Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sat Aug 06, 2022 11:17 am

Od jučer cipaju postaje iz Hrvatske s sufiksom YOTA. Cijeli program i projekt je postavljen pogrešno i naopako. Isti demonstrira odnos starijih prema mladeži, od 1992, naovamo, samo odabiri lakših puteva do imaginarnih rejtinga i slave, koja je iluzija.

Ima 4 godine da pišem kako je hrvatska, i svekolika svjetska mladež, poslužila samo kao oruđe, nekim centrima moći, kamufliranim kroz trgovačka društva, za postizanje ciljeva, koji nemaju veze s radioamaterizmom.

I HRS je samo poslužio svrsi, da preko koruptivnih elemenata društva, koji ne žele dobra Hrvatskoj, ostvare mračne ciljeve, suprotne hrvatskim interesima. Buje remote je eklatantan primjer, ali, na žalost, nije jedini.
Ali, to nije sve, biznis se širi, jer članstvo HRS-a još nije udrilo šakon o stol, i reklo : Dosta !
Za sada kolo vode pobjegulje, dezerteri, YUTEL-borci, podobni drugovi s radnom obvezom, trećepozivci, i njima slični.
Ne bi bilo dobro za hrvatsku budućnost da se takvo stanje zadrži.

Naš pokojni prijatelj Vincek se okreće u grobu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 08, 2022 6:33 am

U moru negativnih vijesti, ima i jedna pozitivna ! ;) Smanjio se broj postaja koji rade veze za druge (drugove) ! Naime, neki su kupili pasvord, a neki su kupljeni za pasvord ! Provjereno. :(
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 08, 2022 6:59 am

Mašala ! Ja imam japanski, pa san prikjučer na 50 MHz uradija 53 Japanca a jedan Koreanac me zamolija za kontakt mada on nije Japanac,svjestan je,ali ja san mu reka ajde ti si isto kosooki pa se moš prošvercat među tolikim Japancima. ;)
3 nova lokatora iz Japana,te ih sada imam 32. :P
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Aug 08, 2022 11:31 am

Radi 9A2YOTA sa Krka, loš signal, nevješt operator, samo SSB, naravno, to nam je budućnost, i tako zadnjih 25 godina...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 08, 2022 11:47 am

Da ga slučajno nije osposobljava za rad neki ARG-aš? :?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Aug 08, 2022 4:34 pm

Cijeli program aktivnosti je osmislio isti onaj uski krug osoba koji je ovo sve i potaknuo. Ima evo treća godina da nitko nije vidio javno objavljenu JEDNU rečenicu glede specifikacije jednog mjesta troška ! Dvije godine se iznos samo prebacivao na iduću godinu !
Program je krenuo, a da NITKO izvan tog uskog kruga nije vidio specifikaciju troškova.
Oni se time ne zamaraju, jer je "novi" voditelj NO rekao da ga , citiram, "ne interesira prošlost". Nije slučajno da je on iz RKZ !

Da rezimiram, gdje god caruje ne-transparentnost postoje opravdani uvjeti za sumnje raznih vrsta. Raščlamba troškova, izvori financiranja, pokrivenost mjesta troška izvorima, sve su to stvari koje su , od starta, trebale biti javno dostupne, a nisu.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 09, 2022 8:39 am

Ovi se ne skida s Broćanca. :? More bit da je i posteju primaka kompiću? Nije ni čudo ako je misečna pretplata 99 doloresa.A tek da je Bračanin...pokušavam to zamislit. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 13, 2022 9:17 am

I zato
, što reći o radioamateru(??) koji na Internetu za jednu YOTA stanicu piše kako radi loš operater, pa samo SSB i eto to nam je budućnost.
Je li to u duhu HAM SPIRIT-a kad s ovoliko zločestoće ocjenjuje rad mladog radioamatera? Mogu shvatiti
one koji su nezadovoljni zato jer Sunce sja po danu ili ih smeta što ispod dravskog mosta teče rijeka Drava, ali s ovolikom
zloćom javno govoriti o mladom radioamateru? Ostajem bez teksta.

Pametni Martine, kad već misliš da imaš pravo prozivati, prozivaj po imenu, ako i se uopće ima ko javiti, osim tvojih istomišljenika.
Ja sam pristalica javne riječi, vlastitog stava, i argumenata koje mogu i hoću braniti. Ti, i tebi slični, koji brane učmali i nevaljali sustav, a naročito negativne i pogubne trendove u radioamaterizmu, znate samo govoriti sa pozicija vlasti, sile, cenzure, izgona, progona, podmetanja laži i falsifikata.
Ja sam napisao predmetni tekst, i iza njega stojim, jer sam bio dovoljno dugo na frekvenciji da vidim kako se radi. Na koncu, kriva slika pada na prefiks 9A, a ne na neiskusnog operatora !
Što se tiče "samo" SSB vrste rada, pa to sam ja javno napisao, i prije tri godine, da će se to dogoditi, jer oni koji misle da vode RA organizaciju, idu poprijekim putem već više od 30 godina, mladima niz dlaku, i ono što je najkraće. Primjera za to je na svakom koraku.
I na kraju, ne mućaj me po svojim šporkim ustima, jer ja i ti nismo u istom ešalonu, nismo nikada ni bili, niti ćemo biti. Sve one koje si ti branio, je pokopala povijest. Pokopat će i ove. Ja i ti nismo parovi ni parnjaci, po ničemu, stoga se igraj s svojim (društvenim) igračkama dok ti dozvoljavaju.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 14, 2022 7:55 am

Sigurno i youngsteri čitaju ovaj forum ! Nakon mog kritičkog posta da rade fonijom, kao da su na CB-u, evo danas, prvi put , i na CW, i to HA8YOTA i G14YOTA !

Sam sebe kvotiram, za one slabog pamćenja, tekst od prije 8 godina! Jednako sam govorio, proteklih godina, kao i neki dan. Ali, pametni Martin, i ostale sluge režima, jedva čekaju išta da se zakače, kao krpelji, na moje tekstove, kad nemaju svojih. Nije im dosta što mi zabraniše tamo pisati, sad se okomljuju i na moje pisanje ovdje !
Neka, to dokazuje dvije stvari, koje znamo odavno, da su naši redoviti čitatelji, i da naše istinito pisanje pogađa u metu.

A Martinovo trabunjanje s mojim statusom radioamatera nije vrijedno spomena, neka mu pajdaši iz D-12 malo posude moj karton, pa neka ga usporedi sa svojim, ako je već toliko slabog pamćenja ! Zapameti Martine, po ničemu se mi ne možemo uspoređivati, od članstva u HRS-u, položenih operatorskih zvanja, u amaterizmu, profesionalizmu i vojsci. Ja nikada nisam podržavao kriminalce, ti jesi, javno , na stranicama foruma. Zato sam ja izbačen, a ti pišeš, i u svakoj si čorbi mirođija, ka ulje svr vode. Sve ono što su meni naveli kao crimen kod izbacivanja. Ali, za slobodomislećeg zločin, za slugu režima - vrlina. Tako to ide, bar ti to predobro znaš.
Neka ti gospa sinjska prosvitli pamet, ali, bojim se, to će i za nju biti nemoguća misija.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 14, 2022 8:42 am

Jednom žandar,vazda žandar.
Ko kaže taj i krade.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK