Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sat Jul 29, 2023 4:56 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/na- ... ajnovije_d
Ovakvo što je "normalno" kad i stranci znaju da je na djelu "rasprodaja" Hrvatske. A Obonjan ? Badija ? A kad prodajemo svoj suverenitet u eteru ? Mrtvi domoljubi se okreću u grobu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 31, 2023 1:31 pm

Odlazi mi danas gost iz kuće, dugo godin dolazi u mene, pa me onako, šapatom, pita : Majke ti božje, kako vi, domaći, priživite na ove cine ? Nama je bilo skupo ovih 7 dana, a vama je 365 dan u godinu ! E, sokoliću moj, velju ja, u tome i je catch 22 ! Dalmatinca nije slomija ni Musolini, ni Hitler, a kamoli će euro i EU ! Još san mu doda : EU je ka i ona piramida sreće u kasnin osandesetin godinama prošlog stoljeća. Oni koji dođu zadnji , rade u korist onih koji su došli prvi, i hrane ih, a sami se hrane mrvicama. U vas je došlo pinku krize, padate u afane, razvodite se, šenpjate, u nas je kriza od 45' pa smo ostali normalni ! Capisci ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 31, 2023 4:51 pm

Kad Njemačka poklekne,pada cila EU! Čim prin,to boje ! Za nas male.
Ta umjetna tvorevina nije zaslužila da se održi.Ja vidim kraj,samo nesmin kazat kada. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 31, 2023 4:55 pm

Dobro da su se oni "tvoji" Nijemci fudrali uljen, još pinku brašna i kvasca, i priživit će... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 01, 2023 9:20 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-v ... i_ostalo_d
Sve sami inžinjeri, stručnjaci, doktori, sa oružjem... Poraz aktuelne politike koja nam ih prikazuje ružičasto... Znali smo i sami, ali sada imamo i dokaze...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 06, 2023 5:03 am

Jučer ujutro, butiga Mlinara u Bolu, fila do vanka, čeka se kruv, ili bilo šta. Unutra dvi Pilipinke, pinku škure, sitne, kiselo se smješkaju, ne znaju njanci jednu rič rvaski. Govori jedan iz file : En ti nega, jebeš takvo misto, i državu di se ni sa prodavačicon ne moš pokarat ! Na to mu odgovara jedan Purger, iz file : Je gospon, i u Zagrebu su u Mlinara Pilipinke, pa se tak lepo razmemo !

Di ide Hrvatska ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 12, 2023 6:11 am

Sinoć sam imao posjet jednog amatera iz Mađarske, mog starog gosta. Kad smo se malo opustili, pita mene njegova žena da kako mi preživljavamo ? Što pod tim mislite, pitam ja. Pa, nastavi ona, dolazim svake godine na hrvatski Jadran, lani je bilo sve poskupilo, ali dalo se podnijeti, no ove godine to je sve poskupilo za 25 do 30 posto ! Dakako, gospođa je prvenstveno mislila na hranu, ne u restoranima, nego u svom sirovom obliku, ono što moraš kupovati.

Nisam htio dolijevati ulje na vatru, no što bi bilo da sam joj rekao za cijene energenata, a posebno za ucjene čistačica, koje su brutalne i nečuvene, samo u ovoj godini su dizale cijene dva puta ! Sve na crno, naravno, a satnica veća od one doktora nauka !

Jučer sam imao posjet i jednog Vojvođanina, Radi sezonski u Bolu. Pitam ga koji je nacionalni sastav radnika, Osam Makedonaca, jedan Albanac, jedan Srbin i jedan Hrvat. Mašala !

Quo vadis Hrvatska ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 13, 2023 5:53 am

Jučer su mi odlazili moji stari gosti, dobri ljudi iz Češke. Pozdravljamo se, kraj auta, i jedan od njih veli meni da mi je nešto ostavio u apartmanu.
Ja mislio, iz iskustva, 5 ili 10 eura, čistačici za nagradu za dobar servis, i pođem u apartman, prevrnem sve, nema ništa. I već se spremam izaći, kad opazim bocu ulja, i kil cukra. Gledan cukar, piše uvoz iz Španjolske, gledan ulje, proizvedeno u Hrvatskoj, za Studenac.
Meni odmah po glavi tutnje dva pitanja, prvo, šta je sa hrvatskim šećeranama, po našoj Slavoniji, zar smo i to razjebali, pa uvozimo šećer ?
Drugo, puno ozbiljnije, zar su i Česi (u)vidjeli da se ovih dana u Hrvatskoj teško živi, pa ostavlja domaćinu bocu ulja ? Nije to bilo tako davno, do pred sam Domovinski rat, ti isti Česi su nosili na odmor, na hrvatski Jadran, ama baš sve ! Dobro se sjećam, nosili su i krumpir iz Češke, i vraćali nazad, ako bi ostalo koje kilo ! Mi, njihovi prijatelji, se nismo nikad sprdali s njima zbog toga, čak ni šalili, da ih slučajno ne uvrijedimo.
Mi odšutjeli, a oni nama ostavljaju kilo cukra, i bocu ulja ! Čak i ja, koji sam poslovično rječit, i lajav, ostadoh bez teksta.
No, sjetih se prigodne pjesme, nastale u slobodarskom Dubrovniku, prvo pjevanje Gundulićeva Osmana :
"Kolo od sreće uokoli
vrteći se ne pristaje:
tko bi gori, eto je doli,
a tko doli gori ustaje
."

Ima još, no ostaviti ćemo to za sutra...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 14, 2023 7:20 am

Od rane zore, osoblje u trgovinama informira kupce da kupe kruh, i ostale namirnice za dva dana, jer će sutra sve biti zatvoreno ! Bože mili, takvo udvorničko ponašanje Vlade prema Crkvi nema nijedna europska država, koje su puno više katoličke od naše, kao npr. jedna Španjolska, Portugal, Poljska ili Irska. Tko se i zašto ulizuje Crkvi u Hrvata, preko naših leđa? Pa upravo falši vjernici, od kojih su mnogi na vlasti, i koji, godinu dana pred izbore, zazivaju svog stalnog i starog pomagača da ih ponovo dobije.
Bili smo u gore navedenim zemljama, tamo nikome ne pada na pamet zatvoriti trgovine nedjeljom, ili na Veliku gospu ! Ne moram ni pisati da te zemlje, u punom smislu riječi, služe turistima, koji tamo hrle. Mi, naprotiv, radimo sve da im zagorčamo boravak u Lijepoj našoj. Zato nam i je ovako.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 15, 2023 6:06 am

Teatar apsurda, došli smo u tragikomičnu situaciju, da mi jučer, već oko podne, moramo objašnjavati gostima zašto nema za kupit kruva ? Jedan mi je reka da zašto režemo granu na kojoj sidimo. Da san mu broj Vlade, pa neka zove njih, i pita ih zašto ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK