HRS jer ima koristi od te ekipe a Hakom jer ima manje posla ako ne mora intervenirati.
Ajme Ivo, pametno pišeš, svugdi te citiram, nemoj sad "zastranit", ko boga te molim !
Nije istina da HRS ima ikakvu korist od privatne firme, koja prodaje remote usluge ! Tko ne vjeruje, neka me nazove, ili pošalje e-mail, to je bar lako za objasniti. Plitak potok.
Korist imaju pojedinci, male grupice, koje su se formirale na privatnom posjedu , za društveni novac. Kako su apetiti rasli, država ne daje onoliko koliko bi oni trebali, oni su se obratili mecenama. Zli ljudi šire informacije da su im se sami nudili. Te laži šire petokolonaši, Jugosloveni i Jemenci.
Dakle, sklopljen je ugovor s vragom, vrag je dao sve što su tražili. E, onda dođe račun od američke poslovice za besplatan ručak.
Račun - bolji gljava. A mecena kaže : Ne berite brigu, ima zemana, riješiti ćemo, pomalo... Upravo to je njemu i trebalo ! Da ima nekoga na raspolaganju, da ga može cimnut, i da ovaj odradi prljav, amoralan, nezakonit posao.
Nije to oni drugi mecena, osloboditelj Konavala, i logističar HV-a. Oni su mislili da su ga se riješili toplom preporukom za znatne funkcije u IARU ! Moš mislit ! Toplo preporučam štivo Kugina kuća, Augusta Šenoe, da bi se shvatilo da se vraga ne možeš riješiti.
I onda dođe YOTA 2022. Iz trećeg puta, jer treći put i bog pomaže ! Sada je trebalo sve one donacije prikazati kao da su se desile sada, jer eto, manifestacija se ne bi mogla održati bez remote stanica, a zaslužni drug je "uskočio" kad je trebalo ! Da bi to prošlo glatko, imenovan je u Organizacijski odbor, kao osoba zadužena za kontakte s donatorima. Da komunicira sam sa sobom. Zaista, drug Milin je majstor za zamotati neku pojavu u roza celofan, imajući na pameti pretpostavku da smo svi mi budale.
Već sam pisao kako me , prošli mjesec, zvao prika iz Karlovca, i čudom se čudi kako sam ja znao redoslijed budućih YOTA događanja, u bobu ? Ponavljam što sam mu odgovorio : Prika moj, nisam vidovit, nemam kristalnu kuglu iz China shopa , to nije mogao vidjeti samo onaj koji to nije htio vidjeti.
Hrvati su se počeli buditi, baš kao na Medulićevoj slici. Malo pomalo, opet smo došli u Konavle, i krug se zatvorio.
U drugom životu, valjda, neće stavljat na listu za ovlaštene ispitivače one kojima Hrvatska ne "šmeka", i strance.