Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sat Jun 18, 2022 8:50 pm

Nije lipo kad odneseš opremu na kontest lokaciju,24 ure zoveš a onaj gori utrne propagaciju.Tad ni remote ne pomaže. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jun 19, 2022 6:42 am

Tada nastupa svemoćni mobitel, 5G, i - nema što nema ! Spiskovi, telefonski imenik, Rat i Mir.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jun 19, 2022 12:48 pm

Rade im veze i iz zemalja tzv.regiona a i nekih prekomorskih ako ne ide sa domaćih lokacija. ;)
Nisan ni ja sisa vesla i neiformiran.
Sve to skupa što rade nema veze sa RA.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jun 19, 2022 4:23 pm

Svojedobno me je drug Goran kritizirao što sam u izražavanju upotrijebio izraz "na ovim prostorima", pandan izrazu "ovog regiona".
Oba su "uveli" Ameri, radi simplificiranja situacije. Ne čudi mene to, jer to je točno, ljudi iz regiona se "ispomažu" ! Uvijek mi je na umu izričaj mog gosta, iz Beča, koji mi je davno rekao : Ma kakvi međunacionalni i vjerski problemi, netrepeljivost, ili nešto treće ? Kod nas u Beču smo svi zajedno, idemo na zabave, teferiće, krštenja, slave, vjenčanja, i sahrane. Od toga, do zeru "pomoći" na bandu, tek je mali koračić. To se radi godinama, u svakom "velikom" klubu ima osoba koja odrađuje "obveze" kluba prema meceni, ili dobročinitelju, time što mu se odradi nova zemlja, na x slotova, novi prefiks, novi band, pa kad je malo na KV, krene se na UKV.
I ti i ja predobro znamo koji su odrađivali, neki su umrli, neki još živi, ali ne zbog svoje obveze, nego "više" , koja je zadužila klub.
Novac, oprema, softveri, hardveri, sve počme i završi na isti način. Mala skupina hoće učiniti nešto vrhunsko, ali nema sredstva.
Sklopi ugovor s vragom. Kad jednom prodaš dušu, nema natrag. Samo upadaš još dublje. Ali, to njih nije briga, jer čast, poštenje, moral i etika su im neznani. Cilj opravdava sredstvo. A događaji idu u formi spirale, iz točkice se pretvore u vihor, gdje više nema pameti. I gdje nije važna Hrvatska, njeni interesi, i interesi njenih građana, nego bezpogovorno slušanje gazda, preko posrednika.
Sve što nas je skoro zadesilo, i što slijedi, su rezultati tih akcija.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jun 19, 2022 5:32 pm

Meni je najviše žaj naših mladih koji su dali živote,a ovi ovi govnari sve rasprodali,pokrali,izdali,falše mirovine,zaposlenja sebi,dici i svojima pa i u savezima radna mista namistili a rat na TV-u vidili! O kakvom moralu,etici tu pričat? Valjda o nemoralu,Sodomi i Gomori,što naš vjernički puk kaže.I dobro si napisa.Cilj opravdava sredstvo.Gazi se preko tuđih leševa da bi se postigao željeni rezultat.Kakva Hrvatska,koji bakraći? Komad kruva iz ruke će ti ukrast.Zajedno sa rukon. :?
Pa kad ti započmeš pisaniju o našem savezu,onima koji su ga zaposjeli ka da in ga je ćaća u opuruci ostavija.Ka da je njihov?! :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jun 19, 2022 7:10 pm

Rimski je senator započimao svaki svoj govor u senatu s riječima : Ceterum censeo... Dakle, Cartagu treba razoriti...
Nitko se nije bunio, jer su shvaćali da im šalje poruku koju (do tada) nisu prepoznali, da je treba ostvariti.

Tako i ja, stalno pišem o HRS-u, upravo zato da ljudi shvate da je tamo većinom sve trulo, zaraženo nepotizmom, amoralom, neradom i kriminalom, i da rade protiv interesa članova HRS-a. Primam na desetke poruka i telefonskih poziva gdje me ljudi verbalno podržavaju, i tapšu po ramenima. Javno, skoro pa nitko. Tu i tamo se pojedincima "omakne" pokoja rečenica na onom sterilnom forumu, ali to su kapi u moru.

Sve amoralne i koruptivne radnje se upravo obijaju njima o glavu, ali ne trpe oni, nego mi ! I tako već 19-a godina ! Stalno nazadujemo, umjesto da idemo naprijed. Vrhuška pokušava prati mozak članstvu da je budućnost u remote radu i DMR repetitorima.
Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju. Nemuštim i glupim objašnjenjima pokušavaju opravdati služenje tuđim interesima.
Ne shvaćaju da je članstvo pametnije od njih, a zašto šuti, to je drugi par postola.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 20, 2022 5:41 pm

Tu i tamo poslušam rad preko nekih remote postaja u Hrvatskoj. Interesantno, ovi što su "legalno" kupili znakove, i ilegalno ishodovali dozvole za rad, uopće ne spominju da rade preko remote postaje. To im je zajednički nazivnik, obrazac ponašanja. I svi isto, do jednoga, netko ih je ustrojio jednoobrazno. Kao u nekoj Službi, ili Agenciji ? Ima još, pomalo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 21, 2022 12:35 pm

I Ukrajinci, i kupljeni znakovi, cipaju s privatne remote postaje, u svih 16. Sad je ostao onaj "lakši" dio posla, da uvjere ovce da to sve rade besplatno, tj. da ne naplaćuju. Tu će pomoći Ulip i Milin.
Lagati će, po ne znam koji put, HAKOM-u i članstvu HRS-a. Ma kako se nađu ovi koji su primali honorare iz Beograda, dok sam ja bio u ZNG, sa ovima YUTEL-borcima? Jale je bar bija od 7-15 sati. ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jun 21, 2022 7:50 pm

Danas san na 50 MHz uradija desetak USA postaja.Par iz Texasa,dva iz Arizone,Mass.,još neke države i jednu postaju iz Kalifornije. :D
Ali iz matičnog QTH,ništa sa kontest lokacije,brda,planine,škoja i ništa mukte uz pomoć društvene remote postaje.Sve iz vlastitog portafoja i stana. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 22, 2022 6:30 am

Ali iz matičnog QTH,ništa sa kontest lokacije,brda,planine,škoja i ništa mukte uz pomoć društvene remote postaje.Sve iz vlastitog portafoja i stana. ;)

To se ne važi ! ;) Nije kigijenski...

P.S. Šta bi da za 3 -4 pasvorda, privatnih i društvenih remote stanica ? ;)
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK