Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Tue Aug 09, 2022 7:07 pm

Hvala onome što je stavio video zapise da se vidi čije su reklame najveće, najupečatljivije, i uvijek u prvom planu. Sve ide kako smo i predvidjeli...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 31, 2022 3:22 pm

Izdavanje Dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra u amaterskoj službi ne bi trebalo biti
vezano za posjedovanje amaterske radijske postaje i to bi trebalo propisati novim Pravilnikom.

Pravilnik bi treba biti odraz realnosti, uostalom zato i idu izmjene. Osim tehnološkog napretka,
realnost je da lokane zajednice i država kroz HZTK, financiraju samo rad s mladima i sve manje
(ili ništa) radioklubove. To za posljedicu ima propast radioklubova pa mladi operateri nakon
položenog ispita nemaju gdje raditi, jer ogromna većina ne može kupiti stanicu, bilo iz financijskih
razloga ili zato jer nema uvijete za postavljanje antena. Jedno od rješenja je rad s daljinskim
upravljanim radijskim postajama i/ili s postaje nekog starijeg operatera, a za to im treba Dozvola.

Usporedimo to s Vozačkom dozvolom. Da bi dobili vozačku dozvolu ne trebate posjedovati auto.
Vozačka dozvola daje pravo upravljanja određenim kategorijama vozila u cestovnom prometu.
Također je nevažno tko je vlasnik i na čije ime je registriran auto. Ako nam vlasnik auta dozvoli,
možemo voziti njegov auto temeljem vlastite vozačke dozvole.

Slično kao vozačka dozvola, trebala bi se izdavati i Dozvola za uporabu radiofrekvencijskog
spektra u amaterskoj službi.

Kvotirao sam kompletni Martinov post, ne zato jer je pametan, nego stoga jer je nepametan !
Primjer 1. Ako dođeš u prijatelja, amatera, i radiš, uz njegovu privolu, s njegove RS, ne daješ svoj znak, nego njegov, a napominješ da je za mike-om, ili tasterom , second operator, i daš ime i svoj znak. Martin, sjedni, jedinica.
Primjer 2. On kaže da mladi nakon položenog ispita nemaju gdje raditi ! Laž ! Sve više je ISPRAVNIH transivera na policama skladišta, i PPS-ova radio klubova, s kojima nema tko raditi ! Zašto ? Napisao bih disertaciju na tu temu, a sve se svede na činjenicu da žena nosi čedo 9 miseci, a da za 5 dana na ZS -u nitko nije ništa naučio. Samo je st. vodnik I klase posta zastavnik.
Primjer 3. Kako se sve svede na novce. Ili, kad te netko jednom kupi, stalno sviraš što on hoće ćuti. Tko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju, sad se i Martin priključio Rolandu i Ulipu, ta od Lenjina i Staljina, naovamo, sve se radi u trojkama.
Samo, onda za ideale, sada za nešto opipljivo.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 31, 2022 4:38 pm

Sere kvake.Više starih,sijedih,matorih radi remote sa kontest lokacija nego što uopće ima HAMLETA u RH !
Prvo u "mom",splitskom akvatoriju.Sve znakovi kolega 70+ godina.Jedan dan ću to i snimit i stavit ovdje nek se vidi da govorim istinu.Niti jedan mlad čovik sa novim znakom ! Taj remote se postavlja za matore koji se ne mogu pentrati po stupovima ili ne mogu postaviti antene u svom QTH.Onda ide mladež kao paravan..Boli njih ona stvar za podmladak.Kad je tribalo držat tečajeve,svi tražili novce,nitko nije tija mukte.To je ta "briga" za mladež.Remote station rad im sad dođe kao naknadna pamet,savjest,što li?
Dajte,najte me zekati. :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Sep 03, 2022 4:08 pm

Kaže čovjek koji je bio na Jarunu : Nikad manje ljudi, u zadnje 22 godine !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Sep 04, 2022 1:01 pm

A tek za godinu dana. :o :?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Sep 04, 2022 3:22 pm

Hrvatski narod nije glup, iako ga mnogi žele zaglupiti, ili ga za to držati.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Sep 04, 2022 7:41 pm

Svako zlo nije za zlo.Tako ni kriza koja je tu.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Sep 11, 2022 3:35 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-s ... 94318.aspx
Zna san ja da neki u Istri ne govore "sami"... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 15, 2022 9:12 pm

Počele su grube riči... Optuživanja za nešto što nije dokazano. IP adrese, navodno ista osoba piše na dva imena !!!!!
Pa nije ovo vraćanje dugova meceni, sponzoru, ili pokrovitelju, pa da mu se radi nova zemlja na 18 slotova ?

Kako je Sarla bila proročanski mudra, kad je zavapila : Dajte mi telefonski imenik !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 16, 2022 1:03 pm

Govorili su mi da su mi, poslije purgera, najnajvjerniji čitatelji Istrijani. Nisam vjerovao, no zadnji događaji me razuvjeravaju.
Jedan je čak proglasio ovaj forum opskurnim ! Čisto sumnjam da on zna što to znači, ali, neka mu bude, neka živi u svom svijetu.
Znam ja oko koga su se okupili, ta većina ih je oko udarnika na Buje remote, i organizatora contest meeting-a idući mjesec.
Želim im puno zdravlja, i dug život.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK