Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Tue Sep 05, 2023 2:39 pm

Baš mi je žaj ća san dežuran vikend kad je ZF.Moglo bi bit interesantno.Ali ne očekujem kao onomad u HRS-u,tj.Ronilačkom Savezu. :D
9a6r

Postby 9a6r » Tue Sep 05, 2023 3:38 pm

Moram se malo skulirat,Udba ne spava. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Sep 06, 2023 6:38 am

https://www.qrz.com/db/9A/W7MTH
Znači, remote stanice u Hrvatskoj služe za iživljavanje Amerikanaca koji to mogu platiti ?! A oli nije bolje da nađu koju raspuštenicu, pa, udri brajo... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 07, 2023 5:13 pm

Na HRS web naslovnici još stoji da je finale U-boot-ova između 29.8. i 4.9. Taman kad smo se ja i Mato dogovorili za koga će tko navijati - muk ! Nesta podmornica ? Nisu izašle nove iz brodogradilišta u Bremenu ? Dalo nan je za mislit... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 08, 2023 1:53 pm

https://www.youtube.com/watch?v=AaaIJwnI4HQ
Loše sluge, loših gospodara...
Guja iz njedara...
Čudni ljudi, čudnog imena...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 10, 2023 5:26 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... g76120#new

Bebek (dobro) pjeva : Što je meni ovo trebalo ? Dobar sam i sa Nenom, I Matom I Ivom, ali, brate mili, treba stvari reći po istini. Kao prvo, ovo je samoreklamiranje, i reklamiranje svog proizvoda. Svojedobno mu je HRS vrhuška obećala dobru prođu, ako donira par komada u sklopu YOTA 2022 (šapnula mi je ptičica iz Karlovca), pa stoga cijenim da je moderator dobio mig odozgo da se ovakav post propusti.
Dokaz više da nismo svi jednaki u HRS-u, ima ih i jednakijih, pogotovo ako su u RKZ-u. Govorila je moja pokojna mater da ko je bliže oltaru, bolje misu čuje.

O samoj temi bi se dalo diskutirati, ali se, u principu, slažem s Matom, tko ne zagrije stolicu, ne nauči telegrafiju. Pripadam onoj sretnoj generaciji iz 1965. , od nas pola je znalo telegrafiju prije nego što smo se upisali u klub ! Kako ? Stajali smo godinu dana prije vani, i kroz otvoreni prozor slušali kako stariji kucaju na zujalici. Kurioziteta radi, za kucanje na zujalici, se trebalo zapisati, tjedan prije, baš kao i završenim tečajcima III klase, po dva mjeseca prije za rad iz PPS-a !
Toliki je bio interes.

Nisam dežurni brojač ičijih veza, ali imam neodoljiv dojam, da, oni koji se kunu u telegrafiju, sve više rade FT4/FT8.

Za kraj, da ponovim davno napisano, pokojni Milan je bio kupio CW reader, nije išlo, kad sam kupovao novi uređaj, službujuća komercijalistica me upita : Zašto nećete dati još 80 eura za pločicu, sve vrste digitalnog rada i CW reader ? Pristojno sam joj odgovorio da bi se rađe ostavio ovog divnog hobija, nego to učinio.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Sep 10, 2023 7:48 pm

Ovaj tekst mu je trebao ići pod male oglase!
A glede FT4,8...to je naša sudba.Ka i Udba. :o
LNH.Zadnji koji izađe neka utrne sviću. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Sep 10, 2023 9:18 pm

Ništa nije naša sudba, čovjek sam bira, baš kao i suprugu, društvo, školu, i još puno drugih stvari... Prisjetimo se Arsenovih stihova : "ako je moral, prosječno pao, znači, i ti si svoj udio dao... "
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 11, 2023 11:08 am

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... g76131#new

Tom postavlja retoričko pitanje, Laureat se diže na zadnje noge. Problem leži upravo u rečenici druga Laureata, citiram,"Mladi idu na HST natjecanja u okviru programske stavke: Međunarodna natjecanja djece i mladih u brzoj telegrafija (HST) za koju su odobrena sredstva i ona će se u tom okviru i utrošiti."
To je moto i lajtmotiv te ekipe koja hoće KOLIČINU, ne KVALITETU, i tako se ponaša zadnjih 20-25 godina !
Ako se itko imalo zadubi u problematiku, ne HST, nego ičega što piše u USVOJENOM programu, onda , nakon 5 minuta vidi da je na djelu zamjena teza ! Oni šalju momke, jer su za to predviđena sredstva ! Zemljo, otvori se !

A koliko se vodstvo HRS-a stara o natjecateljima, još nam je u glavama svjež primjer pokojnog Dakija i jednog hrvatskog natjecatelja, za koje smo Emir, ja i ostali, skupljali novce da ih sigurno evakuiramo avionom iz Skoplja. Dakiju i natjecatelju su SUFINANCIRALI , gadljivo mi je i napisati, kamoli izgovoriti, JEDNU TREĆINU putne karte za vlak II razreda ! To mi je pokojni sam pričao, a prije njega i Emir ! Može li (to isto) vodstvo biti jadnije i mizernije ?

E, ali kad treba našteliti da Ulip i njegova momčad dobiju novce za preštelavanje DMR repetitora, onda se ni ne pita IO, predsjednik to samostalno odluči.
I ne samo to. Jadno...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 12, 2023 11:36 am

Uh, i mi se pretvorili u sivilo ala YODXC, LZDXC, SPDXC..itd..šteta, 9ACW je bio dobar telegrafski kontest ali ja sam ocito zastario i zaostao ;D 73 Mark

Koliko se ja razumin u atomsku fiziku, ovo njih ka Mark prca, a... ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK