Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Wed Jul 20, 2022 6:43 am

HRS jer ima koristi od te ekipe a Hakom jer ima manje posla ako ne mora intervenirati.

Ajme Ivo, pametno pišeš, svugdi te citiram, nemoj sad "zastranit", ko boga te molim !
Nije istina da HRS ima ikakvu korist od privatne firme, koja prodaje remote usluge ! Tko ne vjeruje, neka me nazove, ili pošalje e-mail, to je bar lako za objasniti. Plitak potok.
Korist imaju pojedinci, male grupice, koje su se formirale na privatnom posjedu , za društveni novac. Kako su apetiti rasli, država ne daje onoliko koliko bi oni trebali, oni su se obratili mecenama. Zli ljudi šire informacije da su im se sami nudili. Te laži šire petokolonaši, Jugosloveni i Jemenci.
Dakle, sklopljen je ugovor s vragom, vrag je dao sve što su tražili. E, onda dođe račun od američke poslovice za besplatan ručak.
Račun - bolji gljava. A mecena kaže : Ne berite brigu, ima zemana, riješiti ćemo, pomalo... Upravo to je njemu i trebalo ! Da ima nekoga na raspolaganju, da ga može cimnut, i da ovaj odradi prljav, amoralan, nezakonit posao.
Nije to oni drugi mecena, osloboditelj Konavala, i logističar HV-a. Oni su mislili da su ga se riješili toplom preporukom za znatne funkcije u IARU ! Moš mislit ! Toplo preporučam štivo Kugina kuća, Augusta Šenoe, da bi se shvatilo da se vraga ne možeš riješiti.

I onda dođe YOTA 2022. Iz trećeg puta, jer treći put i bog pomaže ! Sada je trebalo sve one donacije prikazati kao da su se desile sada, jer eto, manifestacija se ne bi mogla održati bez remote stanica, a zaslužni drug je "uskočio" kad je trebalo ! Da bi to prošlo glatko, imenovan je u Organizacijski odbor, kao osoba zadužena za kontakte s donatorima. Da komunicira sam sa sobom. Zaista, drug Milin je majstor za zamotati neku pojavu u roza celofan, imajući na pameti pretpostavku da smo svi mi budale.

Već sam pisao kako me , prošli mjesec, zvao prika iz Karlovca, i čudom se čudi kako sam ja znao redoslijed budućih YOTA događanja, u bobu ? Ponavljam što sam mu odgovorio : Prika moj, nisam vidovit, nemam kristalnu kuglu iz China shopa , to nije mogao vidjeti samo onaj koji to nije htio vidjeti.
Hrvati su se počeli buditi, baš kao na Medulićevoj slici. Malo pomalo, opet smo došli u Konavle, i krug se zatvorio.
U drugom životu, valjda, neće stavljat na listu za ovlaštene ispitivače one kojima Hrvatska ne "šmeka", i strance.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 20, 2022 3:32 pm

Adam opet zamagljuje Travnik :
Teorije zavjere nastaju upravo iz poluinformacija i dezinformacija, krivo interpretiranih informacija i slično... tu smo majstori.
Evo i ti sad doprinosiš takvim dezinformacijama navodeći da je HAKOM rekao da je plaćanje za rad preko remote postaje u HR protuzakonito.

Ne, HAKOM to nije rekao. Interpretirajmo doslovno što jeHAKOM na to rekao:
Sukladno definiciji pojma radioamater, radioamater je fizička osoba koja se bavi radijskom tehnikom
i radiooperaterstvom isključivo iz osobnih razloga i bez novčane naknade, za što ne postoji mogućnost izuzeća,
tj. radioamater ne može potraživati nikakvu novčanu naknadu za navedeno.

Dragi Adame, da je to tako kako ti govoriš, onda bi ovakav davatelj usluga bio u svakoj državi na svijetu, a ne samo u USA, Puerto Ricu, Haitiju i Hrvatskoj ! Kažu da ima jedna, napravljena američkim kapitalom i u Estoniji, ali ne mogu provjeriti sve detalje.

Investitor je išao ciljano na zemlju u tranziciji, gdje je sve na prodaju, osim obiteljskog srebra, čast i ponos nacije. U istom smo položaju, mi i Estonci, a Haiti je na rubu gladi, siromašna i napaćena zemlja.

Ne treba biti ikakav teoretičar zavjere da povežeš konce, ne treba ti fakultet, ni specijalizacije ; razumnoj osobi sve možeš objasniti, nerazumnoj - ništa.

Zvao me čovjek, veli, znaš Koki zašto su Istrijani prvi u obrani privatnog investitora ? Ne znam, prosvijetli me, kažem ja. Zato jer su se oni, davno prije dolaska ovog investitora okoristili donatorom iz inozemstva, a zli jezici kažu i ovim ?

Govorija je jedan moj prika, skupa smo navigavali, da kurbi ne tribaš reć da je kurba, ona to zna i sama, bez da rečeš.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 21, 2022 5:45 am

Slušam band, gledam cluster, ne trebaju mi teoretičari zavjera i komplota, a ni njihovi kritičari, ista meta - isto odstojanje !
Cipa Ukrajinac, i cipa naš mali, iz Švabije, naravno, priko remote-a. Dobro san ja reka da će mali u Guinness-a, u godinu dana, sa troslovnog hrvatskog znaka, u dvoslovni, ovo sada, valjda, cipa za jednoslovni ? ;)

Ukrajinac cipa milošću božjom, ups, investitora, more bit da mu je konspirativno ime Majka Tereza, a ? Ili nas svih skupa zajebava, more mu bit, kad je ključne osobe "kupija", more šta oće, sitna boranija kmeči, ali, tko je kad njih šta pita.

Ali, opet dođe račun za besplatan ručak, mali se mora naslikavat, i ukazat u F-hafenu, i to baš, gle čuda, ispod reklame tvrtke !
U prvotnoj priči o privatnoj firmi sa remote uslugama je bila sintagma " radi omladina (izraz investitora!) iz Hrvatske" ; sad smo spali na Hrvate druge generacije iz Dojčlanda ! Bez uvrede ikome, nameće mi se paralela s Komšićem u Predsjedništvu BiH !

A i Ukrajinac ima svoju misiju, no, i njemu će doći račun(i) za onaj besplatan (američki) ručak, doša je svakome, pa će i njemu.
Di je sada Adam, i njemu slični, koji to pokušavaju umotati u veo naivnosti, čovjekoljublja, i sebedarja ? Podružnica Caritasa ?
Moš mislit.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 22, 2022 6:13 am

Poslali su mi puste screen shot-ove kako sjedine rade veze za druge na 50 MHz ! Jučer Jemen, danas Nepal, šta je sutra ?
Gadljivo do boli.
Podsjeća me na svemirske uspjehe plivačica i atletičarki DDR-a u socijalizmu. Samo je tehnika izvođenja promijenjena, sve ostalo je isto. Ta napajali su se iz udžbenika istih autora, i na Banjici, i u DDR-u...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 22, 2022 12:08 pm

Davno je Pero reka da su Jemenci krivi.A ti si mu se smija.... ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 22, 2022 2:22 pm

Piči Nele Piroćanac sa Buje remote, poslin će reć da su ga Rvati okupirali... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 23, 2022 9:33 pm

Mlada ekipa Hrvatskog radiamatetskog saveza u sastavu: Josipa 9A3GVJ, Živac 9A2ZI, Filip 9A3BCW, okupljeni iz različitih dijelova Hrvatske, od Nove Gradiške preko Ludbrega do Ozlja, radi YOTA contest pod pozivnom oznakom 9A0A na lokaciji 9A1TT.

Malo je lokacija opremljeno društvenim novcem, pa ekipa HRS-a mora raditi sa privatne lokacije ! Koga one drže za budale ?
Možda sebe, i svoje istomišljenike, nas zasigurno ne. I slijepac vidi kuda ovo vodi, pisao sam o tome prije 2,5 godine.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 24, 2022 6:34 am

Odma me špotaju neki likovi, vele, kako bi amateri iz SDŽ mogli raditi sa Broćanca, kad od tamo radi drug Laureat ? A ključ od Vidove gore je barba Nijemac zaboravija u Dojčlandu, znači, ne može ni tamo ! Sve go privatan feud. Društvenim novcem.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 24, 2022 8:16 am

Da barem polučuje neke rezultate vrijedne spomena! Kad ono ćorak. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 24, 2022 8:31 am

Samo ti tako piši, pa češ vidit ! Neće te pozvat na svečanu akademiju povodom 48 godina kluba, poza lita, u Supetar !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK