Danima se vuče po medijima saga o bivšem veslaču Boraski, koji neće da izađe iz stana koji mu je grad Split dao na korištenje. Grad Split mu je otkazao gostoprimstvo u SVOM stanu, iz prostog razloga što ne ispunjava uvjete za dodjelu. Zli jezici kažu, odavno, samo nitko nije trzao. Sad su mu iskopali još tri stana, u vlasništvu obitelji, plus još neke kućice po Park šumi Marjan ?!
Kad je došla ova nova pročelnica Đerek, i počela mesti, i praviti red u gospodarenju nekretninama u vlasništvu Grada, diskretno sam istražio mogućnost povrata prostora radio kluba Split, klubu.
Dano mi je do znanja da nemamo šanse, jer da nemamo prihoda. A prihoda nemamo, jer nemamo prostor, između ostalog.
Sjetio sam se tople ljudske priče iz 1972.g. kad sam prvi put u srpnju te godine išao na prvi službeni put u Beograd. Tamo sam upoznao jednog polivača ulica, popularno zvanog "prvak na mlažnjak".
To vam je, ako niste znali, ne pilot u mlaznom avionu, nego oni prvi na kraju hidrantske cijevi, što drži mlaznicu, i usmjerava vodu, kojom se peru ulice !
On mi ispriča da su u gradskoj komunali pretežito svi sa KiM, ali da nitko od njih nema stalan posao, nego su svi na ugovor na određeno vrijeme. Kako to, pitam ja. Fino, odgovori on, ne možeš da dobiješ stalan poso, ako nemaš ličnu kartu na Beograd, a ličnu kartu ne možeš da dobiješ, ako nemaš stalan posao !
Sjetio sam se naših domaćih Šiptara, kad sam dobio diskretan odgovor iz Grada Splita o prostoru.
Ali, ne lezi vraže ! Ljudi pamte kao slonovi ! U postupku deložacije kluba iz svoga prostora, bilo je raznoraznih "dokaza", među njima i izjava druga Gorana da se, citiram, "gore samo pije i igra na karte"!
On u šibenskom zaleđu, prebrojava uspomene, i svoje neslavne izjave, sudrug mu , Laureat, izgubio klupski prostor u centru grada, i dobio onaj na Sirobuji, u kojega nitko ne zalazi !
Ne likujem ja, ali se često upitam, kako to da se članstvo RK Marjan, kojega čini više od 70% prebjega iz RK Split, nije upitalo kako su te osobe mogle biti, i jesu, još odgovorne osobe kluba ?
Jer ako je riječ "odgovorna" pridjev koji opisuje da se neka osoba brine, i stara za udrugu, sačuvaj nas bože takve brige i skrbi. Dosta ste se starali, drugovi sa Banjice i Muzila. Sjašite.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja