Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Tue Nov 08, 2022 6:14 pm

Slušaj tovara gospodara,pa ti ni tićjeg mlika neće falit.
Dobro je reka Ferata.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 09, 2022 11:14 pm

Danas opet gledamo po dx-clusteru postaju 9A/W8FNG. Ako ste zaboravili, to je onaj lumen koji je ovogodišnjeg ožujka položio tri RA klase, naravno, u SAD-a. TA Edison, i Nikola Tesla, vezani u seriju, mu nisu ravni ! Ali nije bitan on, jer po čuvenoj irskoj poslovici, osuđujemo grijeh, ne grešnika. Imamo situaciju u državi, koja je, malo je reći, suluda, naš vlastiti Savez piše HAKOM-u kako je to uvedeno za hrvatsku mladež, koja se time uopće ne koristi ! Ovo nije ništa drugo doli demonstracija sile, gaženje suvereniteta jedne neovisne države, a sve mic po mic, kao, tobože, neću ja tebe, a onda ti ga vikne.

Ali, to nije sve. 9A/F5SNJ niže slotove radeći 5V7RU , uguravši se u hrvatski korpus, na stranici Clubloga. Formalno, tamo i spada, ali kad razgrneš, isto sranje kao i u prethodnom pasusu. Čeka se i njegovo pojavljivanje na DXCC listingu, zašto ne, led je probijen, i na mixed, i na CW listi. Tamo je, osim Amera i 9A/TA7AZC !
Njegova stranica na qrz.com je veoma interesantna. Piše da je 2019 i 2020 radio u kosovsko-turskom kontestu, ma što to značilo. 2020 je radio kao 9A0YOTA u ARRL CWC HP, kao SINGLE OP !
Ali, to nije sve. Iste te 2020 je radio u timu 9A0YOTA u 9ACWC, i cijeli prosinac , pod istim znakom !
Ali, ni to nije sve ! Šećer na kraju ! U zadnjem retku piše da je on dio Croatian youth RHR program-a 2021 - 20?? !!!!!!!!!!!!!

Pametan čovjek uzdahne, pa ide čitati i iščitavati, od početka, do kraja. Pisanje ovog mladog čovjeka, potvrđuje sve ono što pišem zadnje 4 godine o remote radu. Potvrđuje i činjenicu da je on SAM radio u ARRL natjecanju , reprezentirajući Hrvatsku ! Piše , svojom rukom i da je radio samostalno, kao 9A0YOTA u prosincu 2020 ! Piše, i da je bio dio momčadi 9A0YOTA u 9ACWC 2020.

Gdje su sada razni laureati, elitisti, doajeni, i slični, kad im još jedan operator iz bijelog svijeta nabija na nos da je on član RMR grupe, da može samostalno predstavljati Hrvatsku, da je branio boje Hrvatske u 9ACWC-u... Prije toga je već jedan Talijan pisao da je bio gostujući operator na 9A0HQ...

Sve navedeno je rađeno pod jurisdikcijom odgovorne osobe HRS-a, u liku druga Rolanda Milina. Da ima imalo ljudskog ponosa i časti, dao bi ostavku. Između ostalog, jer su nekad slavni i uzorni Savez pretvorili u tuđu prčiju ! Ništa manji grijeh njega, i jataka mu, nije ni laganje hrvatskoj javnosti, i HAKOM-u, o pravom karakteru, nakani i realitetu remote postaja. Pune dvije i po godine hrvatska RA javnost trpi neviđenu demagogiju i medijski teror manjine, koja pokušava sve da ozakoni postojeće suludo stanje.

Golkem Cagri Zivali je krunski svjedok, ali, na žalost druga Laureata, i bratije mu, ne njihov, nego naš ! Bujrum !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 13, 2022 10:16 am

Reni, budi dobar, ne talasaj, i možda češ i ti dobiti pasvord za raditi u kojem JIDX, ili RTTY contestu ? Odreci se svog mišljenja, prijatelja, i možda prođeš. U protivnom, krv, znoj i suze.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 14, 2022 2:22 am

Ako budem ima password to ce biti moj a ne tudji.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 14, 2022 8:01 am

Došapnila mi je ptičica da će Bračani, u prvon kolinu, imat besplatni pasvord za Vidovu goru ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 17, 2022 8:21 am

Nekima lakše uđe metar u guzicu, nego cenat u glavu. Već su jedan put izveli istu psinu, i javno sam ih prozvao. Sad opet. Radili T33T kao 9A3JG, i to još FT8 ! Ista ruka, ka i zadnji put. Nema da omane.
Dakle jedan je um, a dvojica su izvršitelji, jedan je krao u HV i klubu, drugi u klubu, treći u bratskom gradskom klubu Marjan. Eto, to je profil tih likova, koji , kad ne odrađuju slotove za raznorazne mecene i donatore, izvode psine, nedostojne radioamatera. Neki od njih su to radili i prije 40 godina ; vuk dlaku mijenja, ćud nikad.

Već sam pisao, kad je jednom bila neka izdaja, i nestalo nešto love, kod Al Capone-a, on izvadi revolver i ubije jednoga koji je prije nekog vremena prebjegao njima. Kad su ga suradnici upitali zašto je to učinio, on im odgovori : Jednom izdajica i lopov, vazda izdajica i lopov ! Nije se mora puno mislit ! Pametnima dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 18, 2022 9:50 am

Jutros oko 7 sati slušam na 7188 9A/W3WM, za neupućene, alias 9A/F5SNJ. Da se zna ko je gazda u kafani. Da nam, još jednom, nabiju na nos da smo kolonija.

Na današnji dan, 1991.g. sam se zatekao u krugu vojarne Kila, između dva terena. Sa zvučnika smo čuli da je Vukovar pao. Neko je plakao, nekome se samo stisnulo grlo, svako je tugovao na svoj način.
Malo poslije, slušamo američkog veleposlanika u Beogradu koji, bez srama i stida, izjavi da bi Hrvatska trebala (o)stati u Jugoslaviji ! Ne znam, koja me je, od te dvije vijesti, više potresla.
Sve praštamo, ali ne zaboravljamo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 22, 2022 12:39 pm

Gledam malo u koliko su vremena miljenici samozvanih elitista dobili dvoslovne i jednoslovne znakove. Prosjek korištenja troslovnog znaka, malo više od dvi godine, a jednoslovnog, kako kome, ima ih od jedne do nekoliko godina ! Osnovni je preduvjet da si član 9A1RBZ/9A1CRT, ili radiokluba Ozalj. Provjereno. Znači, od početka bavljenja operatorstvom 3 do 4 godine, eto dvoslovnog znaka.
Da zaključim, više vrijedi biti u "pravom" klubu, nego 40 godina operator u drugom !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 24, 2022 5:01 pm

Nakon ovog ljeta, danas sam opet slušao kako jedan Amer iz USA radi sa svojim američkim znakom preko remotea u Hrvatskoj ! I ne daje kroz 9A ! Tragikomično je i što je dobio (kupio) i hrvatski znak, ali ga ne rabi ! Biće mu šapnuli da svi znaju da je dobio dozvolu za rad sa svjesno lažnim podacima u formularu ? Ili ga uopće nije sram ? Ta rekli su mu da se u Hrvatskoj sve može !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 27, 2022 2:00 pm

Slušam, jučer i danas, po opsegu. 9A1A, 9A1P, 9A5Y, 9A5D, 9A2U se čuju stalno. Di su stotine naštancanih (na papiru) mladaca i mladica u ovih zadnjih 30 godina ? Di su oni šta ih je drug Laureat odgojija na Zvjezdanom selu ? Di su stotine iz Supetra, šta ih je formira doživotni predsjednik ? Kud mladci iz Pazina, sa kojima se kurčija Uzdanica ? Rekla bi baba Marija, dok je vukla brojeve za tombolu : Zero - osandeset ! Tako su i njihove Fate i Morgane, pod budnim okom vitezova Munhausena i Potemkina ! Problem nije samo u njima. Što kaže naš narod : Ne bi bilo kurvi, da nema kurvara ! Da su se oni, primatelji njihovih izviješća, ocjenjivači istih, i dodjeljivači društvenih novaca, imalo udubili u ta izviješća, zadnjih 30 godina, vidili bi jednu veliku MAGLU. Ovako in je bilo lakše, bez imalo odgovornosti, jer su odgovarali samo skupštinama ZTK, odnosno HZTK, a tamo su instalirali svoje ljude, upravo one iste koji se hvale da su školovali stotine mladaca.
Zato te, "društvene djelatnike", takav (ne)rad svrstava, bez imalo dvojbe, u saučesnike ! Govorila je moja pokojna mater da je lupež koji krade, i koji vriću drži !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK