Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Tue Sep 06, 2022 10:17 am

Ti sve obađeš...ima li di koja fotka?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Sep 06, 2022 11:38 am

Jebi ga, stvarno si neugodan, postavljaš nezgodna pitanja... Mora bit da san ti ja otrova dušu, reće Pero, i ostane živ ?
Ti si na Fejsu, ja nisan, niti ću ikad bit, tamo češ, eventualno, nešto nać. Iako sumnjam, jer je to bratija koja se horizontalno rotira, i pravi muving. Iduća štacija in je u Istri, sve su to prsti jedne ruke. Neki Istrijani se još fale s time ! Sačuvaj bože...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 08, 2022 11:41 am

Martine, jedan stari radio amater ima uzrečicu " MAJKE TI BOŽIJE BISTRIČKE" kako si se POSTAVIO KAO ODVJETNIK , a ne administrator HRS-a pitam ja tebe javno, jasno i glasno da nama svima ne meni odgovoriš : ZAŠTO BI HRS NAMA RADIO AMATERIMA NAPLAĆIVAO BILO KOJI POZIVNI ZNAK ??? Zar se s tim posebnim oznakama ne prenosi aktivnost 9A radio amatera u svijet, ne donose vrhunski rezultati, ne osvajaju diplome i ne prezentiraju manifestacije sve u svrhu promidžbe 9A radio amaterizma ... Zar mi ne plaćamo svome savezu članarinu koliku su oni predložili, izglasali i potvrdili svojim rukama ... zar taj isti HRS ne postoji radi nas i trebao bi raditi za interese svojih redovnih i vjernih članova ( a ne samo podobnih i poslušnih, ne AMERIKANACA i drugih stranaca sa nezakonito dodijeljenim trajnim 9A pozivnim oznakama ) .. zar taj naš savez ne postoji radi nas a ne mi radi njega ... Dok je Ljilja godinama bila u savezu njen glas je bio kao ozeblom sunce, ta žena je imala strpljenja saslušati svakoga i dosadnog i "prepametnog" i nikada se nije od nje čulo da je netko proganja ili dosadjuje i da će ga prijaviti za ometanje što sam danas na žalost čuo za pomoćnicu tajnice .. Pozivajući se na tvoje pitanje pitam ja tebe koja je onda razlika trenutno ... PRVI ću pristati na sva davanja HAKOMU jer vjerujem da nebi bilo javašluka, podobnih, poslušnih nego bi bili svi jednaki .. samo pod uvjetom da se u HAKOM-u othrvaju bezbrojnim pozivima iz HRS-a kad je u pitanju intervencija protiv nezakonitih radnji .. to što je savez ili stručna služba na čelu sa predsjednikom izigrala povjerenje odgovornih osoba u HAKOMu nisam kriv ja, 9A3SM, Hrvoje - 9A2M, Koki - 9A2JG zato što ukazujemo na odredjene neispravnosti nego oni koji te neispravnosti i nezakonitosti žele zagladiti za opet podobne i poslušne .. ne udaraj više floskule i iz poštovanja prema tvojim godinama ostaću na ovoj riječi .. nismo glupi tupi i blesavi da ne znamo svojom glavom razmišljati pa i neke stvari razumjeti .. Odlično ti je Adama napisao .. nije stvar naplaćivanja NEGO JEDNAKOG TRETMANA SVIMA .. VY 73 de Mato - 9A3SM

Mato, imaš ladnu pivu, i pitaj šta kafana pije.... Bujrum !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 08, 2022 2:26 pm

Nisan još naša fotke sa ZRF-a.E sad san se već posta malo zabrinut.Jer ono ćega nema na inetu ka da i ne postoji i nije se ni dogodilo.A i volin pogledat stotinjak fotki koje bi dežurni fotograf iz KA zna okačit. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 08, 2022 3:05 pm

Sad biš ti tija reć da se Jarun nije ni dogodija ? A čovik izbrojia 12 ljudi ! Bilo je jutro, ni se ima kad nalokat...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 09, 2022 9:27 am

I tako se lipo javljaju likovi za diskusiju, da ne bi bilo zabune, isti oni koji su tjerali HRS u pogrešnom smjeru, zadnjih 20-ak godina. Nije samo Uzdanica, ima ih najmanje 10-20, što su učestvovali u besramnim i amoralnim odlukama, koje su, u konačnici, dovele do ovakvog stanja u HRS-u i hrvatskom radioamaterstvu ! Primanje i avanciranje tajnice, i pomoćnice joj, je samo vrh ledene sante, koja se brže topi nego ledenjaci na Antartiku. Ljudima je škopjalo, neće više mučat, i neće više da trpe jedno bolesno stanje. Narečena momčad je uspjela ono što nikome nije pošlo za rukom, u 20-ak godina su uspjeli sjebat uzor-savez.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 10, 2022 8:25 am

Komisija za pozivne oznake? What? Imamo pravilnik u kojem su definirani uvjeti. Što će nam komisija? Tajnica nije sposobna provjeriti da li onaj tko je predao zahtjev udovoljava uvjetima? VSS, višestruko nagrađivana bonusima, radioamaterka sa dugogodišnjim stažom a ne zna obaviti tako jednostavnu zadaću. Ajoj ...

E Ivo, Ivo, ne sagledavaš stvari jednako sa svih strana ! ;) Jer, da nije Komisije, zar bi se ikada načeo fundus "jedinice", koja je bila rezervirana samo za klubove ? I, tko je načeo ? Istrijani, prvo sebi, onda strancima, svojim donatorima. Pa kad je počelo, što ne bi i ostali mangupi razvalili, od Zagreba, Karlovca, pa Lijepom našom...

Da nije Komisije, kako bi stranci dobijali znak na koji pokažu prstom ? Ne onaj, iz serije po Pravilniku, nego baš taj koji je pokazao, jer para vrti di burgija ne mere. Kako bi stranac, kao "prvi" znak u 9A dobio dvoslovni, i to iz serije 1 ? Lahko, što bi Bosanci rekli. Došo tuk na utuk.

Da nije Komisije kako bi, ko plitak potok, prelazili mangupi, u godinu - dvije iz petice, u tricu, neki i u jedinicu ? U istom vremenskom periodu, i iz troslovnog u dvoslovni, sve za iste pare.

Ima još, ali dostatno je i ovo, da drug Ivo shvati gdje je griješio, obeća da će se popraviti, i da mu se ovo više neće ponoviti...

P.S. Ima i "dodatak" ! Ne Radecky marš, nego priča o Hrvatu dragovoljcu DR-a, časniku veze HV-e, i operatoru s stažom od 40 godina, koji nije mogao dobiti slobodni znak koji je predložio, nego onaj što ga hodža odrezo. To ima samo na brdovitom Balkanu. Mi pričamo često viceve o BiH, tamo se prema ratnicima RA, odnose s mnogo većim poštovanjem nego u RH, osobno sam se uvjerio.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 11, 2022 1:04 pm

Kako je rekao Abraham Lincoln: "Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme."
Svaka sličnost s čelništvom HRS-a je namjerna.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 13, 2022 8:47 am

Čitam "prepisku" , jer drugačije to ne mogu nazvati, između 2M i 5ISS, na jednoj strani, i pametnog Martina na drugoj. Ne morate ni dumati čije stavove zastupa 2JK, rigidne stavove vlastodržaca, i samovoljnih silnika u D-12.

Igrom okolnosti, mislim da poznajem problem sa RK u Vinkovcima, i, za razumne ljude, koji poštuju zakon, tu prijepora nema.
Moramo se vratiti desetak, 15, godina unatrag, da bi čitateljstvo razumilo bit problema. Otprilike prije toliko vremena, staro vodstvo, na čelu s predsjednikom, kao prvom odgovornom osobom, je počelo zanemarivati obveze, koje klub ima prema društvu, ako poštuje zakon. Od stvarnih, do formalnih, po zakonu potrebnih, obveza, godišnjih skupština, izviješća, završnih računa...
Protuzakonito je bilo i da je predsjednik, ujedno i likvidator, jer, ako je klub zglajzo, prvi krivac su odgovorna lica kluba, na čelu s predsjednikom. To je zakonodavac imao na umu kad je to propisao, jer ne može onaj koji je najveći krivac za gašenje kluba, biti likvidator, tj. onaj koji će krčmiti i dijeliti imovinu ugaslog kluba !?
S tim u svezi, zaista sam se bio neugodno iznenadio, kad sam vidio registraciju HRS-a, pod Pilatom, gdje je tajnica bila odgovorna osoba i likvidator Saveza ! Ali, sve je moguće u dragoga boga, i cura rodi dite, a muža nema...

Suodgovorna pravna i fizička osoba je Ured državne uprave u Vinkovcima, s odgovornim referentom. U "normalnim" županijama, ako im ne stigne po redu stvari, izviješće sa godišnje redovne, ili izborne, skupštine, zvone mobiteli, stižu dopisi, "podsjećaju" nas na zakonske obveze.
Osim toga, oni nisu imali "špiju", ka i mi, koji bi "podsjećali" Ured da ta i ta udruga nije ispunila svoju dužnost, te da nas podsjete.
Naravno da su pojeli govno, jer moj klub radi po zakonu, od 1946. do danas. Mislim se, da napišemo trajan putni nalog drugu Laureatu za Vinkovce, pa da ih on malo podsjeća... ?

Činjenica da je stari predsjednik kluba u gašenju, predsjednik nove radio udruge, u osnivanju, a uz to i član IO-a HRS-a, samo pojačava sve moje argumente i objekcije koje sam imao na sastav IO-a proteklih godina, pa i u ovom mandatu.
Kako netko, tko je kršio zakonske propise može biti čelnik novostvorenog, a nije proučena i ispitana njegova odgovornost u propasti starog ?
Ali, ima on svijetao primjer u predsjedniku HRS-a, koji se proglasio odgovornom osobom u dva RK, i Savezu, a gdje god je došao, je aktivnost pala skoro na nulu. Kakav predsjednik Saveza, takvi i članovi IO-a. Baš zato, Stručna služba nesebično pomaže te i takve, koji ostavljaju pustoš iza sebe, i čija je krivična i ina odgovornost neupitna, a klubovima koji rade po slovu zakona, ne odgovaraju na službene dopise godinama...
Kako i koliko radi Stručna služba svjedoči i svojedobno ucjenjivanje moje supruge članarinom, u postupku izdavanja potvrde o pozivnoj oznaci. Gospođa u HAKOM-u mi reče da mi supruge nema u nijednoj evidenciji, a ona ima znak 40 godina. E, za to je "zaslužna" Stručna služba HRS-a, koja vodi krnju evidenciju članstva, pa neki u istoj ne postoje, a tako ni u adresaru HRS-a.
To je segregacija na podobne, i nepodobne, oni koji titraju jajca vladajućima, i oni koji misle svojom glavom.

Zato Stručna služba HRS-a pomaže dokazanim prekršiteljima, a članove HRS-a, preko 40, 50 i 60 godina nema ni u evidenciji !
Zašto se to događa ? Jer banda zna da smo pretežito penzioneri, da nemamo za skupe advokate, jer da ih tužimo za ijedan ovakav slučaj, ne dvojim da bismo dobili spor.

Zato oni harače, i ponašaju se kao da im je babo ostavio HRS u amanet, i da mogu raditi što hoće u toj balkanskoj avliji.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 15, 2022 6:42 pm

Isto tako odluka Skupštine HRS da im se prizna kontinuitet rada (kao što piše u famoznom Članku 2 Statuta RK Vinkovci) ne prejudicira imovinsko-pravne odnose stare i nove udruge.

Nikad nisam tvrdio da je aktualni predsjednik glup, niti ću, ali ovo je jedna od najluđih izjava, u zadnje dvije godine ! Tzv. "odluka" Skupštine HRS-a je petljanje u neke sfere, koje NISU u njenoj nadležnosti ! Naime, sljednost zakonski potvrđuje netko drugi, a ne skupština HRS-a ! Međutim, on i tajnica su iskonstruirali, i na tom (šupljem) "argumentu" grade ostatak priče ! To ni Zagorec ne bu spil, pa makar mu to bila zadnja runda, ona putna........
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK