by 9a2jg » Sun Jun 19, 2022 4:23 pm
Svojedobno me je drug Goran kritizirao što sam u izražavanju upotrijebio izraz "na ovim prostorima", pandan izrazu "ovog regiona".
Oba su "uveli" Ameri, radi simplificiranja situacije. Ne čudi mene to, jer to je točno, ljudi iz regiona se "ispomažu" ! Uvijek mi je na umu izričaj mog gosta, iz Beča, koji mi je davno rekao : Ma kakvi međunacionalni i vjerski problemi, netrepeljivost, ili nešto treće ? Kod nas u Beču smo svi zajedno, idemo na zabave, teferiće, krštenja, slave, vjenčanja, i sahrane. Od toga, do zeru "pomoći" na bandu, tek je mali koračić. To se radi godinama, u svakom "velikom" klubu ima osoba koja odrađuje "obveze" kluba prema meceni, ili dobročinitelju, time što mu se odradi nova zemlja, na x slotova, novi prefiks, novi band, pa kad je malo na KV, krene se na UKV.
I ti i ja predobro znamo koji su odrađivali, neki su umrli, neki još živi, ali ne zbog svoje obveze, nego "više" , koja je zadužila klub.
Novac, oprema, softveri, hardveri, sve počme i završi na isti način. Mala skupina hoće učiniti nešto vrhunsko, ali nema sredstva.
Sklopi ugovor s vragom. Kad jednom prodaš dušu, nema natrag. Samo upadaš još dublje. Ali, to njih nije briga, jer čast, poštenje, moral i etika su im neznani. Cilj opravdava sredstvo. A događaji idu u formi spirale, iz točkice se pretvore u vihor, gdje više nema pameti. I gdje nije važna Hrvatska, njeni interesi, i interesi njenih građana, nego bezpogovorno slušanje gazda, preko posrednika.
Sve što nas je skoro zadesilo, i što slijedi, su rezultati tih akcija.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja