Mi stari se moramo prilagoditi mladima, ne obratno!
Svaki put kada, nesvjesno, zaboravim da pametni Martin ne može gore, on me ponovo iznenadi ! Nastranu što popuje cijeloj RA populaciji u Hrvata, i to baš pod svakim topicom, nego su mu izričaji i stavovi nakarada, što mu koji prika, ako ih ima, ne šapne.
Dakle, svi znamo kako je teško podizati djecu, školovati ih, i pomoći da budu svoji ljudi. No, pitanje hobija nije pitanje biti, ili ne biti, njemu pristupaju osobe sa sklonostima za to područje. Kad već ti mladi ljudi uđu u klub, završe tečaj, trebali bi se ugledati, ne u stare, nego u one likove koji su nešto postigli, kao operatori, ili konstruktori, na lokalnom, županijskom, državnom, ili svjetskom nivou. U HRS-u imamo tragikomičnu situaciju, da su tri desetljeća štancani operatori, najviše u uzdaničkim, i ponekom državotvornom klubu, ne za podmladak, nego za dobijanje novaca, od DPZ-e, sponzora, mecena, i HRS-a. Tako se jedan važan segment radio-klubova pretvorio u manufakturu, ili fotokopiraonu, štancanih mladih likova, o kojima nakon ispita nitko nije vodio računa, umjesto da je sustavno praćeno, i korigirano u hodu, njihovo napredovanje u klubu, i HRS-u.
Falsifikatori rezultata su redovito nagrađivani, priznanjima i novcima, za konačni rezultat NULA ! To nigdje u svijetu nije bilo moguće napraviti. Ali ti isti krivotvoritelji nisu stali na tome ! Počeli su s Zvjezdanim selom, i sličnim smijurijama, ubrzano štancati operatore, u 6 dana, a svaki dan popodne je bio izlet i/ili kupanje ! Sadašnji predsjednik HRS-a je to snažno naglasio kao svoj "uspjeh" u pristupnoj autobiografiji u natječaju za predsjednika.
Drugovi i gospodo, ako vam je takav lik, lažov, krivotvoritelj, i varalica, uzor-kandidat za HRS, dobili ste što ste htjeli. Samo, sve u životu dođe na naplatu, prije ili poslije. Lani su dva stranca, jedan iz Kalifornije, drugi iz Irske, radili na jedan od dva posebna hrvatska znaka u YOTA natjecanju ! Na drugom su isto radili stranci. I nitko od velikih (i malih) Hrvata, članova HRS-a da protestira ? Ne treba ići pred Dalmatinsku 12 sa transparentom, dosta je javno svjedočiti istinu. Ali , avaj, tu zapinje. Jer, kako su sve rasprodali strancima, od znakova, dozvola za rad, do hrvatskog etera, i nitko nije ni trznuo, što će jedan neznatni Koki učiniti svojim javno iskazanim stavom ? Promijeniti činjenicu da predsjednik HRS-a nije mogao naći 4 (hrvatski, latinica : ČETIRI) mlada operatora za natjecanje u QRQ ? Ta kako će ih naći, kad je on osobno predvodnik jedne nakaradne i pogrešne politike prema mladima, zadnjih dvadesetak godina, i za to dobijao priznanja, novce, te, na kraju bio izabran za predsjednika, a to mu je bio važan argument ?
Često puta sam sebe štipam za obraze, ne pijem, ne drogiram se, psiha mi je u redu, a poteze službenog HRS-a redovito doživljavam kao organizirani atak na samu radioamatersku organizaciju u Hrvatskoj. Dokaza je isuviše, i sami nam ih predočavaju svojim svakodnevnim (ne)djelima.
Pametni Martin je tu samo nemušti portparol, jedne klike koja je sama sebi svrha, i koja se kune u omladinu, a od prvog dana u neovisnoj Hrvatskoj, ih naopako obučavaju i (ne)usmjeravaju.
Kako su ONI sijali, tako mi žanjemo.
P.S. Groze nam se "oduzimanjem" bandova. Nije taj postol na tu nogu. Tom demagoškom rečenicom hoće, okolo-kole, reći da su nam ih ONI sačuvali ! Moš mislit ! Oni nisu bili u stanju sačuvati status tiskanice kod Hrvatske pošte ! Oni nisu makli malim prstom da ne moramo voditi knjigovodsto, crkva je ! Oni koji vrte godišnje desetak miljardi, ne mora, radio klub sa desetak tisuća kuna prihoda godišnje mora, i za to dati mjesečno tisuću kuna, plus završni račun !
Oni nisu ni prstom makli da uđemo u zakon, a CB savez je. Jer je pokojni Krešo pisao papirologiju za njih. Mi organizirali komemoraciju. Za nas, očito, nije imao tko pisati...
Mogao bih ovako do Cvitnice...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja