Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Nov 22, 2022 8:36 pm

Cipa 9A/KC1KUG na 7 SSB preko remote-a. Valjda je kandidat za koju hrvatsku momčad u prosincu, sa sufiksom YOTA ? Ili se vanity pozivne oznake ne pikaju ? ;) A sve besplatno ! Jeftinoća !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 29, 2022 12:16 pm

Kako Savez ne troši ništa na slanje QSL-ki članovima, iša san vidit di idu naši novci? Nisan mora puno tražit, 27UHF DMR repetitora, od toga 8 "u izradi"! 10 lokacija OiV-a, gdje plaćamo najam.
Atroke Kalifornija !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 30, 2022 5:15 pm

Čitam parole Agitpropa, iz 1946.g. , citiram, "U svako selo struja i voda ! "
A propo aktuelne situacije u HRS-u, i mi bi mogli imati slogan : " U svako selo remote i DMR repetitor !" Bar bi bili u trendu. ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 01, 2022 2:43 pm

Nemoj jako druže Koki.Omar se sitin Buzolića."I tamo di nema konduta biti će telefon i poštanski ured!" :twisted:
Mliko mu materino kojim ga je dojila ! :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 01, 2022 5:00 pm

Nakra se za unuke svojih unuka... I još mu kupili lemozinu, povrj masne otpremnine, sve mu malo. Ali, primjer Ljubetića ti sve govori, nije uživa u dvi (ne)zaslužene otpremnine. Ni za jednin nije i neće kanit suza, ne boj se...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 02, 2022 11:08 am

Natralo nas na tu lemozinu.Bija je spisak ko je koliko da.Min.je bilo 50kn,toliko san ljut da,u PM.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 02, 2022 11:41 am

Dobro san ga poznava, još dok nije bija "netko". Nije njemu bilo do lemozine, nego do osjećaja da mu je kmet dužan dat desetinu, a da je on vlastelin, koji te tare, i na odlasku.
To je naš socijalizam kopira od ruskog komunističkog sustava. Kako je poturica redovito gori od Turčina, sateliti SSSR-a su to još "izbrusili" i doveli do perfekcije. Slušao sam priče istočnih Nijemaca, Rumunja, Bugara, Čeha i Poljaka, istovjetne su, samo su drugi akteri, i drugi QTH ! Točno se znalo koliko treba dati, kome, tko kupi, šta onaj na odlasku voli...
Ulazeći ponovo u kapitalizam, mi nismo promijenili ljude, oni su sa sobom donijeli sve stečene navike iz socijalizma. Kako je HDZ nastao "privrtanjen 90.000 kaputa na drugu stranu", nemaš se čemu čuditi ? Njihova dica su već (odavno) zbrinuta, tek treća generacija, ako poživi, ima šanse za normalan razvoj i ponašanje u građanskom društvu.

Ima jedna zgodna paralela. U AKL-a je bila jedna zgodna navika, kako je predsjednik bija volonter, članovi su zaključili da mu treba kupiti poklon kad mu završi mandat. Prije mene su bili pokojni Nikola, i Boro, i ti pokloni su bili sve, samo ne simbolični. Kako u svakoj sredini postoji tzv. uvlakač, on pristupi aktuelnom predsjedniku i pita ga šta bi on tija. Kad mi je doša, reka san mu : Kupite najjeftiniji ISKRA univerzalni instrument, ali mi prije toga pokažite predračun, da ga ne zapizdite ! I tako bi, kupiše mi Unimer mislim da je bio US6-A , ili slični. Tu priča ne završava. Tri prešidenta poslin mene, su mi, u odvojenin razgovorima, poslin rekli, tobože u šali : Lipo si nas zajeba, iznos tvoga dara se ne smi probit, može bit samo manje !!! Normalno, rekoh ja.

I sada je većina tih ljudi još živa, navike su ostale. Zašto san ja sa pokojnom tajnicom ZTK Majom bio na ratnoj nozi ? Zato jer sam joj osobno reka i javno pisa da je sramotno i amoralno davat sam sebi društveno priznanje za onaj "rad" , u neviđenom komforu, i peterocifrenu plaću ! Oni u luksuzu, a nama u klubu iskapčaju prvo struju, pa vodu, zbog neplaćenih računa ! Zar nismo na istoj sisi ?
Ali,ulazeći u kapitalizam, oni su kreirali takav način rada da su tajnici ZTK, ŽZTK i HZTK, bili stvarni gospodari nad svime što država daje udrugama da bi radile na korist članstvu i društvu.
Osobe tipa Laureat, doživotni predsjednik iz Supetra, Uzdanica, i njima slični, su samo katalizatori i doživotni pomagači, koji kao pasdarani paze da se ne naruši takav "red i poredak", koji je za 90% udruga maćeha, a za 10 % majka. HRS je preslikani isti obrazac. Mi smo za njih teret i bankomat, i još nas drže za blesave. I budala vidi da to nije u redu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 13, 2022 8:52 pm

A možda nije ni bilo sjednice IO-a HRS-a ? Možda se nismo ni natjecali za sredstva HZTK za 2023.g. ? Možda je 9A QSL biro, zadnjih 30 mjeseci, financiran od strane Caritasa ? Podmeće banda da se novi DMR repetitori kupuju novcem od članarina, pa one nisu dotekle ni za ugovore sa OiV-om !
Ali, to nije sve ! Doznali smo šta mali Isus kome nosi ! Osim jubilarne nagrade.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 16, 2022 10:02 am

Kad su svojedobno Mate i pokojni Krešo naprasno odustali od vođenja HRS-a, kuloarima je kružila pošalica da su to učinili jer nisu mogli ništa zapovijediti tajnici da uradi.
More bit da je situacija konstanta, jer mi, nakon 8 dana od sjednice IO-a HRS-a, nemamo dvije osnovne stvari, skraćeni zapisnik i Odluku o članarinama za 2023.g.
Ako je ta sjednica i održana, sigurno nisu pričali o QSL birou, i uzurpacijama hrvatskog etera onih koji su nezakonito došli do dozvola za rad. Kako se, redovito, baš takvi honoriraju, očito je da i komisija za znakove radi u sinergiji sa ostalim sastavnicama te i takve nakaradne politike. U koji stranac upre prst, taj znak i dobije ! Zoran primjer je "član" RK Zagreb ND1D, koji je "slučajno" dobio znak 9A5NDD !
Kako je dobio dozvolu za rad ne zna ni majka božja bistrička, ali ja znam.
Nećemo sad kako je izdan znak 9A8UA, to će vam pričat vrli predsjednik, uz kaštelanski crnjak. Još su maće na podu i tepihu sobe u hotelu Kraljevica ! Ja ločen, a oni ostavljaju maće ! Držte lopova !
Srca gore, evo zore...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 17, 2022 5:43 pm

https://more.slobodnadalmacija.hr/om/vi ... om-1249581

Dok je ljudi kao što je samozatajni vlasnik ovog foruma, ne treba gubiti vjeru u ljude.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK