QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed May 31, 2023 11:18 am

Evo pošćera, nosi Bouvet. Omar san mu da bićerin orahovice, mirita... Atroke FT8, oli se ko tamo kad kucnija bićerinon ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 31, 2023 10:49 pm

I meni je prihajala ali u P.P. Nije bilo pošćera ali je gospođa službenica koja mi je pogledala imam li koju preporučenu.A one meni mogu samo sa suda doć. :o
Došla je i jedna iz Californije.Odma san te se sitija.Ali nije iz tebi dragog Orange county-ja već iz isto poznatog San Bernandina.
Ako je ne mogu u živo vidit a onda barem na kartolinu. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jun 18, 2023 6:48 am

Jedan, šta je navodno platija članarinu HRS-u nakon više godina mi se jučer na FM simpleksu požalija na rad QSL biroa, da mu ništa ne dolazi, da je mislija da idemo na bolje, kad tamo...
Lipo san mu reka : Ne možeš imat i pomoćnicu tajnice, i QSL-ke !

Toj mojoj izjavi u čast sam mu ponovija (pra)stari vic o Bračanima. Vodija Bračanin sina u Split da mu kupi postole. Ispizdili se dok su našli, vruće, gredu prema vaporu. Mali, oznojen ka i pape, vidija slastičarnu, i reče papi : Pape, ja bi sladoled ! Otac odgovori : Oli ti lani nisan kupija coca-colu, ne valja ti sladoled poslin cole, zavrtit ćete u štumak !

Mrkva i batina. Pomoćnica i QSL-ke. Ima neka tajna veza...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 20, 2023 6:21 pm

QSL info za 4W1A je DJ4MX. Pođem na Club log, kad tamo lijepo piše, da ceo svet razume: No buro card offered. Šute mali, jel ono njega HRS promovirao u mentora? Lijepo piše, QSL-ka 5 $!
Znajući tko mu je bio duhovni guru, normalno. Jer, guru je to promovirao i na Kosovu i Metohiji, kad je išao tamo na instruktažu, s putnim nalogom iz Buzina (reko pokojni Emir).
Na mladima svijet ostaje, zato mu se već (godinu dana) priprema i smiješi jednoslovni znak. Tako i treba, kad su ga dobili neki, koji su godinu poslije njega kročili u ovaj hobi, što ne bi i on ?
Bar on pošteno napisa da pretežito radi remote. Ili, rvaski : mostly !
Neka, neka, nek se zna, volio sam samo ja, .......
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 04, 2023 7:06 am

Nova saga o Hrvatskoj pošti ! Ivo iz Milne, 9A2GF, mi posla pismo, sa nekoliko QSL-ki, koje su, u zadnjem slanju s 9A biroa završile kod njega! Žig na kuverti 14.6.2023. Stiglo jučer, 3.7.2023. Mašala !
Ako je i od Hrvatske pošte, previše je !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 05, 2023 5:09 am

Stari Slaveni su zazivali kišu, pjevajući staru narodnu : Oj dodo, oj dodole...
Današnji Slaveni obilaze poštanske pretince, i kućne sandučiće, u nadi da će zateći paketić sa 9A QSL biroa. Jer, nada umire posljednja. Prije nje, izgleda, umiru oni koji nisu dočekali QSL-ke.

Ali, to nije sve ! Ja provjerio, nizozemski i austrijski biro rade normalno i ljeti, nema pedagoškog godišnjeg odmora, nema rada od kuće, nema prebacivanja odgovornosti na pomoćnicu tajnice, a ova na tajnicu ... Alo Bing, ovdje brat ? Kolektivna odgovornost je umrla s napuštanjem socijalizma, kao društvenog poretka.

Katkada pomislim da smo u kindergartenu, a ne u jednoj krovnoj organizaciji, gdje je prosjek godina preko 60 ! Jer, kako objasniti ljudima da se QSL manager postavlja (kao u carskoj Rusiji), znači, ne bira, nego je oktroiran ! Kako objasniti da, usprkos zahtjevima članica Saveza, mi od postanka njega, kao v.d. , do danas, nismo vidili ni jedan jedini dokument koji bi ovcama prikazao financijsku stranu koštanja rada QSL biroa ? Dva puta, do sada, je v.d. manager na listu A4 napisao koliko je GRAMA karata poslao u koji klub. Pretrgo se. O financijama - muk. Zašto ? Da se ne vidi koliko košta hendling stotina tisuća karata za strane državljane, koji za to, sramotnom odlukom druga Laureata, i tajnice (u mirovini) plaćaju 300 kuna ?
Aloha, Samoa !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 08, 2023 7:06 am

Dobro me je nasmija prijatelj 9A4WY sa svojom pričom o Bouvetu, kovanicama, i APP !
Odma me podsjetilo na istinite priče, koju su, neovisno jedan od drugoga, ispričali Ivo 9A2GF, i Reni 9A6R. Ja, u odvojenim razgovorima s njima, komentirao kako za Roncal treba dati 6 eura, a oni ka iz topa : Znaju kurbe da nema takve novčanice, znači, ciljaju na 10 !!!!!!!! Bračani su škrti, ali nakon ovoga, predložiti ću da izdaju počasnu osobnu iskaznicu otoka Brača prijatelju Kiki ! ;)
Nadmašija ih je.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 13, 2023 2:24 pm

Javija se član IO-a HRS-a 9A5R. Kaže da problemi UKV-ejaša nisu članske diskusije. Dobio sam desetak poziva ljudi koji kažu da su radili klub u Vinkovcima na 50, 70 i 144 MHz, poslali karte, i nikad odgovora. Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju.
Ni predsjedavajući, i njegov klub, ne šalju od 1986. , a puna su mu usta mladeži, obuke, rezultata (?)... Niko se u laži nije utopija.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 14, 2023 12:31 pm

Nemojte mi ljudi više slat činjenice koliko vam duguju QSL-ki klubovi u Vinkovcima, Gomilici i Splitu (RK Marjan). Moraću kupit vanjsku memoriju, ne more kompić to sve pohranit ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 15, 2023 11:50 am

Još malo o Hrvatskoj pošti. Ne o QSL-kama, jer su vrhovnici odlučili da ne šalju ništa, nego da dijele na Jarunu. Javilo Duboko grlo.
Dakle, HP se smilovala, i od pola lipnja rade uredi cijeli dan, od 8 do 20 sati. Rade i subotom, ali subotom ne dolazi pošta sa kontinenta na otoke ! Shodno tome se i ne otprema ! Na moje pitanje zašto su onda otvoreni, službenica mi reče da prodaju turistima razglednice i marke ! Ali, sve to mogu u malim trgovinama i trafikama, i ljepše i bolje, odvrati ja, a ubaciti može u poštanski sandučić. Ostao sam uskraćen za njihov komentar. Samo još jedna, u nizu nebuloza sa HP-om. Nažalost, sigurno ne i zadnja.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK