by 9a2jg » Fri Jul 08, 2022 6:22 am
Opet moram citirati Josipa Broza, njegovu čuvenu rečenicu, koja je često krasila zidove klubova Narodne tehnike : "Zemlja koja ima ovakvu omladinu, ne treba brinuti za svoju budućnost ! "
Druže Tito, ja brinem.
Gledam sastav i strukturu mladeži koju su odvukli u F-hafen. Svi imaju znakove, nekoliko njih i dvoslovne ! Ja, koji sam u prosjeku osam sati na dan po bandovima, nisam nikada čuo ni jednoga od njih, znači, nisam ih ni mogao raditi ! Kako i po kojem osnovu su pola od njih dobili dvoslovne znakove, to je na čast , poštenje i ispravno postupanje komisije za znakove ?
Gledam odakle su. Zagreb, Ozalj i Ludbreg. Neka prezimena, bliska vlasti, mi "zvone" u uhu. Ono što mi ne "liježe" oku i uhu jest činjenica da nema NIJEDNOG omladinca iz uzdaničkih klubova Kaštilac, Vidova gora, Pazin, kao ni državotvornih, tipa Marjan i Zadar ! Nije li to dokaz da pišem i svjedočim istini o toj organiziranoj proizvodnji magle i iluzije u njima, zadnjih dvadesetak godina ?
Jer, nije valjda da ih ima, ali ih vlast zaobilazi ? Znači, baš kao i u slučaju natjecanja HST, da skupiš sve te uzdaničke i državotvorne klubove, na jedan stog, ne možeš sastaviti , ne dobar, nego ikakav, tim za iole ozbiljnije natjecanje.
Nastranu činjenica da na izlete tipa Estonija i London idu samo iz kluba samozvanih elitista, sada hoće, preko pomoćnice tajnice, inaugurirati naopako ponašanje, da je nazočnost mladih po defaultu u F-hafenu !
Da, dobro čitate, one iste mladeži koja nije bila ni na jednoj IOCA, FF, SOTA ekspediciji, nego ih pretvaraju u male poslušne zombije, kojima je vrhunski domet rad preko remote-a ! DXCC, WPX, IOTA, RR, RDA, USA-CA, sve su to za njih misaone imenice, ne krivnjom te iste mladeži, nego onih koji ih vode. Jer ih, cijelo vrijeme, u neovisnoj RH, vode prijekim, kraćim, i lakšim, putem, do nekakvog cilja, koji je sve, samo ne ono za čim su im išli učitelji.
Druže Stari, razumni ljudi brinu za našu budućnost.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja