na raspolaganju od veljače 2016.g. nadalje, rezervacije isključivo uz polog
rent-a- contest lokacija
rent-a- antene
rent-a- uređaji
rent-a- lineari
vrh brijega ASL 225 m, cca 40 km SI od Zagreba, van naselja, omogućuje visoke plasmane i pobjede u svim razinama natjecanja, od WW i WPX do Zagreb FM contesta
stabilna jednofazna struja 15A max, dovoljno za preko 1,5 kW out
pokriveni svi bandovi KV, 50, 144, 432
ima valjanu dozvolu za rad
namijenjeno onima koji si ne mogu priuštiti skupe lokacije i opremu, a meni bi vratilo makar mali dio uloženog
098 416 156
Tako se to radi, u klasičnom, kapitalističkom, svijetu. Uloži SVOJE novce, koristi, kad ti ne koristiš, iznajmi, po principu time-sharing, vrati bar dio uloženog, svi zadovoljni...
Dado je istovjetan oglas dao i prije početka rada ekspedicija na Palmyri i South Sandwich-u, no nemam povratnu informaciju o učinku. Pretpostavljam da nije niko iznajmio.
DX-eri sa skromnim kućnim antenskim sustavima su se već privoljeli nekom "carstvu", čitaj, latinica, interesnoj skupini, ili uzdaničkom klubu, koja ima svoju contest lokaciju, farmu antena i par kilovati, sve kupljeno društvenim novcem, otuđeno iz firme, ustanove ili Službe, sve za dobrobit aktivista Narodne tehnike (ako ćemo se zajebavat ! ), u naravi (polu)privatni feud, kojem smiju pristupiti oni koji prešutno odobravaju pravila ponašanja tog vojvodstva.
Poslije, drže te na kratkoj špagi, i , što je najvažnije, sve dođe na naplatu. U krugovima Narodne tehnike to, najčešće, nije nužno u novcu, nego se stvaraju bolesni odnosi, koji traju desetljećima.
Pisao sam već, gledajući slotove kako niču, kako u istoj noći niknu istovjetni slotovi u kaštelanskom uzdaničkom klubu i u zadarskom. Poslije nikne na 28 SSB u Kaštelima, gle čuda, baš kad i u Splitu !
More bit da to igra ulogu podneblje, Dalmacija, od Rovanjske, do punte Oštro...
Jer , kako objasniti dubrovačke znakove u pile up-u s signalom 599 + 50 db, iz Splita. Remote station, ili pjesma
With a litlle help of my friends ?
Kad smo kod pojma remote station, pročitao sam na stotine komentara iz Europe, raznih operatora, koji tvrde da se većina veza iz Europe odigrala preko jedne američke remote station, translacijom, do Palmyra-e.
Ja , koji sam ih slušao cijelo vrijeme, odgovorno tvrdim, da su se jedan jedini put normalno čuli, na 7 CW, par puta, debulo, na 14 i 18, i , to je to.
Možda bi se bolje čulo da sam se izjasnio manjinom, ili poslušnom "većinom" ?
Prije bi dao Dadi, koliko pita, nego, ovima, onako, hinski, kurvanjski...
Sve se zna.
Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja