by 9a2jg » Thu Jul 20, 2023 6:44 am
Nekoliko ljudi iz Zagreba mi je poslalo fotke koliko je dobilo QSL karata sa 9A QSL biroa, iz ruke u ruku, seveda. Prst, prst i po , dva. Sramota. 2019 mi je rekao čovjek iz ruskog biroa : Koliko pošalješ, toliko dobiješ ! Valjda se to odnosi i na sve druge zemlje ?
FT8/FT4 i remote rad, usmjeravaju korisnike na LoTW, na znak u državi stanovanja, ili pak imaju neznatnu količinu papirnatih karata, i bez srama pišu na svojoj stranici qrz.com-a da "ako im već treba papirnata karta, neka pošalju direkt" !
U onom "nenarodnom", i, kaku kažu novokomponirani Rvati "protuhrvatskom" režimu, dobijali smo sa hrvatskog QSL biroa, 5 do 6 puta godišnje, a paketi su se mjerili pedljima, ne prstima !
Amateri moje, i oko moje, generacije, su, prije par godina, iznijeli procjenu da je fizički obujam QSL saobraćaja pao u Hrvatskoj za dvadesetak puta ! Ne mogu točno tvrditi, ali da je mnogostruko pao, jest. Stoga čudi da dobijamo na kapaljku, kako se kome digne, i ako mu je ćeif ! Predsjednik i članovi IO-a žive u nekom paralelnom svijetu, njih to ne handri, ta iznijeli smo podatke, iz CIG-a, zadnji put 1986, CBM-a 1996, iz Vinkovaca, u neovisnoj Hrvatskoj nikako, čemu se možemo nadati kraj takvog rukovodstva ?
Akcijom u svakom selu DMR repetitor ?
Predsjednik laže, čim usta otvori. Prije više od godinu dana je obećao članstvu najnoviju situaciju s ugovorima i troškovima za smještaj DMR repetitora i interneta na OiV čukama, ništa !
V.d. QSL manager, više od 3 godine, ni slova o troškovima QSL hendlanja, u tuzemstvo, i inozemstvo. Forsira se Mirko i Slavko, iz prozaičnog, seljačkog, razloga, onda se korisnicima dodatno nabija osjećaj da su i kuriru i manageru nešto "dužni" !
Na što smo spali, od nekad najuzornijeg saveza u bivšoj nam državi ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja