Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sat Apr 08, 2023 5:15 am

Javnim pozivom, na HRS web naslovnici, smo ušli u trku za iduću, izbornu, godinu. Naravno da vlastodršci u HRS-u bojaju sliku najljepšim bojama, u stilu, usta moja, hvalite me, no svi razumni članovi HRS-a predobro znaju kakvo je stanje. Stanje, za plakanje.
HRS vlast, ulazi u trku za novi mandat, još 4 godine nepotizma, amorala, neetičnosti, korupcije i kriminala. Slobodomisleće su makli od HRS foruma, a sporadične pokušaje promicanja istine zovu - udaljavanjem od teme !
Malobrojnu omladinu su okupili oko 3-4 kluba, financijski mnogo moćnija od golemog ostatka, a ideologiju i organizaciju istih provodi stranac, i ne samo on, iz stranih centara moći. Koliko su kratki u pameti, i koliko su prozirni, svjedoči i činjenica da su nam sami podastrli dokaze za sve navedeno, nije nam trebao istražitelj. Druženje kvazi vrhunskih kontestera je samo jedan od paravana. I to su izglasali da HRS sufinancira, od naših novaca ! Rezultate glasanja, zapisnik, i ovjeru, nismo vidili nikad !
Najavili su i novu rundu kupovanja beneficiranih uređaja. Još jedan, u nizu alata za "kupovanje" koruptivnih doživotnih predsjednika, uzdaničkih, i državotvornih, klubova. Jer, ionako, u većini, to je redovito završavalo u predsjednika doma, ili na ljetnoj lokaciji.
Šta nisu kupili gornjim metodama, izmislili su sistem mentora ; za častohlepne, a kapne i koja parica.
Ima i sufinanciranja derneka, od istočne Slavonije, do Istre. Svaka roba nađe kupca.
Mnoge su "kupili" nabavom DMR repetitora, sklapanjem pustih ugovora s OiV-om, o smještaju i korištenju interneta, iako se drug Milin javno kleo da će taj broj smanjiti. Ne da se broj nije smanjio, nego se povećao ! Zato je UKV manager i izjavio da on kod predsjednika ima žnoru. Naši stari bi rekli : Drže ga na kratkom špagu.
Jagoda sa šlagom nam dolazi iz kuhinje kvazi elitista, podmeću nam pomoćnicu tajnice za tajnicu, ta ona je učestvovala u svim sumnjivim radnjama Stručne službe, od dolaska, do danas. Predsjednik je hvali, i predlaže za tajnicu, tako su mu napisali kako treba govoriti. Lutka na koncu. Da se ispuni pismo pokojnog Vinceka, koji reče : Instalirati će marionetu, koju će cimati po potrebi.
Ima još, za naivne dva tjedna fore, da smisle pitanja, no, svejedno im je, ionako će dobiti lažne i falše odgovore, ta odgovarati će im ona osoba koja je bila, i sada jest, aktivni učesnik svih nemoralnih i protuzakonitih radnji, zajedno sa bivšim predsjednikom, zadnjih 7 godina. Ni slijedećih 12 mjeseci se neće ništa promijeniti, mangupi vidili da se može, pa udri, dok traje, traje...
Ima još, pomalo, daleko je 22.travnja...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 10, 2023 6:15 am

U radnim materijalima za skupštinu 22. o.m. se nalazi kvazi zapisnik s lanjskog elektroničkog glasanja, minimalistički, u toj mjeri da manji ne može biti. Na primjer, ne piše koliko je klubova imalo pravo glasati, koliko ih je glasalo po imenima, odnosno koji su zastupnici glasali, i kako. Njima je bitno da su napisali da je glasao 51 zatupnik, od kojih je 48 navodno glasalo ZA, njihov program rada, i financijski plan za 2023.g. To je njima trebalo, sve ostalo su stilske figure, celofan u koji su umotali govno. Navodno poštenje i zakonito postupanje, da se "pokriju" sva (ne)djela, amoralne i neetične radnje, koje rade. Stoga, članice su, preko ruku svojih zastupnika, postale suučesnice u svim tim sumnjivim radnjama. Ta glumljenje demokracije i ima za cilj kolektivnu odgovornost, a provođenje je volje, i realizacija nauma šačice ljudi. Ne podsjeća li vas to na socijalizam ? Mene da, jer su nas i tamo držali za bedake, janje za šišanje, a ovdje još i za bankomate.
Sjetim se literarnog uratka jednog njemačkog pisca koji je napisao, citiram, "nacizam je nastao kad su se počele raditi grozne stvari, a dobri ljudi nisu digli svoj glas, nisu učinili ništa".
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 10, 2023 5:39 pm

Sramota je da spisak članova koji su platili članarinu za 2022. stoji bez datuma ! Pitate se zašto ? Jer ta nepotpuna informacija "pokriva" cijelu 2022.g. i 4 mjeseca 2023. ! I pokriva sav nered , otaljavanje i javašluk Stručne službe na čelu s tajnicom !
Jučer mi se javila ptičica s imenom buduće pomoćnice tajnice ! Znate ime, već sam ga bio napisao na ovom forumu. Kada se ustoličuje, lipanj o.g. , zna se...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 11, 2023 4:20 pm

https://www.hamradio.hr/pomocnik-tajnik ... -natjecaj/
Sve što sam pisao na ovu temu je bila istina, uključujući i moj jučerašnji post. Jedna duboko amoralna i , u krajnjoj liniji nepotrebna, praksa u HRS-u, dovodi do rasipanja društvenih sredstava na nepotreban kadar. Ali, vrhuška, skupa s Hrletom i ostalima, je izglasala da jedno obično mjesto sa SSS bude dignuto na rang VSS, samo da bi stara pomoćnica tajnice mogla (i formalno) biti ustoličena u tajnicu ! Da imaju mrvu ljudskog poštenja, morala i stida, bili bi vratili na rang SSS. No, teško se izdignuti iz močvare nepotizma, amorala i kriminala, nema natrag, Rubikon je prijeđen. Sve ostalo je crna zemlja...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 12, 2023 6:59 am

Jedina smo zemlja na svijetu gdje ima sve manje članova, a sve veći kapacitet Stručne službe !
Jedini smo na svijetu gdje te dvije službenice koštaju društvo više nego odobreni programi u kalendarskoj godini, i tako godinama... Rekli bi ljudi : Sijeno pojelo kravu !
Kad , argumentirano, spominjemo puno veće saveze u Europi i svijetu, gdje to (uspješnije) radi jedna osoba, negdje i na pola radnog vremena, onda se likovi poput Hrleta, Martina, Milina i ostali iz tog ešalona, sprdaju s tim vrijednim ljudima, i bezuspješno pokušavaju obezvrijediti radne rezultate.
Idući mjesec tajnica ide u mirovinu. Neka nam pokažu njene radne ocjene za proteklih 17 godina ? Ne mogu, jer ih nema ! Nema ih, jer ih pretpostavljeni, ujedno i odgovorne osobe HRS-a, nisu nikad ni napisali ! Tu se ne pozivaju na zakone i propise o državnim službenicima i namještenicima ! No, spominju te propise, kada im paše ! O pedagoškim godišnjim odmorima da ne pričam, svjedoče članovi.
Jedine dvije, zbog koji je uvedeno registriranje dolazaka i odlazaka, na posao, i sa posla.
Još uvijek čekamo obećano izviješće predsjednika za njihov rad "od kuće". Vjerujte mi, nećemo ga dočekati. Sve odnijela Sava.
Nakon ekspresnog biranja nove tajnice, slijedi isti scenarij s pomoćnicom tajnice.
Ridi pagliaccio...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 13, 2023 6:28 am

Kad glasnogovornik HRS velmoža, pametni Martin, priča o demokraciji u HRS-u, transparentnosti rada, i najvišem organu - skupštini HRS-a, neinformirani čitatelj bi mogao steći dojam da je riječ o uzor savezu ! Istina je, na žalost, kao i uvijek, dijametralno suprotna. Dati ću dva, eklatantna primjera. Prvi je elektronička skupština. Mi, koji cijeli život respektiramo red i zakonitost, odradismo sve u strogo pisanim rokovima. Kao i uvijek, grubo smo bili manipulirani, i držani za budale, jer valjanost glasanja, brojnost, rezultate, i samim time zakonitost planova za rad i funkcioniranje u 2023. smo saznali neposredno pred OVOGODIŠNJU skupštinu, 4 mjeseca poslije !
Drugi primjer je popis onih koji su platili članarine za 2022.g. Isti se volšebno pojavio neposredno pred samu izvještajnu skupštinu ! Postoje svi elementi da se može odgovorno tvrditi da je riječ o gruboj manipulaciji podacima, kako suštinski, sadržajno, tako i dubinski, funkcionalno, a sve da se ostvaruje po zakonu o udrugama. Ako su nekom ovo samo riječi, i ne razumije, možemo i jednostavnim hrvatskim jezikom : Vladajući su točnim spiskom SAMI dokazali eroziju članstva, nefunkcionalnost sustava radio klubova, nepoštivanje zakona, i negiranje da NEMA 92 kluba, nego između 50 i 60, a da inspekcija tijela državne uprave malo pročešlja sve klubove, dovede ih u red, shodno slovu zakona, ostalo bi ih između 45 i 50 ! Točno onoliko koliko je realno, i o čemu ja pišem od 2015.g.!

Zašto se ovo događa ? Zato što je ovo godina pred izbornu, 2024.g. ! Ovo je tzv. "bazna" godina . Zato oni grozničavo, pod svaku cijenu, pa i demokracije i zakonitosti, hoće i nastoje održati sve te polulegalne klubove, iz sive zone, jer su upravo ti klubovi biračka baza ovih koji harače RA nebom u Hrvata, od 2003. do danas. To je, ako ste zaboravili, radio Milin, zajedno s Stručnom službom neposredno pred izbore na kojima je upravo on izabran na tu funkciju. Imam izjave čelnika klubove, koje su zvali, pozivali na plaćanje, usklađivanje s zakonom, i još puno drugih stvari, da bi tobože sve bilo legalno ! Zaboravili su najočitiju činjenicu, da se to sve radilo u tekućoj godini, a zakonski, bazna godina je bila ona, godinu prije ! Pred ovom golemom činjenicom su svi članovi i zastupnici u skupštini zatvorili oči !!!
Da nisu sami, svjedočim i sam, jer sam intezivno imao prepisku s Uredom za udruge u Zagrebu, koji mi je (verbalno) dao za pravo, ali je odbio moju žalbu, i uputio me na sud da dobijem pravdu.
Znali su, balkanski mufljuzi, da umirovljenik s 530 eura penzije neće tužiti Ured za udruge Zagreba, koji ima Pravnu službu, a umirovljenik nema za odvjetnika.
Sada se ponavlja ista priča, zato figurira 92 redna broja na HRS spisku članova. Tko to ne vidi je slijep kod zdravih očiju. Tko ne reagira nema problem s Kokijem, ili nekim drugim pravdoljupcem, nego sa samim sobom. Ali, to je klasika, pitanje unutarnjeg mira čovjeka, savjesti, morala, i sudjelovanja u ovoj groteski od demokracije.

P.S. Mislite da smo, i ja, i oni, pozabili na beneficiranu kupnju uređaja ? Bože sačuvaj ! Nije još vakat. U međuvremenu "rade" reversi. Zadnji u Europi. Zato onaj pravnik u Nizozemskoj radi pola radnog vremena, a u nas rade dvije, puno radno vrijeme. Reversa radi.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 16, 2023 3:39 pm

9A3IV – 15 bodova i trajna zabrana pisanja na forumu radi nepoštivanja pravila foruma (vrijeđanje i brisanje objava).

To nije radio ni Šicer u Salašu u malom ritu. A ni Jakobsfeld nije Zagreb.
Oni nisu nikad mijenjali svoj stil i način vladanja. Samo su mijenjali poslušnike koji su odrađivali prljavi posao. Ti Jude do danas nisu shvatili da su potrošna roba ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 18, 2023 7:47 am

Ako je najviši domet tajnice, i (buduće) pomoćnice joj, igra potapanje brodova, onda se vraćamo u prva 4 razreda pučke škole. Naime, sjećam se ko danas, da smo to baš tada to radili. Djetinjasto , rekli 8bi Englezi, ali se krasno uklapa u nastavak serijala, koji je počet, manje-više s istim akterima i mentorima, od HamSphere-a, preko D-stara, FT8/4 , do remote-a. Zato se QSL biro smanjuje, a hladni pogon povećava, sa visokom stručnom spremom ! Javit ću pravniku u Nizozemsku da iskida diplomu, i zapali je javno, ka Jan Palach.

Nakon financiranja raznih klupskih i poluprivatnih derneka, boravak elitnih kontestera u Istri, na red je došlo druženje UKV-ejaša. Neka se ljudi druže, uživo, kad su bandovi pusti, osim DMR-a.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 19, 2023 5:15 pm

Najjača je baza (fora) kad oni zaključaju topic o izboru pomoćnice tajnice ! Da se ne probudi još koji član HRS-a koji je prespavao zadnja dva desetljeća ? Sinkopa ? Sindrom Luka Modrić na osječkom sudu ? Morti Horvatinčić ?
Ponoviću svoj izričaj, koji sam više puta napisao. Naviga san, ka mali od kužine, i takali smo Rijeku. Mornari me odveli u (stari) hotel Bonavia, i rekli mi : Kad intraš, šolde na kantunal, nije važno očeš li jebat !
Pasalo je 56 godin, njihove mi riči još zvone u templa... I vride za razumit što se sada događa oko nas, oko mene... Vridilo je, svaki dinar, noštromo...
9a2jg

Postby 9a4db » Sun May 21, 2023 10:11 pm

9a2jg wrote:...
Nakon financiranja raznih klupskih i poluprivatnih derneka, boravak elitnih kontestera u Istri, na red je došlo druženje UKV-ejaša. Neka se ljudi druže, uživo, kad su bandovi pusti, osim DMR-a.

Meni je zanimljivo da je Adam (kao ne/član HRSa) dobro došao pričati o SDRu tamo.

Da podsjetim mene nisu svojevremeno pripustili sa predavanjem na sličnu temu na Jarun
radi ovog Foruma. Mašala...
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK