by 9a2jg » Wed Apr 20, 2022 12:59 pm
Nekako je nezamjećeno prošla znakovita izjava Ćeferina, predsjednika UEFA-e na Veliki petak. Da podsjetim, on je rekao da sport i sportaši ne bi trebali ispaštati zbog rata i politike.
Kako i Ukrajinci, i Rusi, zovu ovaj naš hobi radiosport, to bi se , iz njihovog kuta gledanja, odnosilo i na radioamaterizam.
Ali, uvijek se nađu pravovjerni, i veći katolici od Pape, koji predlažu, lobiraju, prijete ultimatumima, da se zabrani učestvovanje ovim, ili onim skupinama sportaša - radioamatera.
U tom svjetlu je žalosno, i , najblaže rečeno, neprimjereno, da IO HRS-a donosi ikakve odluke u tom smislu, na prijedlog trećih strana, jer to nije u njihovoj nadležnosti, niti imaju te ovlasti.
O tome nema niti riječi u poslanici druga Milina, a mislim da bi se trebao ispričati članstvu, zajedno s članovima IO-a koji su glasali ZA. I tamo ima razumnih ljudi koji nisu glasali za to.
Dok sam bio u ratu, kako u ZNG-e, tako i u HV-i, radio sam, u pauzama obveza, i na RA bandovima. Te QSL-ke su mi najdraže od svih koje imam, a imam ih lijepi broj, upravo zbog okolnosti u kojima su veze nastale, dok smo branili i oslobađali Lijepu našu. Mudro vodstvo neovisne Hrvatske, i Savez radioamatera Hrvatske nisu ni jednim slovom zabranili rad radio stanica iz Hrvatske. Nijedna RA stanica iz Hrvatske nije ometala nijednu RA stanicu iz Srbije, ili neke druge zemlje. Tome osobno svjedočim, i ponosan sam, kako na vodstvo RH, tako i SRH-e.
Ovo što ovih dana slušamo po bandovima, gledamo po clusterima, nije u duhu radioamaterskih načela, etike i principa ; daleko je od onog AKL-ovog amblema Friendship&Peace.
Mir svima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja