Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a6r » Thu Jul 06, 2023 11:21 am

Da si Bračanin stavija bi veze na LoTW i puno toga mukte potvrđiva a direkte šava samo za nešto što baš želiš imat,novu DXCC,IOTA,IOCA itd.
Ali ti nisi Bračanin. :P SRI

P.S. Ni bitno ko će plotit. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jul 06, 2023 2:34 pm

Ti u šaljivom tonu, ja u ozbiljnom, iako netko može i moju pisaniju smatrati šaljivom. Davno sam napisao da LoTW, isto kao i hamlog.ru, služe istoj svrsi, podrobnoj analizi centara moći, njihovih matematičkih, statističkih i kibernetičkih genija, koji na bazi rezultata osmišljavaju modele, na bazi navika operatora. LoTW prodaje te informacije vladinim i inim agencijama, baš kao i hamlog.
Iz tog razloga ja, i mnogi ljudi, nisu na Fejsu, niti će ikada biti. To JA smijem pisati, jer nisam ni na jednoj platformi od spomenute tri !
9A2RZ je stavio lijepi mali i znakoviti post o uređaju za 21. ili 22. vijek. On već ima u sebi inkorporirani log, znači, ide se na anuliranje QSL kartica, kao takvih. To je prosperitet, na američki način.

Ima još, ali neću šiljiti.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 07, 2023 6:54 am

Po Indexu i SD razne fotke, sa i oko Ultre. Zapalo mi je za oko da ih je slala ista ruka, jer na oba mjesta na jednoj stoji fratar sa sudionicima. Glasine koje kolaju Splitom, počimaju dobivati potvrdu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 11, 2023 9:56 am

Kažu da će danas biti početak toplinskog udara, koji će trajati par dana. Kako znam , iz osobnog iskustva, kako se užari kamen u šibenskom zaleđu, neću više pisati o liku i djelu druga Gorana, dok ovo ne prođe. Stariji je čovik, pa da ga, nedaj bože, što ne strefi, bolje stat s mirom...
Kao razmišljanje, dok malo ne zahladi, dvije notorne činjenice. Taj isti pravdoljubivi i širokih pogleda, drug Goran je svojedobno meni javno prijetio, kad sam se, eto, bio drznuo pisati o njegovoj radnoj epizodi u Komiži. A ono malo što sam bio napisao je bila sušta istina.
Drugo, kad sam počeo pisati na OVOM forumu, on me tužio Djaniju, vlasniku istog, zbog (istinitih) tekstova, koji mu očigledno nisu pasali.
Sav njegov komentar na forumu HRS-a je nepriličan, nevjerodostojan, i nadasve neprincipjelan, imajući u vidu naprijed opisane njegove postupke. Ali, što reče Isus, u tuđem oku vidiš trun, a u svome ne vidiš stablo. Stoga, dok ne zahladi, oladi...
I, plati kartu, ako se misliš (i dalje) voziti...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 14, 2023 7:16 am

IMG_1385.JPG
IMG_1385.JPG (2.58 MiB) Viewed 1620 times
Evo neka pare oči, od Istre do šibenskog kamenjara. A kako mi je bilo, na pola visine stupa, isturiti 4 metarsku cijev, sa dvije građevinske brage, i montiranom antenom fara na zemlji, to možete samo zamisliti... Jer, trebalo je odmaknuti antenu od metalne konstrukcije stupa. I to sve sam. Ali, imao sam "samo" 42 godine manje... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 15, 2023 7:21 am

Sezona kiselih krastavaca u tijeku... Kada treće osobe zbore i svjedoče istini, onda to Adam zove mantra, a drug Goran samo "materijal" za oblikovanje provokacije. Nije on zaludu učio, školovao se, bio na obuci, kursevima... Jedina razlika između njega i Laureata jest što je on iša u redovne škole, a drug Laureat u večernju. I politički mentor, i patron kluba je iša u večernju, ta učenik uvijek nadmaši učitelja. U znak zahvale, drug Laureat mu je poklonio pozivnu oznaku, koja je u rangu tajničine, ili njezine pomoćnice, taj nivo. Možda je i njemu Puki bija u komisiji ?
Upravo umirovljenoj tajnici jest, ta ušla je u Guinness-a, sa 100% točnih odgovora, ne bi da su spojili Teslu i Edisona u seriju ! Ali, i poslije tajnice - tajnica. Ista meta, isto odstojanje. Ta imala se kad istesati, pod dirigentskom palicom istog mentora. 8 godina nije malo, prokapalo bi već i iz suve drenovine, ka Kraljević Marku ! Ali, to nije sve ! Jadna ne zna ni kako se zovu, ni njihove pozivne oznake, predsjednici klubova !
Šta će ti to, to je prevaziđeno, ionako služe samo kao bankomati. Njoj je važno da zna ko je predsjednik u RKZ-u, ta to joj je matični klub.
Normalno, od South Dakote, do Vladivostoka, sa ili bez POBox-a. Nevažne su svjesne krivotvorine i laganje, naviko je hrvatski narod da ga lažu.

Ivo napisa kratki osvrt o članarini. Ono što visi na HRS naslovnici je sramota, i poraz zdravog uma. Mi zahebavamo Srbe i Bosance, pet kopalja su ispred nas, po točnost, ažurnosti i preglednosti plaćenih članarina. I bez VSS. A sad kad krene novu pomoćnicu, ko da je sad vidim. Mili bože...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 17, 2023 11:04 am

Nije dobro. Dobili smo malu pomoć iz metropole. Čovik, koji zna pojedinosti mi reče sve o faru YU2VHF. Konstruktori su sami pretpostavili ime (call sign) , i tako ga "krstili". Dozvole za rad, kao ni dozvolu za postavljanje, nije nikad ni imao. Sve osim (mehaničkog) kucača je napravljeno od društvene imovine, i društvenih novaca, ta zato se, valjda, stalno i vrti u ariji SRH !

Čovik mi je samo potvrdio moja dosadašnja saznanja, a to je učvrstilo moj stav da nismo za usporedbu. Oni UNLIS, i sve društveno, niko nije izvadija ni elera iz žepa. Mi legalni, sve donirale privatne osobe iz Splita, i Slovenije (kucač).

Ne ponižavam ničiji trud, ni pravu namjeru, ali, zaista, nismo u istoj kategoriji, po navedenim, i još nekim (nenavedenim) stvarima. Završio sam. Lopova tražim i dalje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 18, 2023 5:46 am

Otprilike u isto doba kad sam ja objesio svoj prošli post, pod ovim topicom, vrijedni 9A3AQ je objesio svoj, na VHF forumu. U svom postu, on , između ostalog, kaže
U pripremi postavljanja . kod tehničkog pregleda samogradnji odašiljača farova i konačne dozvole za rad prikupljene su sve propisane suglasnosti i dozvole u ime titularnog vlasnika ( SRH odnosno kasnije HRS ) ove opreme .

Ta rečenica, u kombinaciji s fotkom natpisne pločice s farovima, samo potvrđuje moju, a i od još nekih ljudi, priču, da su se oni, po ovom izazovu, zahuktavali 1990, a naročito 1991. Na tom putu, vjerujem, da su išli jedinim mogućim putem - zakonskim, iako ni te dokumente ne vidjesmo, no vjerovat ćemo im na riječ.
Mi tada nismo mogli širiti svoju aktivnost te vrste, na ostale opsege, iz prostog razloga što smo bili u Narodnoj zaštiti, i Zboru narodne garde.
Zovi, samo zovi, svi će sokolovi...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jul 18, 2023 7:04 am

DANAS U UKRAJINI NEKO VIDIM DXIRA A NEKO RATUJE.
ZAR TAKO NIJE BILO I DR-U 1991-1995?
NEKIMA SU UREĐAJI BILI NA "OPRAVCI" U NJEMAČKOJ PA FOL NISU MOGLI BITI STAVLJENI
U SUSTAVU VEZA,A NEKO JE OD DOMA DONIJA SVOJU OPREMU I SEBE TE SE STAVIJA NA RASPOLAGANJE.
NEKOME NISU VRATILI OPREMU KAD JE BILO GOTOVO A NEKI SU ZAJEDNIČKA RADIO SREDSTVA ODNILI DOMA UZ BLAGOSLOV ODGOVORNE OSOBE.A NEKI SU CILI RAT NAVIGAVALI DA IH NEBI MOBILIZIRALI! TAKI SU DANAS NAJGLASNIJI DA NIŠTA NE VRIDI TE ZAGOVARAJU NEKU TREĆU ŠUGOSLAVIJU.JOŠ JE DOKTOR USTANOVIJA DA IMA BAR TREĆINA PUČANSTVA KOJI SU PROTIV SAMOSTALNE,NEOVISNE RH.MADA NISAM BIO NJEGOV FAN,S OVIM SE SLAŽEM.ALI TAJ POSTOTAK JE I VEĆI.HRS TRIBA RASTAVIT JER NIJE SRH.DAKLEN,NE RADI SE SAMO O PUKOM RASPOREDU ISTIH SLOVA U NAZIVU. TKO IMA PRISTUP REMOTE POSTAJAMA U RH? PA SAMO PODOBNI ZA SVAKI SUSTAV.DA SUTRA NA VLAST DOĐU MUĐAHEDINI,ONI BI IM ISTO BILI DOBRI..SVE SKUPA JE TOLIKO GADLJIVO DA SAMO ŠTA NE IZRIGAM PO TIPKOVNICI.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jul 19, 2023 10:04 am

Ma ima zločestih ljudi, podsjećaju me da sam sam pisao da među tim ljudima ima i osoba koji su primali 1991 naknade iz Beograda, od časopisa Radioamater, dok smo mi bili u ZNG-e bez kinte.
Jesam , pisao, to je istina, ima spisak, neki od primatelja iz Hrvatske su umrli, neki su još živi. Svjedočimo istini, ma kakva god bolna, za nekoga, bila. A sjećate se ko je prvi proskiča na VHF forumu, kad sam samo natuknuo da čuvamo sve dokumente ? ;)
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK