QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Tue Nov 01, 2022 7:06 pm

Nastavno na moj post od 23. listopada, izvještavam široke RA mase, a naročito one podobne, koji su očekivali QSL karte, da iste još stoje u prostorijama HEP-a u Splitu. Dva miseca ! To zorno dokazuje da predsjednik ima šjolu od obraza, a ne obraz, a o RA etici da ne govorimo. Ne jednom sam napisao da sam od CIG-a zadnju QSL-ku dobio pred rat, za vezu iz 1986.g. Od CBM-a nisam, u neovisnoj RH, dobio nijednu, a uredno sve poslao. Znači, gdje god je on "odgovorna" osoba, nema O od odgovornosti, kolegijalnosti, časti, poštenja, i RA etike. Ne moram napominjati da ni on ne šalje karte za svoje veze ? Ili, možda šalje, ali samo istomišljenicima ?
Molimo te, ka boga, nemoj nan više pomagat. Puno nan je boje bez tvoje pomoći.

P.S. Ušli smo u 29. mjesec angažmana v.d. QSL managera bez ijednog slova ili brojke o financijskim pokazateljima troškova rada 9A QSL biroa. Transparentnost rada - misaona imenica.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 16, 2022 1:58 pm

Vraćam se mom najdražem topicu. Počelo i kraj, alfa i omega radioamaterizma.
Dakle, ja radio postaju 9A2022ICM. Za neupućene, to je prigodna pozivna oznaka prilikom skupa onih koji misle da su vrhunski natjecatelji. Neka , svatko ima pravo za sebe misliti da je u nečemu najbolji. Mudri čekaju da ti to netko drugi kaže. Ali, to nije tema mog posta. Za održanu vezu ja poslao papirnatu QSL kartu, via hrvatski biro, s naznakom istaknutog managera za taj znak.
Danas, u Inbox-u mog eQSL programa ja nađoh e-QSL-ku od njih. I, taman kad sam se spremao javno pohvaliti, zamijetim da na njihovo QSL-ki nije AG, za neupućene Authenticity guaranteed, hrvatskim jezikom potvrda autentičnosti. Dozvoljavam mogućnost da onaj koji je odrađivao posao ne zna što to primatelju znači, ja ću mu reć, znači mnogo. Za mnogo diploma, bez toga ne važi.
Zaludu mi je i isprintati kartu, kad nema toga.
Ja sam svoje poslao, oni svoje, za sada, nisu. Vederemo...

Onaj koji pretendira da bude velik, ili, još gore, ako to već sam za sebe tvrdi, ne bi smio padati na male stvari. Toliko njemu male, a nama, koji držimo do toga, velike.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 21, 2022 6:56 pm

Vezano uz moje postove od 23. listopada, i 1. studenog, obaviještavam svekoliko članstvo da QSL-ke za bračke (podobne) amatere još stoje u Splitu. Mene ne čudi, jer znam s kime imamo posla. S "odgovornim" drugom, u dva kluba, i jednom Savezu !
Ne želim takvu odgovornu osobu ni najgorem neprijatelju !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 25, 2022 11:19 am

Posla san i drugu turu QSL-ki na biro. Neka se ljudi obraduju kad dobiju, netko na sv. Nikolu, netko na Božić. Kako je reka pokojni Dino, u epizodi Borbena ponoćka, našega Maloga mista : Oću i ja bit nazadno dite, oću i ja dar, i za malega Isusa, i od dida Mraza ! Radujte se narodi... ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 26, 2022 12:11 pm

Dean je to reka.Brat mu.A Anđa je držala Dina i davala mu jist.73
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 26, 2022 9:34 pm

Slušaj, blizu je sveti Nikola... AKL je da HRS-u, u ove tri godine 3.500 kuna, oni nama jednu kuvertu s mihurićima, upotrebljenu, i poštarine dvadesetak kuna. Takav odnos uloženog, i troška, nema ni šverc droge, kocka, ili prostitucija ! Famozni Ceasar's palace u Las Vegasu im nije ravan !
Zašto ? Zato jer je njima QSL-iranje balast, iako muzu klubove - bankomate, i dobijene novce troše za ono što naume. Više od 50% klubova plaća samo radi QSL biroa, a dobija malo, i ništa.
Od glave riba smrdi, pola IO-a, nema karte, ili ih ne šalje, kako onda da sit viruje gladnome ?

Sve čekan da drug Laureat opet ispali koju bombastičnu laž, u stilu "sad će moj zet odnit dva velika paketa, kamionom u Španjolsku!" Ili da nam opet "otkriju" onu famoznu rutu, priko Bajne luke, distrikta Brčko, priko Stare Pazove, Beograda, do Moskve ? S zaustavljanjem u Moldaviji ?

Nešto mi se Uzdanica umuča, ne spominje više pravnika na pola radnog vremena u Amsterdamu, ili kolegu mu, u Beču. Valjda su mu prijatelji rekli da je pametniji kad muči ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 28, 2022 2:46 pm

Javila su mi se jutros dvojica, iz različitih krajeva Hrvatske, tvrde da ovu godinu nisu dobili ništa sa 9A QSL biroa. Prvo šta san ih pita, koliko su poslali karata. Drugo, da li su platili članarinu, i kojem Savezu? Treće, kad su mi afirmativno potvrdno odgovorili na prva pitanja, rekao sam im da se ne nadaju, prvi ešalon primatelja su oni koji NE plaćaju, čitaj, biračka baza predsjednika i IO-a. Nakon kratke stanke, i muka u komunikacijskom kanalu dao sam im dobar savjet, ako nisu vjernici, neka se preobrate, tri su prigode, sveti Nikola, sveta Luce, i mali Isus.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 29, 2022 9:19 am

Sinoć kasno mi javiše da je na otok Brač stigla pošiljka QSL karata, što je organizirao drug Laureat, putovala je ravno 3 miseca, manje 7 dana,
Kad je tako za podobne drugove, stupove režima, kronične neplatiše, biračku bazu vladajućih, onda možete samo zamisliti što mogu očekivati politički i ini neistomišljenici režima, slobodomisleći, katolibani i PTSP-ovci, koji redovno plaćaju članarinu ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 29, 2022 12:12 pm

Zna san ja da je mora bit još neki zajeb oko QSL-ki, čin je drug Laureat u pitanju. Prije 5 minuta mi se javio jedan od krajnjih korisnika, veli dobio sam oko 3 kg karata. To je dobro. Bila su dva paketa, i to je dobro. Manji paket je bija negdi u vlazi ili vodi, i karte su slipljene. To NIJE dobro. Slika i prilika odgovornosti ODGOVORNE osobe HRS-a !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 30, 2022 10:15 am

Zadnja 4 puta, šta san posjetija metropolu, uvik san nazva v.d. QSL managera, i reka mu istu rečenicu, dolazin u Zagreb, možeš po meni poslati QSL-ke za SVE amatere u Splitu, i na otoku Braču. Sva 4 puta bi donija samo za AKL i njegove članove. Kad bi ja pita šta je sa ostalima, on bi promrmlja : To će Rolando odnit. Kako je odgovorni drug, u zadnju godinu i po, to učinio JEDNOM, predlažem da ga se i službeno zove NEODGOVORNI drug, jer, ne samo što tako rijetko nosi, nego i priječi voljnima, da pomogne kolegama !

Da bi , do kraja, bio točan u izričaju, od gori spomenuta 4 puta, JEDNOM sam nosio paketić za 9A6R, i JEDNOM za sve bračke RA.

Da bankomat, mi smo OTP banka za HRS.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK