(1981. - 2000.) skoro svake godine jedan tečaj telegrafije,
(2001. - 2022.) niti jedan završen
Ovo napisa 9A9EE na HRS forumu. Ja mu vjerujem. Zašto ne bi ? Samo, sebi postavljam pitanja razne vrste, koja ću podijeliti s čitateljima. Gdje su im operatori završeni u periodu 1992.-2001. ? Koliko su dobili novaca na račun "mladih" operatora u periodu 2001.-2022. ? I ono što su dobili, jesu li dobili na osnovu svjesno falsificiranih izviješća prema DPZ-i? Ja znam istinu, a znaju i oni.
Di su im ti mladi u HRS-ovim fildžan-natjecanjima ? Di su ti mladi u njegovanju telegrafije, posebno HST ? Alo Bing, ovdje brat ?
Nije Koki napisao, nego PREDSJEDNIK HRS-a, da , citiram, "NIJE MOGAO SKUPITI 4 MLADA NATJECATELJA U CIJELOJ RH" ! I još dodao da su zadnjeg člana natjecateljske momčadi ugurali da bude broj, iako po ničemu nije ispunjavao kriterije ! Ove dvije rečenice su mu se omakle, inače redovito laže, prije nego otvori usta !
Da se razumijemo, ne razapinjem ja RK Jan Hus, ni ijedan u RH, jer je situacija u svakome ista, da ne kažem identična. Oni su imali mig, s najvišeg mjesta u HZTK, u drugoj polovici devedesetih, da je laganje, mazanje, falsificiranje, normalno, ušlo u rutinu, tj. postao obrazac ponašanja organizacija Narodne tehnike. Baš zato jer je to istina, stvarni gospodari života i smrti dobrovoljnih klubova NT su bili tajnici(e), koji su žarili i palili, dijelili pare, u zamjenu za dizanje ruku predstavnika klubova, tako gdje je politici ZTK tako trebalo. Ruka ruku mije, šporke obadvije. Osobe tipa Milin, Pavišić, Horvat(KU5B), su eklatantni primjeri, kako se postupalo, kako je sve "klizilo", i kako je to sve skupa moglo funkcionirati. Za svoju rabotu su dobili nezaslužena priznanja, novce i položaje. Koliko su slični, svjedoči i notorna činjenica da upravo taj trojac (bez kormilara), nije nikad podnio račune za manifestacije u kojima su učestvovali, a financirana od društvenih sredstava. Mostly. Od Vanuatua, Brazila, Broćanca, Reuniona, Vidove gore. Trebam li reći da su uređaji kluba i/ili HRS-a bili redovito kod njih na (nepostojećim) reversima ? Mostly.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja