by 9a2jg » Fri Jun 02, 2023 3:43 pm
Ja sam 1971. pisa za VUS, najtiražniji tjednik u Jugoslaviji, isto san pisa...
Prije 5 godina na najvećem skupu građana u Bolu sam govorio isto, da će bogati investitor s Arapskog poluotoka kupiti sve hotele, i dovesti 200 - 300 škurih radnika, a poviše Bola sagraditi kasarnu za njih.
Tada još niko nije zna za sadašnjeg vlasnika, njegov deal sa pokojnim Bandićem, zagrebački Menhetn, itd. Javno sam rekao da dovođenje tolikog broja radnika druge boje kože, vjere, navika i potreba, ugrožava autohtono stanovništvo, i sami hrvatski i katolički identitet Bola. Pojedini su se tili tuć sa mnom, na skupu, da ja huškam protiv Muslimana !!!!! Rekao sam im samo jednu rečenicu, kao i Isus Pilatu : Ti kaza !
Sve su se moje riječi, na žalost obistinile, i , doslovce svi, sudionici skupa mi prilaze, i pitaju istovjetno pitanje : Kako si zna ? Svakom odgovaram isto : Nije vidio samo onaj koji to nije htio vidjeti.
I svakom dodam šlag i jagodu na tortu, i dometnem : Idući korak vam je džamija, a zna se i lokacija !
Hrvatskim internetskim prostorom provejava suluda tvrdnja da su nama najprihvatljiviji strani radnici Filipinci, jer su, kao eto, oni katolici ! Wrong ! Oni su u korijenu muslimani, a španjolski osvajači su ih pokatoličili. Tko nije htio, izgubio je glavu. Pa ti sad ne promini viru ? Ali, to je deklarativno, nema tu ništa suštinski, u dubini mi znamo tko je tko.
Ne smijemo zaboraviti nikada pokojnoga Peru Šimundžu, kojega su sasjekli mačetama oni isti koji žive tik do Filipina...
Moramo proširiti sintagmu da se na Balkanu ništa ne dešava slučajno. Sada je otvoren front, od Filipina, Malezije i Afganistana, preko svih zemalja do nas. Sve financiraju petrodolari. Iphone !
Egzodus Ukrajinaca i Rusa, prema zapadnoj Europi je jednako važan problem, ali neću, za sada, pisati o njemu, jer se moje riječi redovito izvrću, i koriste u dnevnopolitičke svrhe. Samo ću smjelo reći da 90% izbjeglih ukrajinskih i ruskih državljana nije bilo ugroženo ratnim događanjima, nego da su to sinovi i kćeri jedne izvarane generacije, kojoj su politička vodstva , nakon razdruživanja SSSR-a, obećavala bolji život, kojega, očito, nisu dočekali. Ovo im je bio najbezbolniji put prema Zapadu, od kojega očekuju puno, ali se bojim da će im i on biti teško razočarenje.
Ima još, ali (za sada) ne smin pisat.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja