Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Thu Jan 19, 2023 2:16 pm

Moraću počet virovat pametnom Martinu. On napisa, citirajući tipa sa Crozeta, da FT8 čuda stvara ! U to sam se osvjedočio kad gledam slotove ekspedicije TN8K. Tip iz Istre nema stupčinu, ni antenu za 6 m, ali ima vezu na FT8. Je, pametnica nazionale, dobro si reka, dobar mobitel, dobar prijatelj, dobra žnora, dobra veza.
A ti isti Istrijani zajebavali pokojnoga Vinceka da su mu antene na podu ! Njihove nisu, jer ih nema ! Ali, ima podobnost, ima pripadnost klanu, ima pasvord ! Kaj nam moreju ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 22, 2023 6:58 am

Meni i dalje RHR nudi korištenje remote stanica u Hrvatskoj u dolarima ;D

Kao prvo, tužit ću te sudu u Velikoj Kladuši, za širenje dezinformacija ! ;) Kad su oslobodili Babu, valjda će i tebe ?
Drugo, zar ne vidiš da su mu to sve prijatelji, svi to identično naglašavaju na svojim qrz.com stranicama ! Čak i mlada Turkinja piše da joj je vlasnik firme poklonio svoje vrijeme, opremu i novac za energente besplatno, a onda su uskočili OiV, i RK Ozalj ! ;)
Treće, mogao si jučer pročitati što mi napisa HAKOM. Moj odgovor njima čitaj danas popodne, ili večeras. Proći će opet godina, ili dvi, dok mi i na to odgovore !

U cijeloj priči najviše bode oči činjenica da je HAKOM u svom odgovoru meni javno i točno napisao da su predstavnici HRS-a bili u HAKOM-u i donijeli prijedloge koje su oni uvažili, i ugradili u novi Pravilnik !
To je dokaz da drug Milin laže, kad tvrdi da oni NISU ZNALI da je javna rasprava HAKOM-a u tijeku ! Oni su to znali, i u zakonom predviđenom roku podnijeli stavove grupice ljudi, okupljeni oko interesa pojedinca i grupe, kao prijedlog cca 2000 članova HRS-a !

Da potegnemo crtu, HAKOM je tobože uvažio iskazanu volju i želje članstva HRS-a, a u naravi ustvari pogodovao jednoj maloj interesnoj skupini, koja ne krije da radi za novce, a čiji su klijenti stranci širom svijeta, još jedna u nizu laži predsjednika HRS-a, o budućnosti novih vrsta i tehnika rada, mladih Hrvata, Hrvatica i ostalih koji u Hrvatskoj žive.
I onaj jedan jedini Hrvat iz Njemačke se više ne javlja, nominirali su ga za mentora, sad će i jednoslovni znak, samo što nije.
Jedan u nizu miljenika kvazi elitista i nabijeđenih kontestera, koji mijenjaju znakove, ko ciganin konje.

A sad, kad ih krene telegrafija sa platforme Zello, ko da je sad vidim... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 24, 2023 8:56 pm

Martinovoj grupi "specijalaca" se pridružio i 6NDZ, citiram :
Zabraniti remote rad i naplatu korištenja lokacije??? Naravno da neeeeee. Zašto netko od protivnika remote-a ne kaže Richard ti nam ne trebaš jer si omogućio rad djeci na HF-u i podržavaš rad djece BESPLATNOOOO. Podijelio si više od 10 laptopa na YOTA kampu djeci potpuno besplatno da si ih ponesu kući u svoje države i da se čuju u eteru ali ta djeca nisu radioamateri jer rade preko remote-a. Pa dajte ljudi nemojte biti smiješni.

Evo šest punih godina da traje ovaj "rat", javljaju se novi lumeni, sa "novim" informacijama. Naravno da je većina laž, i/ili krivo interpretiranje, ta u tome su se predobro izvještili.
Kruške i jabuke ne idu u istu korpu. Nikada nitko nije rekao riječ protiv remote rada. Ali, za svoje potrebe, u skladu s bivšim i sadašnjim Pravilnikom, nitko nije imao riječ protiv.

Gdje počima prijepor ? Tamo gdje i slijepci vide da se krše pozitivni hrvatski propisi, skraćeno - zakon. Ako se krši, onda je protuzakonito. Ako je protuzakonito, treba kazniti sve u hranidbenom lancu dobijanja konačnog dokumenta, a isti poništiti. Tako kaže ZUP, koji je bio identičan i u socijalizmu, a i u svim zemljama Europske unije. Te sankcije, i ta ukidanja, nismo doživjeli. Zašto ? Ponoviti ću ono što čaršija priča, već šestu godinu, kupljeni, slizani, umočeni u teglu s pekmezom, prodani, obvezni vraćati "dugove", ukratko, platiti onaj besplatan američki ručak, koji, kako god okreneš, bude - najskuplji !

I još par riječi o namjerno krivim navodima u kvotiranom tekstu. Privatni investitor je ulagao, i ulaže u djecu svijeta, ne u hrvatsku djecu. Ono što daruje, daje diljem svijeta, ne Hrvatskoj.
Ono što reklamira, to nije napredak , ili viši stupanj pristupa mladih amatera RA pokretu, nego čista komercijala. Dobio sam napismeno od HAKOM-a da se takva rabota ne smije naplaćivati u RH. Ona ide dalje. Znači, neke velike face i institucije stoje iza tog projekta, a privatni investitor je samo isturena figura.
Nitko nikada nije vidio, i neće, što je on sve donirao za Kozjaču, i za neke druge lokacije. Ne znamo ni što je na spisku donirane opreme za YOTA 2022. Duboko grlo reče da je, između ostalog, i oprema koju je već prije donirao ! O tome sam pisao prije dvije godine. Kad ćemo to vidjeti ? Na Sveto Nigdarjevo, jer šef NO-a je iz RKZ-a, gdje su i pajdaši iz američkih PO Box-ova, od ND-e, nadalje- Ta zar se show sa mentorima, Ulipom, Milinom, i bratijom ne odvija preko njih ?

Smutljivci i mutikaše, ne budete nas posvađali s hrvatskim vlasnicima remote opreme, koji su lojalni građani RH, poštuju zakon, i kohabitiraju već 30 godina.
Last edited by 9a2jg on Tue Feb 14, 2023 8:36 pm, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 26, 2023 2:19 pm

Dozvole stranim državljanima izdaje državna agencija (HAKOM), ne udruga građana.Tražitelj dozvole,
pored drugih dokumenata koje traži državna agencija HAKOM, mora priložiti i prijedlog
pozivne oznake. Za dodjeljivanje prijedloga znaka, HAKOM je ovlastio Hrvatski radioamaterski savez
(BTW, HRS izdaje prijedlog znaka od 1946. godine). Jednostavno tražitelj dozvole od HRS-a zatraži
prijedlog znaka, HRS mu ga izda ***na isti način kao tebi ili meni*** i to je sve što HRS treba
napraviti. Meni ili strancu, svejedno.

Rekla bi moja pokojna punica, Slavonka, iz Otoka, kod Vinkovaca : Laže, i kola maže ! Ko laže ? Martin, naravno. Zašto laže ? Po zadatku, iz vrha HRS-a. Što laže ? Pođimo redom.
Desetke puta sam dokazao da su baš ti, narečeni, stranci, uprli prst u ODREĐENI znak, rekli , taj hoću, i dobili ga, ustvari kupili. ! Ono taj hoću je amoralno, jer Hrvate stavlja u građane drugog reda, a protuzakonito, jer od NIKOG u RH nisu dobili dozvolu da iste prodaju ! Znači, Martin, u svoje ime, ili u ime HRS-a, laže. Jer imamo hrpu dokaza da ono što piše, jednostavno nije istina. Hrvati i stranci nisu i nemaju isto postupanje, kako u postupku dobijanja znaka, tako i u postupku dobijanja dozvole za rad !

Meni osobno je HAKOM odgovorio da HRS NEMA PRAVO naplaćivati prijedlog pozivne oznake. Znači, radili su, i dalje rade, protuzakonito. Ako to netko svjesno radi, onda je kriminalac.

Ako je netko dobio dozvolu za rad, s svjesno falsificiranim podacima, ta se dozvola ODMAH poništava, a protiv korisnika se diže kaznena prijava ubog prijevare i falsifikata ! ZUP i KZ RH su tu nedvojbeno jasni i čisti.

Zašto HAKOM nije poništio te dozvole, nije pitanje koje ja, kao pojedinac, mogu postaviti HAKOM-u. Ja sam, u više navrata, pisao, zvao, ukazivao na kriminal, ništa se nije dogodilo.
Zašto se ništa nije dogodilo, to neka 99% članstva upita sebe, zašto šute. Jer, da se pokrene kontrolni mehanizam u HAKOM-u, nije dovoljan jedan Koki, nego njih 10, ili 50 !
Sila masi daje ubrzanje. Nema kritične mase, bez granične količine. To nije fizika, ni metafizika, to je život.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 31, 2023 11:44 am

9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 05, 2023 3:49 pm

Javija mi se jedan, pro bono, odvjetnik doživotnog predsjednika radio kluba, veli da su oni samo čuvali klupske uređaje !

Nasmija san se, jer me podsjetilo na situaciju iz Domovinskog rata, koga god da smo zarobili, svi su govorili isto, da nisu oni pucali, da su bili kuvari ! Jedan put tako dopizdilo mom ratnom drugu, i on se izdera na zarobljenika : "Ispada da ste vi , tamo preko, samo kužinavali ? Ko je onda puca po nama ?"

Poznam jednog doživotnog predsjednika radio kluba, zadnjih 50 godina nije potrošija ni dinara, kune, marke, ili eura za uređaj. Uvik je to bilo ili iz Štaba TO, NO, radio kluba. I sad bi neki njemu branili da doma drži dva-tri klupska uređaja? Ljudi, di će van duša?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 06, 2023 7:43 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 13, 2023 10:01 pm

Fala HDZ-u, HTV-u, i svima povezanim s njima. Otvorili su nan oči, a za to triba zafalit.
Jučer i prikjučer ponavljaju kako je grupa svjetskih naftnih kompanija zaradila lani 140 % VIŠE, nego godinu prije ! Kolo vodi Exon, ona ista kompanija koja je napravila sranje na Aljasci, i u Meksičkom zaljevu, slijede ih Shell i BP !
Ukapljeni plin se liferuje po višestruko višoj cijeni.
Stari tenkovi se šalju u Ukrajinu, nove narudžbe se očekuju. Donacija aviona Ukrajini se uvjetuje jamstvom EU-e da će im kupiti nove ! Sve pošteni i časni političari.
U pozadini svega što takneš, lova. Zato smo mi, nepatvoreni, RA, naivci, budale, i Hlebinci za one koji su radioamaterski hobi upotrijebili za zaradu, stvaranje interesnih zona i skupina.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 15, 2023 5:41 pm

Papa imenova Bozanićevog nasljednika, koji se još nije ni zgrija na mistu splitsko-makarskog mitropolita. Nisu ga radosno dočekali u Splitu, pamte Dalmatinci i Istrijani slučaj Dajla, gdje je Kutleša drža stranu Vatikanu, a ne hrvatskom narodu. Kad je ima nastupnu misu u katedrali sv. Duje, gledan ja kako ga naš pošteni Marin Barišić gleda, njegov pogled nam je sve reka, šta je bilo, šta je, i šta će biti. Marina znan kad je doša i osnova župu u Spinutu, sve do umirovljenja. Dolazi iz čestite hrvatske porodice, iz neretvanske Doline kardinala, na čast i ponos Hrvatske. Ovi potonji sad čeka dvi godine da Bozanić podnese formalni prijedlog Papi za umirovljenje. Ako sluša bilo i vapaje hrvatskog puka, čekati će do zadnjeg dana. A ovoga neka Franjo postavi za ravnatelja Vatikanske banke.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 16, 2023 3:05 pm

Potpuno je nevažno je li netko platio članarinu ili nije i kada, činjenica je da servis radi. Koliko je ažuran i točan je drugo pitanje. Ja sam uz pomoć tog servisa uredno produžio dozvolu kada mi je trebao zadnji puta PPO. 73 Mirko 6KX

Upravo sam pisao više puta o OVAKVOJ situaciji, koju su koristili neki članovi, nekih istarskih klubova. Daj HRS-u što manje, po mogućnosti ništa, a jami šta možeš više. Hrletova doktrina.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK