by 9a2jg » Thu Jun 16, 2022 7:02 am
Ne bavim se ratom, niti pišem o njemu, no, kao ekonomista me je zaintrigirala jedna jučerašnja vijest, koju ne mogu a da ne komentiram. Pedantni Englezi su izračunali da su zapadne zemlje dopremile u Ukrajinu više antitenkovskih projektila nego što ima tenkova u svijetu ! Dobro ste pročitali, ne u Rusiji, nego u svijetu.
To je jedan, u nizu notornih dokaza, koji potvrđuje znanu činjenicu da ratove ne započimaju, ni narodi, ni političari, nego krupni kapital, vojna industrija
Sjećam se, ka danas, kad je ubijen prijatelj naših naroda JF Kennedy. U avionu Air Force One, na putu iz Dallasa u Washington, njegov dotadašnji zamjenik Lyndon B Johnson je prisegnuo za predsjednika. Idući potpis mu je bio na golemu narudžbu vojnog materijala i opreme, najveću od Korejskog rata, koja je već čekala spremna. Znači JFK je ubijen samo zato jer nije htio širiti rat Amerikanaca u Vijetnamu.
Sjećamo se i Kuvajta 1990.g. , pa isfabriciranih dokaza u Iraku, Libiji, Siriji, samo da se pred bogobojaznim političarima, decision maker-sima, "opravda" ulazak u rat.
Mnogo puta sam napisao istinu kojoj sam osobno svjedočio, da smo 1991. u ZNG jeli američki SDO, prispio iz njihovih vojnih skladišta u SR Njemačkoj, koji je nosio datum iz 1971.g. Znači, nisu oni nama pomagali, nego smo im mi pomogli isprazniti skladišta, i obnoviti ratne pričuve novim datumima.
Da završim aktuelnim ratom. Dok smo mi krvarili u Domovinskom ratu, i Rusija i Ukrajina su nam prodavali kalašnjikove po višestruko većoj cijeni od tržišne, i , niko nikome. Oni su prijatelji.
Ima tri miseca da mi kolege , turistički agenti iz Splita, govore kako nema više kvalitetnih i skupih apartmana za rentanje, jer su sve zauzeli Ukrajinci. Veliki i skupi auti, puni para, ne pitaju pošto je.
U Bolu mali Ukrajinci, sa trenerom, kuharicom, pratnjom, igraju tenis, kao i prethodnih desetak godina. Ima se , meže se.
Kad sve vidimo, i sve znamo, draga politiko, ne guraj nam prst u oko, ovo nije izbjeglištvo, mnogi su misecima prije znali za ovo, čak je i papa, koji ima najbolju diplomaciju i informacije na svijetu, prije par dana obazrivo rekao, citiram, "sve mi se čini da je ovo naivno isprovociran rat". Znači, i on je potega ručnu, u svojim izjavama.
Najebe raja, kao u Vukovaru, Sarajevu, Novskoj, Sunji, Gospiću, Zadru, Mostaru... Zakrviše male ljude, da se uče mrziti, do trećeg koljena... Tu već sreće, pameti, i budućnosti, nema...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja