Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Fri Jun 10, 2022 9:10 am

Lako za to.Kod nas pusti brigadiri,brigadirke,pukovnici..svi u mirovini a rat samo na TV-u vidili! I oni imaju status hrvatskog branitelja a ima nas masu koji ga nemamo a učesnici smo DR-a. :?
Oni u debelim mirovinama i češu jaja a mi na minimalcima,u tuđini,bez mirovina,bez zaposlenja.Pa više bi nam se isplatilo da smo ratovali na suprotnoj strani! :evil:
SVE U 3 PM OŠLO ! I NEBI MI BILO ŽAJ :!: :!: :!: :!:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jun 10, 2022 9:48 am

Nastavno na tvoje riči, neki dan fešta u Banovini, obilježavanje 31. godišnjice osnivanja 114. br. HV. Po prvi put su napisali da je i župan bio u toj (mojoj) brigadi, naravno, ima i čin, a ni ja, ni moji suborci, od početka, ga nismo nikad i nigdje vidjeli. Puno je činova podijeljeno političarima, a da nisu postrojbu ni vidili, i sad, preko koruptivnih novinara, pomalo provlače tezu o svom sudjelovanju.
Uopće ne dvojim da to nije provedeno kroz papire, ta kriminalci znaju kako se radi radnja, samo, ti su činovi dobijeni na račun onih koji su stvarno tamo bili, i koji nisu dobili ništa !
Od nas desetak dragovoljaca, doša je jedan jedini čin, sljedova je mene, ali san ja reka načelniku veze, rijetko poštenom čovjeku i domoljubu (iz CBM-a !, isto banjičar, da kuda će !), da ga dadne drugome, koji je htio nastaviti (i jest) karijeru u HV-i.
Ja ZNAM za najmanje 5 darovanih činova, a to znači NAJMANJE 5 zajebanih ljudi u postrojbi, plus oni koji bi se popeli na njihovo dotadašnje misto, sve u svemu, zakinuto oko 20-ak ljudi.
Svi ti ljudi se nisu išli dragovoljno boriti za činove, ali što me sljeduje za korektan , i bez mrlje, borbeni put, to mi daj, to je moje. No, na tom putu su nam napravili barikade-naši političari.
Kod Civljana su bili četnici, ovi su još gori, jer su, tobože, naši. Misliš da nisu "unovčili" svoje tobožnje sudjelovanje u ratu, iskamčili lažne invaliditete, ostvarili puste povlastice, od stana, do prekorednog (i bez znanja) upisa dice u škole i na fakultete.
Moja su se, bogu fala i slava, upisali na račun svojih možđana, kuću gradim već 40 godina, država mi nije dala ništa, samo mi je uzimala, zato in ja ne šmekan nemaju me su čime cimat...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 12, 2022 9:01 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sar ... 71546.aspx
Ona dolazi razgovarati o integraciji djece iz Ukrajine u Vukovaru, gdje se zadnjih 25 godina ne mogu integrirati škole, za svu djecu, pa je RH morala vraćati norvešku donaciju ! Dokone lady se bave humanitarnim radom, to im je po defaultu.
I to tamo, gdje je prije rata bilo manje od 1% Rusa, Bjelorusa i Ukrajinaca ! Miriše li to na ispitivanje terena za tzv. humana preseljenja, o čemu je kolega Reni već pisao ? Bojim se da nije daleko od istine.
Ta "humana" preseljenja su "izum" Josifa Visarionoviča Staljina, tako je on pokušao mijenjati narodnosni sastav u pribaltičkim republikama, Moldaviji, i svugdje gdje je mislio da treba.
Kako su se komunisti u RH napajali na njegovim knjigama, i oni su to radili nakon Oluje, sa Hrvatima iz BiH. Rezultat znamo, porazan, doseljenici školovali djecu u RH, i pobjegli glavom bez obzira, većinom u inozemstvo.
A Englezi su u tome maheri, od Sjeverne Irske, Gibraltara, preko Malte do Cipra, a i šire. Islas Malvinas nećemo spominjati, ovaj put.
Ništa se na Balkanu ne događa slučajno, ta to smo već naučili.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 13, 2022 7:55 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/aka ... ajnovije_d
A Torcidaši, i krivi, i pravi, jedan mjesec u zatvor ! Pravna država za sve svoje građane !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jun 13, 2022 11:28 pm

Izgleda da je danima slavija primanje u HAZU. :? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 15, 2022 3:07 pm

Sidin jutros sa jednin barba Nijemcem, i razgovaran se. Malo po malo, on počme meni kako je u njih sve skupo, da se ne more živit, da mu je penzija mala, "samo" 900 euri, a da žena ima oko 700, i da jedva žive. Ja neću odma oštro, ja sve u valcer, dajen ligadinu, da ne poremetin rvasko-švapske odnose. E, ali onda je priša granicu ! Govori on meni, kad bude iša ća, da će ostavit ove sve pizdarije od kupanja u Bol, a da će pokupovat sojino ulje. Gledan ga ja, sve se mislin, ovi mene zajebaje. On, valjda vidija meni facu, pa nastavi : Je, je, u vas je velika jeftinoća, ulje sojino po 18 kuna, a u nas je između 7 i 8 eura ! Ali, to nije sve, veli on. Ne samo šta je skupo, nego i ne daju više od 3 boce, od kolpa ! I onda on slavodobitno završi : Lako je vama živit na ove vaše cine !

Mislija san se, oću li ga prokinit nogon, ili mu dat jednu škopulu, za uvo, da zapamti kad je doša u Rvasku, a opet se mislin, penzioner, ko zna koje osiguranje plaća, još će spast na špale od HZZO-a.
Uvatija sad ja njega, sa svojon parlatinon, i ne puštan. Govorin mu ja, znaš li ti koliko je moja penzija, a iman 10 godin staža više od tebe ? On se odma uvatija na baketinu, pita : Koliko ? 3.700 kuna, iliti ga 490 euri. Žena isto toliko. Na lijekove mi misečno ide 600 kuna. Žena prima injekcije u oko, svaka 1500 kuna. Ćer bila nikidan na MR, 300 eura. Moj barba Nijemac, ti svake godine dođeš na Jadran, a ja, sa svojon staron, zajedno 50 godina, i nisan bija nigdi. I ti govoriš da se ne može živit, a ja nikad nisan reka da mi je slabo. Nešto, u komunikaciji nas dva šteka, ili ćemo počet mi pomagat Njemačku, ili ćemo uputiti jedan žuran apel svin našin gatarbajterima gori, da se hitno vrate, jer neće imat šta jist. A za Božić, već parićajen po paket od 6 l sojinoga ulja Zvijezda, za moje stare goste u Dojčlandu.
Prije bi in da bocu orahovice, ili travarice, sad vidin, došla in je egzistencija u pitanje !

Tek se sada vidi dubina komunističke i marksističke misli, i krilatice : Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 16, 2022 7:02 am

Ne bavim se ratom, niti pišem o njemu, no, kao ekonomista me je zaintrigirala jedna jučerašnja vijest, koju ne mogu a da ne komentiram. Pedantni Englezi su izračunali da su zapadne zemlje dopremile u Ukrajinu više antitenkovskih projektila nego što ima tenkova u svijetu ! Dobro ste pročitali, ne u Rusiji, nego u svijetu.
To je jedan, u nizu notornih dokaza, koji potvrđuje znanu činjenicu da ratove ne započimaju, ni narodi, ni političari, nego krupni kapital, vojna industrija

Sjećam se, ka danas, kad je ubijen prijatelj naših naroda JF Kennedy. U avionu Air Force One, na putu iz Dallasa u Washington, njegov dotadašnji zamjenik Lyndon B Johnson je prisegnuo za predsjednika. Idući potpis mu je bio na golemu narudžbu vojnog materijala i opreme, najveću od Korejskog rata, koja je već čekala spremna. Znači JFK je ubijen samo zato jer nije htio širiti rat Amerikanaca u Vijetnamu.
Sjećamo se i Kuvajta 1990.g. , pa isfabriciranih dokaza u Iraku, Libiji, Siriji, samo da se pred bogobojaznim političarima, decision maker-sima, "opravda" ulazak u rat.
Mnogo puta sam napisao istinu kojoj sam osobno svjedočio, da smo 1991. u ZNG jeli američki SDO, prispio iz njihovih vojnih skladišta u SR Njemačkoj, koji je nosio datum iz 1971.g. Znači, nisu oni nama pomagali, nego smo im mi pomogli isprazniti skladišta, i obnoviti ratne pričuve novim datumima.

Da završim aktuelnim ratom. Dok smo mi krvarili u Domovinskom ratu, i Rusija i Ukrajina su nam prodavali kalašnjikove po višestruko većoj cijeni od tržišne, i , niko nikome. Oni su prijatelji.

Ima tri miseca da mi kolege , turistički agenti iz Splita, govore kako nema više kvalitetnih i skupih apartmana za rentanje, jer su sve zauzeli Ukrajinci. Veliki i skupi auti, puni para, ne pitaju pošto je.
U Bolu mali Ukrajinci, sa trenerom, kuharicom, pratnjom, igraju tenis, kao i prethodnih desetak godina. Ima se , meže se.
Kad sve vidimo, i sve znamo, draga politiko, ne guraj nam prst u oko, ovo nije izbjeglištvo, mnogi su misecima prije znali za ovo, čak je i papa, koji ima najbolju diplomaciju i informacije na svijetu, prije par dana obazrivo rekao, citiram, "sve mi se čini da je ovo naivno isprovociran rat". Znači, i on je potega ručnu, u svojim izjavama.

Najebe raja, kao u Vukovaru, Sarajevu, Novskoj, Sunji, Gospiću, Zadru, Mostaru... Zakrviše male ljude, da se uče mrziti, do trećeg koljena... Tu već sreće, pameti, i budućnosti, nema...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 17, 2022 1:11 pm

I opet nan peru mozak ! Na HR1 slušan kako je inflacija priko 10% u Hrvatskoj, u EU je oko 9% ! Lažu. Ako je mliko poskupilo 50%, kruv 50%, ulje 60%, lož ulje 50%, po kojoj in je to matematici inflacija 10 % ? I pizda zna da je bliže 30, nego 10 % ! Ali, ovce naučile da ih se šiša, pa strpljivo podnose šišanje. I uvjeravaju da nan je dobro, samo mi to ne znamo ! Drugovi, tako su nas pelcovali i u socijalizmu, pa nismo virovali, ne virujemo ni sada vama.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jun 18, 2022 10:21 am

Prije nekoliko godina,prije tzv.pandemije san reka da bi gorivo moglo doć 100kn po litri.Malo san ajde pritira ali do kraja godine eto ga na 20kn po litri.Živi bili pa vidili.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jun 18, 2022 12:53 pm

Naša vanjska politika stalno zabija autogolove. Zašto nismo mogli, kao npr. Mađarska, se izuzeti od embarga na rusku naftu, i plaćati 9 kuna u maloprodaji, a ne 13 ? Ali, Balkanac oće sve prvo okusiti na svojim leđima, pa tek onda počme vjerovati.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK