Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sun Jul 16, 2023 5:46 am

Za moj ukus, razumno je pretpostaviti da rkz nije objesio dozvolu za prvi far aka yu2vhf zato jer im nije bila na raspolaganju ili jednostavno nisu konzultirali nadzornu službu HRS/SRH u smislu svrhovitosti i potrebitosti javne obznane iste.

Zdenka Kovačiček pjeva pjesmu " Ja sam žena, za sva vremena...", drug Goran je čovjek za sva vremena, i sustave. Takvih ima još par, sjede u IO-u HRS-a. Da se promini još 50 sustava, oni bi bili dobri, podobni, "prihvatljivi"... Po Darwinu, opstaju samo vrste koje se mogu prilagoditi, i koje se prilagode, ostale (iz)umiru. Znači, moja će izumrijeti, a Goranova će o(p)stati. Tako i treba.
Jer, u protivnom, tko bi vršio advokaturu pro bono, malo za Stručnu službu HRS-a, pa malo za RKZ, pa onda gdjegod ON misli da treba narod čuti NJEGOVU verziju i razumijevanje slučaja.

A slučaj nije slučaj, nego je jedno obično građansko i civilizirano ponašanje. On je, baš kao i drug Laureat, izvan tog okvira, za njega ne postoje pravila, propisi, zakoni, on i drug Laureat ih svjesno krše, onda naknadno objašnjavaju HRS ovčicama kako se oni normalno ponašaju, a što to "objašnjenje" je prst u oko tim istim ovčicama, i što ih javno smatra budalama, tko za to haje.

Hrvatskim jezikom, da Gorane, mi odavno, još iz socijalizma, nismo ista kategorija, i nećemo biti, do smrti. Jer, naučen sam da poštujem zakone svoje zemlje, a ne da ih kršim.
Kako ste ti i drug Laureat naučeni, vidljivo je i iz vašeg javnog djelovanja već više od 40 godina, ne birate sredstva i tuđe žrtve da bi plivali u bari. Upravo stoga, moj odgovor na tvoj zadnji post sa VHF foruma je ovdje, jer tamo igraš onu istu igru koju si igrao prije 15-ak godina, a što je rezultiralo mojim izbacivanjem sa foruma HRS-a.

Ti tvrdiš, "zasluženo", ta ti si sudac Roy Bean, 21.vijeka, sudac , porota i krvnik ! Samo, da se nisi malo previše uživio u tu ulogu ? Sjeti se Ikara, i zašto mu se odlijepilo perje...

Izmaknule su ti se obje stolice 2007, izmaknut će ti se i sada, jedna jedina. Baš kao i Miki, koji se pokušava , po drugi put, samorehabilitirati, ne znam zašto, ali, valjda, on zna.

Želim ti dug život, i mirno more...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 17, 2023 7:25 am

U duhu onog što je drug Laureat službeno izjavio HAKOM-u, u Hrvatskoj cvijeta tisuće cvijetova, oću reći , rade remote Ameri, Nijemci, Turkinje mlade... Možda su i oni uzeli hrvatsku putovnicu ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 23, 2023 9:48 pm

Jedina koja se čuje na Ozalj remote je Merzuke, 9A/TA7YLY. Da li i ona spada u onu hrvatsku mladež, o kojoj su pričali drugovi Laureat, Ulip i tajnica, na sastanku s HAKOM-om ? Nikoga nije sram ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 24, 2023 5:38 am

Evo cipa 9A/N4XTT, Ozalj remote. Da pokažu Hrvatima da je sve na prodaju, a da je nešto već i rasprodano ? Da smo sluge u svojoj zemlji. Jer, vode nas prodani, u sigurnu propast, na pravom smo putu. Ko ostane zadnji, neka utrne letriku. Dosta je i šterika.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 29, 2023 9:39 pm

Sve šta taknu, šporkaju. I na IOTA contest rade remote ! Ko ? Pa oni koji se kriju iza udruge mladih ? Koji su se grubo poslužili HRS-om, i hrvatskom mladeži, ali za svoje interese. Svi šute.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 10, 2023 10:39 am

Posvemašnji fijasko, uske grupe osoba, čije namjere i djela nisu u interesu Hrvatske, i koji su javno samo-prokazani ! Naravno riječ je o remote aktivistima, koji se skrivaju iza kvazi udruga ili asocijacija mladih, koji su sve, samo ne mladi iz Hrvatske ! Pročitali su ih i mladi i iz ostalih država bivše Jugoslavije, ni oni se više ne javljaju. Progledali su, ili su im kolege i prijatelji otvorili oči...

Tko je ostao na čistini ? Pa oni za koga je to sve i rađeno, američki radioamateri, i pokoja Turkinja, Irac, ili Talijan, da javno zamažu oči ! I nitko da se nađe u Hrvatskoj, s mudima, da javno kaže da je car gol, i da je bob bob, a pop - pop ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 16, 2023 3:16 pm

https://www.hamradio.hr/ljetnji-radioam ... osor-2023/
Iako sam već pisao o nekulturi, i nepoznavanju hrvatskog jezika, i nakon mog pisanja nisu popravili. Koliko su nepismeni se vidi odmah iz naslova, i teksta koji slijedi. Naime, nikako da se autor(ica) dogovori sam sa sobom, da li se piše ljetni, ili ljetnji. To ide na dušu onima koji su je primili.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 18, 2023 3:27 pm

Pišeš nešto što je daleko od istine. Remote rad je legalan u mnogo država i ništa posebno nije u Hrvatskoj.

Martin laže, i kola maže... Hrvatski model remote rada je "legalan" samo u Haitiju i KP4 landu ! Zar ta družina ne djeluje samo u te dvije DXCC zemlje, USA , i - Hrvatskoj ? Jer su ovdje našli koruptivne pojedince koji su svojski radili protiv interesa hrvatskih radioamatera i Hrvatske !

Pogledajte malo DXCC listu, od svih zemalja na SVIJETU, jedino su američki operatori, s kupljenim hrvatskim znakom na toj listi! Treba li komentar?
Kolonija, zahvaljujući Judama u svojim redovima. Birajte ih, i dogodine...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 19, 2023 7:59 pm

Prijatelj Hrvoje lijepo piše :
Projekt YOTA ili po naški MUE u kojem su članovi iz cijele 9A ima članova koliko je nekada bilo u jednom gradskom radio klubu!
, samo ga moram ispraviti, između njegovih riječi jednom, i gradskom, treba stajati riječ MANJEM !

Isto tako Hrvatski Savez CB klubova, i oni su članica HZTK pa dobijaju novce po drugačijim kriterijima nego HRS?

Prika, i Rijeka i Split , neki kažu i Zagreb, daju više CB klubu, nego radio klubu ! Imam podatke. CB klubu dozvoljavaju pristup i rad Zvjezdanom selu, a članovima RK Split, koji su ga gradili ne ! Sjeti se, tko je pisao stožerne dokumente CB saveza, uveo ih u zakon, a nas nema ! Neću pljuvat po pokojniku, ali cijela Hrvatska zna o čemu pričam. Zna se tko su mu bili mentori, i zašto je od tih događaja počela rasprodaja Saveza, koja još traje.

Na vlasti u HRS-u su oni, koji su sustavno, planski i namjerno, krivotvorili dokumente o velikim rezultatima, međusobno se nagrađuju za kriminal !
I tako 32-a godina. Dokle ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 20, 2023 4:52 am

Miljun puta sam rekao i napisao da će istina izaći na vidjelo, samo treba poživjeti, da to i dočekamo. Ja ne likujem, nego mi je duša prazna, i puna bola i gorčine u što se pretvorio nekad uzorni Savez. Ljudi više ne posjećuju Savez jer su se vodstvo i Stručna služba odnarodili od članstva, baze kojoj nisu nikad ni pripadali. Kad bih išao na službeni put u Zagreb, prvo bih svratio u Savez, kod Žike, na čašicu toplog i iskrenog razgovora, koji se obavljao uz sortiranje i pakiranje QSL-ki.
Danas je to misaona imenica ; ta QSL biro su sveli na špajzu za dvočlanu obitelj ! Sadašnja tajnica je, zajedno s bivšom, dala izjavu da ona neće ni taknuti QSL-ke ! Na žalost hrvatskih radioamatera, obećanje je i ispunila ! Mislite da će nova pomoćnica tajnice biti bolja ? Moš mislit.

One se bave nekim, za naš Savez, nevažnim poslovima, a sve za zadovoljiti neki ženski lobi u HZTK, koji se , zahvaljujući njima, probio tamo gdje mu nije mjesto, i gdje nikada nije ni bio, u odgoj i obuku mladih operatora. Primjera je bezbroj, od Zvjezdanog sela, YOTA-e, nadalje. Tu se priča naglo širi, te promatrači shvate da skupina žena rade šta hoće, zamatajući to sve u celofan pod nazivom "rad s mladima". Častohlepne su "kupili" titulom mentora, daju im i neku crkavicu, i farsa ide...
Mnogo puta sam pisao da, kako kućni odgoj dolazi od kuće, tako nijedan volonter, ili profesionalac ne može ispraviti krivu Drinu, od Ljilje Vokić, naovamo.
Ovo što te ženske rade je pozicioniranje SEBE u centar svih aktivnosti HRS-a, i, samim time, podrazumijevajući da su one nezamjenjive !
To rade dugoročno, a sve počme pisanjem programa, u tekstualnom i financijskom dijelu, koji im tijekom godine služi kao formalno pokriće, i krunski dokaz kako eto one rade samo ono za što su skupštinari digli ruke, ili elektronski glasali, iako nitko od nas neovisnih nije to uspio provjeriti !

Zastupnici skupštine su debeli sukrivci, svake godine vršim privatnu anketu, za svoju dušu, 9 od 10 zastupnika nije ni pročitalo sve materijale, a tek jedan klub, od 20 anketiranih, je imao mini tribinu, na kojoj su prošli radne materijale ! U takvom odnosu snaga, one rade što hoće, i može im bit.

I sve to na lošem i nepismenom hrvatskom standardnom književnom jeziku.
Zato Turkinja hara hrvatskim amaterskim eterom, sa remote postaje. Jer joj je klika to omogućila. Piroćanac, Bosanac i Slovenac su shvatili...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK