Statistika je nauka, temeljena na matematici. Zato se o njenim pokazateljima, najčešće, nema šta diskutirati.
Jutros prebirem po dnevnicima iz 2014.g. Radio sam stanicu W1AW, iz svih američkih saveznih država, Aljaske, US Virgin island-a, Guama i Havaja, više od 200 puta ! Bez duplih veza. Kad se uzme u obzir da sam ljeti zauzet, da dva puta godišnje idem sa suprugom na medicinsku rehabilitaciju, to je, praktički, odrađeno u cca 7 mjeseci, kumulativno.
Mogu samo zamisliti koliko je narečene postaje u LOG-ovima onih koji su mogli radit, nesmetano, cilu godinu.
Ne promoviram ja ovdje rad postaje W1AW i ARRL-ovu stogodišnjicu. Iz njihovog HQ-a je radila samo postaja W100AW, sve ostale veze su radili ljudi sa svojih privatnih lokacija, čast izuzecima, kao contest lokacije W3LPL i još par njih.
Koliko sam pročitao, ne treba slati svoje QSL-ke, oni će poslati svoje, naše im ne trebaju.
Američki RA se mogu ponositi narečenom aktivnošću. Baš kao i svojedobno YASME, svi RA svijeta su u 2014.g. mogli odraditi WAS, za mali napor, i male novce, slušali mahom odlične operatore, i relativno lako ih radili. To je upravo bila šansa za mlađe operatore, ili početnike, da odrade sve američke države, CW, SSB, i PSK.
Nismo imali šanse raditi 9A0HRS, osim par veza sa Zvjezdanog sela, a i od tamo čekamo (godinama) QSL-ke (in return), pa samo možemo žaliti te mlade ljude što su izabrali pogrešne učitelje.
Di su uređaji Saveza, i zašto 9A0HRS nije u eteru, nije (samo) stvar Nadzornog odbora, stvar je puno dublja i šira, za onoga kome je stalo. Trenutno vodećoj garnituri nije.