Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Thu Apr 14, 2022 9:27 am

Već sam pisao kako su nas, s godinom zakašnjenja, informirali da su pomoćnicu tajnice nagradili dodatnim novcima. Sad mi ništa nije jasno, nagrađuju se iste one osobe radi kojih je prije par godina bio montiran automat na ulazu zgrade u D-12 za registriranje nazočnosti na poslu ? Rekli su pratri : Daj mi dite do 10 godina, sve ću usadit u njega šta triba ! Ili, prijemčljivije, nitko nije naučio starog psa novim trikovima. Vuk dlaku mijenja, ćud nikada !
Šta god manje članova, to je njima opseg posla veći. A u 9A adresaru mrtvi ljudi, a živih, koji plaćaju članarinu 40, 50 ili 60 godina, nema.
U sedam godina nismo uspjeli dobiti točan, i korektno napisan račun za uplaćenu članarinu ! Uči se u 1. razredu srednje ekonomske škole.
Bitno je da se naslikava ispred brdašca paketića QSL-karata koje nisu nigdje i nikome poslane. Zemljo, otvori se...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 18, 2022 1:03 pm

Na Veliki petak su stavili naljepnicu umjesto iskrene čestitke članstvu za Uskrs. Nismo bolje ni očekivali od (pretežito) ateista. Taman kad smo ih navikli na civiliziranu komunikaciju u jednoj normalnoj državi, oni nama naljepnicu ! Ruku na srce, znamo da ne barataju najbolje s hrvatskim književnim jezikom, ali, mogli su se savjetovati. A oni nama, po američki - naljepnicu ! Svašta !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 19, 2022 11:27 am

Broj videa na YouTube kanalu HRS-a polako, ali sigurno raste.
Dodano je 13 videa sa ''Stručnog usavršavanja mentora za rad s djecom i mladima'' koje je u
organizaciji HRS-a proveo Radioklub ''Zagreb'' od 18.10. do 05.11.2021.

Prezentacije su zanimljive i poučne. Posebno je zanimljiva prezentacija koju je priredio
Richard, 9A1TT –''Daljinski upravljana amaterska radijska postaja'' u kojoj je živom
demonstracijom veza sa radioamaterima iz SAD, Francuske i Nizozemske, a koji su svi
radili ''remote'', pokazao što je zapravo ''remote rad''.

Njegoš i Mažuranić su pisali, citiram, "poturica gori od Turčina"! Pametnog Martina, izgleda uopće nije sramota? Dobro je da je ovo objesio na forum, dok je ljudima, još od Uskrsa, u ušima priča o Judi.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 20, 2022 11:10 am

HRS ima brojno članstvo, a kompleksnost i širina područja zahtjeva opsežnu evidenciju i bazu podataka. Baza podataka postoji u papirnatom i digitalnom obliku. Baza se kristi i ažurira dnevno.

Ne, ovo nije iz nekog šaljivog časopisa, nego iz Izviješća o radu HRS-a u 2021.g. , stranica br. 34.
Čitatelj se zamisli nad ovim rečenicama, i prvo se upita da li oni nas zahebavaju, uveseljavaju, ili zavaravaju ? Jer, oni ovo mogu "prodati" nekome tko je nepismen, neinformiran, neupućen, ili, uopće, ne poznaje povijest i sadašnji trenutak HRS-a.
Svjedočili smo, neki dan, da su OPET kupovali kompjutore, pisač, valjda i pripadajuće programe, koliko ja pamtim, sedmi put od 2001.g. Dodatno nagrađuju pomoćnicu tajnice novcima, a članstva je upola manje nego kada su je uhljebili. 9A adresar je totalno neažuriran, i tako godinama. Nema spiska plaćenih članarina, iako preko 95% članstva to obavi do 31.ožujka tekuće godine. Zemlje u okruženju mogu objaviti spiskove plaćenih članarina, promptno i ažurno, dvije profesionalke u HRS-u ne mogu ? Što ili tko smeta ? Da li su kupljeni znakovi kost u grlu ? Pomoć u sumnjivim aktivnostima oko dobijanja dozvola za rad nekih stranaca (sve iz iste grupe) ? Ako radi za HZTK, i njihovu monografiju, što je ne uzmu sebi, narodi i narodnosti RH bi im bili vječno zahvalni ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 25, 2022 5:15 pm

Ni u 2020. , ni u 2021. nismo vidjeli puno izviješća. Od radnih ocjena zaposlenica Stručne službe za rad od kuće, preko izvora financiranja kupnje vokaca za Petrinju, do ugovora sa OiV-om .
Nismo vidjeli financijsko izviješće rada biroa, u 2020. , 2021, ni za prva 4 mjeseca 2022 ! Zar nikoga nije sramota ? Što radi NO ? Što se ne pozabavi lažima u izvješću predsjednika o radu u 2021.g. ?
Klizav teren, ili zapovijed da se ne čačka mečka u pi..u ? Zašto nikada nismo dočekali dokument iz kojeg je razvidno koliko je koji klub potega sredstava od HRS-a za završene tečajce ? Ja znam, znate li vi ? Koliko ih je ostalo u klubu ? Koliko ih se pratilo u radu i uzdizanju, nakon ispita ? Do kada će se financirati vikend druženja, koja s HRS-om imaju samo jednu dodirnu točku - financiranje ?
Od derneka, do kvazi učenja.
9A adresar, slika i prilika Stručne službe , koja svoj nerad, nemar i indolenciju, pravda Zakonom o zaštiti podataka. Ljudi predobro znaju zašto vladajući nikako da izdaju nalog da se to uradi, pod odma.
I ono malo maski bi palo. Znamo i kojih, i čijih.
Vladajuća garnitura je mitila jednu trećinu. Nema se čime pohvaliti. Od sastava momčadi za 9A0HQ, do činjenice tko radi na privatnim remote postajama, a HAKOM-u se stalno laže. Dokle ?
Hrvatski operatori u tragovima.
Kao jučer sam slušao vatreni govor Šime Đodana u Kaštelima, prije 32 godine : Hrvatska lisnica, u hrvatskom džepu ! Analogija je : Hrvatski eter, hrvatskim radioamaterima !
Koga je sramota, neka da ostavku.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 26, 2022 3:40 pm

https://www.index.hr/magazin/clanak/nat ... n_ostalo_d

Prigodna je ona dalmatinska poslovica, da jebeš oca i mater, koji ne mogu ranit' svoje dite do pedesete... !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 29, 2022 8:42 pm

https://www.hamradio.hr/9a6isv-vladimir-severinac-sk/
Stavili su doslovno dvije rečenice, nakon mojih nekoliko postova ! Kasno Marko na Kosovo stiže... Ljudska bijeda i neljudsko ponašanje prema umrlom.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 03, 2022 9:21 am

9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 05, 2022 6:01 pm

U zornom videu, na HRS kanalu youtube-a, iz usta vlasnika opreme se čuje kako se čeka na realizaciju sa još par lokacija u Hrvatskoj. Nije nas iznenadija, ta mi smo o tome pisali prije više od godinu dana, valjda su se do sada skockali, i krenuli sa realizacijom ? ;) JPP, ilitiga javno-privatno-partnerstvo, isprobana shema, lokaciju je klub dobio za potrebe svojih članova, HRS služi za paravan dokle stvar ne prohoda, poslije se odbaci, uhodana praksa reklamira mukte za (inozemnu) OMLADINU, za ostale - ima cjenik.
Već prije godinu dana sam dobio uvjeravanja od našeg insajdera da je lokacija Veliki Broćanac "sigurna", a za druge dvije da se "ispituje teren". Ne bi me ništa čudilo, s vragon došlo, s vragon će i otići.
Samo, nije ovo izlet na Reunion, ovdje treba položiti račune dalmatinskim radioamaterima, za ulupane društvene novce, potrošen kredibilitet sviju nas, da bi se oni kurčili s lokacijom, jer imamo dokumente koji govore tome u prilog.
Veselje se širi na sve strane, sad slobodno po zemlji idemo...
Sad će štafeta, samo šta nije, s merđanon, iz Umaga, ka i lani...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 11, 2022 6:02 pm

Već sam pisao o promašenoj rubrici malih oglasa na HRS web stranici. Sveukupno 21 oglas, od toga 5 iz 2022. , 11 iz 2021. , 2 iz 2019. , 2 iz 2018. , i 1 iz 2017. ! Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Da se imalo ozbiljno s time bavi uređivač stranice, izbrisao bi sve oglase starije od 6 mjeseci, ili godinu dana, i to bi radio stalno. Možda je problem u tome što je autor superstarih oglasa baš onaj koji to (ne)radi za naše pare, pametni Martin ?
Da se mali oglase urede, kak bog zapoveda, sve stane na jedan list. Možda je baš u tome problem ? ;) Jer je bratija navikla napuhivati, falsificirati i lagati, pa se onda tako ponaša i u ovakvim situacijama.
Da se opet vratim na predstojeći dernek u Osijeku, da mi je bilo vidit tko će se dignuti u 05:30 LT, da potrpa furdu u gepek, dođe u Čepin, i počme trgovati u 07:00 ? Moš mislit. Ja ne mislim, ja znam da neće.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK