by 9a2jg » Thu Jul 13, 2023 9:58 pm
Službujući provokator, drug Goran, u nedostatku kreativnog samostalnog rada, pokušava skrenuti pažnju na sebe, provocirajući mene ! Ne bu išlo, čoveče sa Muzila.
Dok je svita i vika znat će se tko je bio idejni začetnik prvog LEGALNOG radio fara na 2 m na Balkanu, a i šire. Vodio sam knjigu radova, kupnji, i svega što je trebalo. Ljudi su davali svoje, za zajedničku stvar, bili su zaneseni, pioniri nečeg što je bilo novo, što je trebalo operatorima na 2m. Žena nosi 9 miseci, i svako malo ide kod ginekologa. Naše "čedo" se nosilo malo duže, rodilo se, prohodalo... Drug Goran u tome nije učestvovao ni sa zapetom, ili točkom na i. Ustvari, kad se malo bolje promislim, nije nikada nikome ništa da, osim žičanu antenu radio klubu u Milni, pa je onda poslin iša pitat nazad !
Lako je sada mladim i nadobudnim UKV konstruktorima ići utabanim stazama. Samo, ja, kao stariji čovjek, se logično pitam, ništa im ne fali, love, znanja, tehnike, dijelova, zašto se onda čekalo 40 godina, poslije skupine entuzijasta, u pravom smislu riječi ?
Još su skoro svi živi iz naše skupine, svi mogu potvrditi sve moje riječi, i svi materijalni dokazi, i fotografije. Njegove, šuplje, samo on, dok se gleda u zrcalo. Amen.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja