veze s njima. Par dana nakon veze, karta napisana i poslan preko 9A biroa. Do dana današnjeg ja od njih nisam dobio ništa.
A da se malo resetiraju na početne postavke radioamaterskog i radiooperatorskog rada ?
Među njima će biti faca koje NIKOME ne šalju karte, koje samo nekima šalju, a bogami, ima i onih stranaca koji ne poštuju pisana i nepisana pravila, i zakone ove zemlje.
I sad bi ti likovi, ko fol, trebali nas , neuke ovce s Balkana, nešto usmjeravati, govoriti nam kojim putem treba ići, i gdje ovo sve ide. Moš mislit, da ne bi.
Nekim tamo likovima ja ne bi dao dvi ovce na kartolini čuvat, izgubili bi kartolinu !
Jedino u čemu organizatoru skidam kapu je balkanski marifetluk, dovijanje, i samoživost, kako da od jadne HRS-ove crkavice, zvane samostalni prihod, iskamče novac. Oni dobiše, ali članstvo ne zna koliko i kada. Hodža zapiso, a IO amenovo, elektronskim putem. Kao i sve svinjarije u mandatu.
Niti znamo koliko je on jamio za izlet na Samou, ni koliko će ovi prolumpat. To ćemo vidit kad i izvještaj pomoćnice tajnice, sada tajnice, o 2g. rada od kuće.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 10, 2023 10:08 am

Radio sam, kao i mnogi drugi, postaju OQ23BIA. Za neupućene, "brothers in arms", ilitiga rvaski , braća po oružju. QSL via Club log, OQRS. Međutim, kada dođete tamo, uvidite da to nije baš sve tako. Naime, traže 1 euro preko PayPal-a. Tragikomike ima više, ali jedna je vrhunska, naknada PP je veća od iznosa koji traže !
Pojam QSL via biro, podrazumijeva se besplatno, kad stigne, bože moj, sve više iščezava. Ni srednja klasa, koja iščezava, a iz koje se desetljećima regrutirao mladi kadar za RA tečajeve, to ne može podnijeti.
Svijetao primjer, u ovoj dugoj crnoj noći su Česi, QSL-ke za održane veze sa postajom 5X3K možete naručiti BESPLATNO OQRS via Club log. Dekuji panove !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 12, 2023 10:15 am

Još nekoliko amatera, iz raznih zemalja, mi je potvrdilo da su pošiljke iz Amerike i Kanade pale na 5% od predratnih ! To se uklapa u toplu ljudsku priču, trilogiju, zvanu LoTW, FT8 i remote. Interesantno, iza svakog podlistka, Amer. Kao i onaj koji komanduje u D-12 ! Jer ih je kupio za siću. Tako i treba.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 16, 2023 2:16 pm

https://www.qrz.com/db/4U24OCT
Jedan od mnogih znakova koje 9A2AA hendla za naše pare, UPS, za 300 Judinih kuna, izglasanih od strane Laureata i bivše tajnice ! Ko je tu lud ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 17, 2023 4:57 pm

Žale mi se ljudi da nisu dobili QSL-karte. Doće, za Božić. Kako su ojkali u Sinju : Ko je moga pomisliti lani, da će Božić slavit partizani !
Uvik se vraćamo na onu toplu ljudsku priču, da je cura rodila dite, a muža nema.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 18, 2023 6:59 pm

Dakle, QSL-ke su nepresušni izvor diskusije, pohvala, pokuda, različitih političkih i inih stavova. Jedan me kolega upozorio na QSL-ku 9A8NXC, na qrz.com.
Kako sam ga radio 2019. i dobio kartu, uzmem pa usporedim. Kao prvo, ista fotka, ali grb nije isti. Na qrz.com je grb bez životinjskog carstva, i s prvim bijelim poljem, na papirnatoj karti je OK. Ono što bode oči je naziv zemlje. Moje osobno mišljenje je da je neprimjereno da stoji ime zemlje na talijanskom jeziku.
Ovako kako piše, i na karti, i na qrz.com, neizbježno tjera misli da se roje u jednom nepopularnom političkom smjeru, a to nije dobro. Nije dobro ni činjenica da nemamo etičko povjerenstvo, imalo bi posla...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 20, 2023 9:49 am

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju, ja o QSL-kama, i Bosancima. Dakle, iako nisam zlopamtilo, uzmem svoje papirnate logove, i primljene QSL karte, i, metodom štapa i kanapa, ustanovim da sam ja njemu poslao svoje za SVE veze koje smo ikad radili, on meni nijednu !
Neka onda samozvani elitni kontester drži predavanje kuda treba ići moderni radioamaterski i operatorski pokret. Ja znam.

Ma di se nađu............ ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK